Sizce sadakat:

Konu sahibi son olarak 3074 gün önce görüldü

Sizce sadakat:

• Olmazsa olmazımdır, önem verir ve uygularım

Kullanılan: 7 50.0%
  • Ne istediğini bilmektir

Kullanılan: 1 7.1%
  • Tek eşliliktir

Kullanılan: 0 0.0%
  • Uyulması zor bir durumdur

Kullanılan: 1 7.1%
  • Bireysel bir seçimdir, herkesten beklemek yanlıştır

• Bağımlıklıtır

Kullanılan: 2 14.3%
  • Bence:

Kullanılan: 3 21.4%
  • Alternatifsizliktir

• Karşı taraftan beklerim ama ben sadakatli olmak istemem

• Kullanılan toplam oy
    14
Olmazsa olmazımdır, önem verir ve uygularım

Sadakatsiz insan zaten başıboş insan demektir ve malum yaratıktan farksızdır...

Bence: Verilmediği sürece istenemeyecek bir şeydir sadakat..

Olmazsa olmazımdır, önem verir ve uygularım

sadakat insanın kendisinde başlar ve olmazsa olmazdır

Olmazsa olmazımdır, önem verir ve uygularım dir bence.

kar$Indaki insana verdigin degerdir .
ALLAH sadakatsizlerle kar$ILa$tIrmasIn ..

Bence ; Sadece teselli ve avunmadır hiç birimiz tam anlamıyla sadık değilizdir.. bence..

Bence; Her yiğidin harcı değildir sadakatlık ağır bir karakter özeliktir birazcıkta iradeylede ilgilidir.sadakatlılık içten gelen derin bir bağlılıktır ve insan olarak değer yargılarımız vardır buda bizi insan yapan hamurumuza katılan malzemedir,sadakatlığın sevdiğin insanlar arasında nekadar güçlü bir bağ oluşturduğunu ve nekadar önemli olduğunu bilirsek zaten otomatik en sağlam özeliklerimizden biri oluşur...hani bazı huylarını övünerek ortaya sergileyenler oluyor ya,bir de huyum kurusun çok saadıkım deseler ya bide:

Sadakat asla ihlal etmedigim ve ihlal edilmemesini sart kostugum yasadir benim icin.. Sadakatli olmayan insandan hicbir sey olmaz. Sadakat olmayan yere saglam yapi yapilmaz..

Bence sadakat, gözünü ve gönlünü başka kadına/erkeğe kör etmektir. Ne diyordu Sami Yusuf:
"Ben eşimle tanıştığım gün
bütün kadınların cenaze namazını kıldım.
"

Dişilerde genelinde olmayan bir kuram.. Sadakatten ötürü evde kalmadık mı zaten (:

Sadakat insanın hayata olan duruşuyla alakalıdır aslında. Bazı durumlarda aile terbiyesi bazı durumlarda ise karakterislik özelliğini gösterir.​

İlişki bazında ele alırsak bence sadakat; İnsanların birbirlerine olan sevgilerinin kanıtıdır. Mutluluğudur. İhtiyacının karşılanmasıdır. Sadakatsiz insana sorarsanız kesinlikle sevdiği kadın/erkek den beklentisinin farklı olduğunu görürsünüz.

Kesinlikle aldatılan erkek/kadın, aldatan kişinin beraber olduğu kadın/erkek 'i kötülemekte ve direk ya serseri ya o gibi kelimeler kullanmaktadır.

Bir kendine bakmalı insan. Ben ona ne veremedim o ne istedi. Peki istediğini verebilecek durumda mıydım? Neden yapmadım?

Dinimizde de bu geçerli değil midir? Eşler, eşleri memnun etmekle görevli değil midir?

Sen memnun edememişsin ki, gitmiş bi başkasına.

Mutluluk dile, bela okuma.

Çünkü o mutlu olacağını düşündüğü insana gitmiş.

* Bu zamana kadar yaşadığım hiç bir ilişkide ne aldatıldım ne de aldattım. Bittiği zaman bitirdim. Devamı olmayacağını düşündüğümüzde bitti. Çünkü devamında böyle bi sadakatsizliği yaşamak için ikimizde şerefsiz değildir.*

Sadakat insanın hayata olan duruşuyla alakalıdır aslında. Bazı durumlarda aile terbiyesi bazı durumlarda ise karakterislik özelliğini gösterir.

İlişki bazında ele alırsak bence sadakat; İnsanların birbirlerine olan sevgilerinin kanıtıdır. Mutluluğudur. İhtiyacının karşılanmasıdır. Sadakatsiz insana sorarsanız kesinlikle sevdiği kadın/erkek den beklentisinin farklı olduğunu görürsünüz.

Kesinlikle aldatılan erkek/kadın, aldatan kişinin beraber olduğu kadın/erkek 'i kötülemekte ve direk ya serseri ya o gibi kelimeler kullanmaktadır.

Bir kendine bakmalı insan. Ben ona ne veremedim o ne istedi. Peki istediğini verebilecek durumda mıydım? Neden yapmadım?

Dinimizde de bu geçerli değil midir? Eşler, eşleri memnun etmekle görevli değil midir?

Mutluluk dile, bela okuma.

Çünkü o mutlu olacağını düşündüğü insana gitmiş.

Ukala Sözler genellikle yorumlarina katilir okumaktan da keyif alirim ama bu yoruma kesinlikle ve kesinlikle katilmiyorum. Sen memnun edememişsin ki, gitmiş bi başkasına diye bir sey olamaz. Eger kisi esinden memnun olmadi, mutlu olamadiysa sadakatsizlik yapmasi gerekmez. Önce insan gibi ayrilsin, gidip diledigini yapsin.

Ukala Sözler genellikle yorumlarina katilir okumaktan da keyif alirim ama bu yoruma kesinlikle ve kesinlikle katilmiyorum. Sen memnun edememişsin ki, gitmiş bi başkasına diye bir sey olamaz. Eger kisi esinden memnun olmadi, mutlu olamadiysa sadakatsizlik yapmasi gerekmez. Önce insan gibi ayrilsin, gidip diledigini yapsin.

Bu konuda hem fikirim ZeN. Ben aldatılmayı savunmadım orada bahsettiğim konu, sadakatsiz insanın düşüncesidir. Yoksa kimse aldatılmaktan keyif almaz.

Ancak aldatan insanlar, ayrıldığında çevresinde baskı gören insanlardan oluşur. Ya da evliliğini bitirmek onun için zordur. Çok nadirdir aldatıp ta ayrılan insanlar. Zaten bu yola devam eder. Fark etmezsin bazen bile.

Ben sadakatsizliğin nedenlerinden bahsettim. Kimse durduk yere birisini aldatmaz ki. Düşün bi, erkekler evli iken aldatınca karısından ya cok cirkin birisiyle beraber oluyor ya da daha güzeliyle. Sevgilisinden aldatanlar ise ya mevkii farklılığı ya da yakışıklıktan ileri geliyor ki

İnsanlar aldatmaya hop diye oluşturmuyor. Zamanla tanışmalar ve beraberlik devreye giriyor.

Bu şey gibi. İlk sevgili olurken ile yıldır beraber olduğun insanla aynı mıdır değildir.

Uzun süredir beraber olduğun insan, onun her şeyini bilirsin

Bunu okuyunca gözüm döndü.. :cici:

Geri