Sizce kürtaj bir cinayet midir?

Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
la canlı diye bi et parçasını almak cinayetse her boşalma da cinayet, kaç tane sperm ölüyor onlar cansız mı??

Sebeplerine göre değişir .. Kürtaj tamamen yasaklanamayacağı gibi sınırsız kürtaj olma özgürlüğü de olmamalı ..

Pardon ama kişinin 3 5 dakikalık zevkini bir bebek çekmek zorunda mı?Cenin deniliyor. Ben demiyorum.. Anne rahmne düştüğü gibi canlıdır o.
Korunma denen bir şey var. Onu uygulasınlar.
Bencillik,cahillik yapıp bir cana kastetmekte neyin nesidir?
Anneye zarar vermediği sürece çocuğu aldırmak cinayettir.
Benim annem aldırmış. Hala çekiyor o vicdan azabını.
Keşke diyor.. Çünkü öyle böyle bir yerlerden çıkıyor.

SONUÇ: Sen o o bebeği aldırıyorsun ve o bebek ölüyor. VE KATİL OLUYORSUN!

Bosna Hersek savaşında sırplar tarafından tecavüze uğramış binlerce Boşnak kadın doğurmak istemedikleri için ya kürtaj oldular ya kendileri düşük yaptılar ya da bir kısmı intihar ettiler ..
ŞİMDİ BU KADINLAR MI KATİL ?!!

Pardon ama kişinin 3 5 dakikalık zevkini bir bebek çekmek zorunda mı?Cenin deniliyor. Ben demiyorum.. Anne rahmne düştüğü gibi canlıdır o.
Korunma denen bir şey var. Onu uygulasınlar.
Bencillik,cahillik yapıp bir cana kastetmekte neyin nesidir?
Anneye zarar vermediği sürece çocuğu aldırmak cinayettir.
Benim annem aldırmış. Hala çekiyor o vicdan azabını.
Keşke diyor.. Çünkü öyle böyle bir yerlerden çıkıyor.

SONUÇ: Sen o o bebeği aldırıyorsun ve o bebek ölüyor. VE KATİL OLUYORSUN!

Ne tuhaftırki benim annemde aldırmış aradan yıllar geçmiş ama hala unutmuyor hala pişman hala vicdan azabı içinde. Yaşasaydı kime benzerdi diye başlıyor lafına şu yaşa gelmişti keşke diyip devam ediyor söze.... Şimdiki aklım olsa aldırmazdım O zamanlar cahilmişim diyip buruk bir şekilde bitiriyor sözünü.

Evet emekli bir din görevlisinin oğlu olarak cinayet olduğuna emin olduğumu söyleyebilirim Allah'ın verdiği cana kıymak cinayetin ta kendisidir hatta NazLı arkadaşımızda belirtmiş Tecavüz hariç cinayettir.

Ne tuhaftırki benim annemde aldırmış aradan yıllar geçmiş ama hala unutmuyor hala pişman hala vicdan azabı içinde. Yaşasaydı kime benzerdi diye başlıyor lafına şu yaşa gelmişti keşke diyip devam ediyor söze.... Şimdiki aklım olsa aldırmazdım O zamanlar cahilmişim diyip buruk bir şekilde bitiriyor sözünü.

Allah af etsin :/

Bosna Hersek savaşında sırplar tarafından tecavüze uğramış binlerce Boşnak kadın doğurmak istemedikleri için ya kürtaj oldular ya kendileri düşük yaptılar ya da bir kısmı intihar ettiler ..
ŞİMDİ BU KADINLAR MI KATİL ?!!

Hala tecavüzden bahsediyorsun ya ne diyim sana bilmiyorum ki :)

Sebeplere bağlı olarak tabi ki CİNAYET'tir.İstem dışı zorla olan bir durumdan dolayı hamile kalınması durumunda kişinin kürtaj hakkı olmalı tabi ki,ama sırf zevk uğruna olan bir durumdan dolayıda kürtaj biraz saçma arkadaş o kadar korunma yolu var hap var şapka var eskisi gibi değil ki bin türlü korunma önlemi var korun sonra git kiminle ne yapıyorsan yap.

Bu konuyu münazara konusu içinde el aldık zaten .. Hem dini hem tıbbi açıklamaları orada mevcut .. Belli bir süreye kadar kişinin ihtiyaç hissetmesi halinde kürtaj olması özgür iradesinin bir hakkıdır ..

Kişinin ihtiyacı mı :) uyumak yemek yemek yada çalışmaktan bahsetmiyoruz. Dogacak bir insandan bahsediyoruz :)

herkeste bir tecavüzdür ki tutturmuş gidiyor. sanki bütün kürtaj olunan çocuklar tecavüz eseri meydana gelmiş. kimse zevk için umursamazca davranıp sonra et parçası deyip aldırmıyor. bence et parçası, cenin deyip geçmemek lazım. yumurta döllenip anne rahmine düşmüşse o bir canlıdır. sağlık açısından etkilemiyorsa yaşamaya onunda hakkı var diye düşünüyorum
-yasaklara karşıyım ama kürtajı yasaklayıp özellere, tercihlere müdahale edilmemelidir

.Kürtaj çok önemli bir mazeret olmadıgı durumlarda cinayet sayılır.Anne sağlıgı tehlikesi yada tecavuz gibi drumlar sanırım bu önemli mazeretlere dahildir..Bu konuda mezhep alimleri bile birbirleriyle tam anlaşamamışken biz zaten anlaşamayız, hanefi mezhebinde mazeretler dışındaki kürtaj cinayettir..Ama bazı mezheplerde tümden cinayettir her durumda yani...Tabi mazeretler dedigimiz kısım 120 günün sonrasında sayılmaz yani çocuk organları tamamen oluştuktan sonra aldırmak her durumda cinayettir

Şimdiki kürtajlara bakılırsa mazeret olarak evlilik dışı gebelikler, hanımefendinin kendini annelige hazır hissetmemesi, estetik sorunlar gibi bahaneler külliyen saçmalık ve kadının sadece kendisini düşünmesidir bunların hiçbiiri dinen caiz değildir ve kürtajı haklı çıkarmaz..

Cinayettir tabi vicdansizliktir birde.

KÜRTAJ OLAN BEBEK ..

5 ekim: bugün var edildim. buradayım. varım. müthiş bir duygu bu. var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.
bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. ama ne de olsa, ben benim. varım ya! bu bana yetiyor. henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.

19 ekim: biraz büyüdüm. kımıldamam mümkün değil. annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. annem beni çok sevecek. annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 ekim: hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. herhalde önce "anne!" diyeceğim. anne duyuyor musun beni? seninle konuşacağım. sana güleceğim. kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim... nasıl olur? varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya... hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. öyle değil mi anneciğim? ah bir konuşabilsem!

27 ekim: bugün pek mutluyum. içimde tatlı bir kıpırtı başladı. artık bir kalbim var. kalbim atmaya başladı. hayatım boyunca böyle atıp duracak. sevgilerle dolduracağım kalbimi. tıpkı anneminki gibi... annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! duyuyor musun anne?

2 kasım: her gün biraz daha büyüyorum. kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. belki birlikte okula gideriz.

12 kasım: ah evet... bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. aman allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. belki de güzel bir şiir yazacağım. anneciğim, orada mısın? ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 kasım: oh, nihayet.. annem doktora gitti. burada olduğumu öğrendi.. yaşasın! doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. ultrason diyorlarmış. resmimi bile çekti. sevinmiyor musun anneciğim? seneye kalmaz kollarının arasında olacağım...

25 kasım: artık babam da burada olduğumu biliyor. fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. onlara sürpriz yapacağım..

10 aralık: bugün yüzüm tamamlandı. artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var... anneme benziyorum galiba...

13 aralık: artık çevreme bakabiliyorum. etrafım çok karanlık ama olsun. yine de mutluyum. yaşıyorum ve varım. kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. rüyamda gördüm. dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. onu çok merak ediyorum.. anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. tanışacağız.... mutlu olacağız. gülüşeceğiz..

24 aralık: kulaklarım daha iyi duyuyor artık. anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? hatta sesini bile tanıyabiliyorum. sesin ne kadar tatlı... hiç duymadığım bir şey bu... güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? sen de beni özlüyorsundur mutlaka... beni koklayacaksın.. çok seveceksin, değil mi?

28 aralık: anne burada bir şeyler oluyor. doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... sen acı çekiyor gibisin. kalp seslerin değişti... sustun. benimle niye konuşmuyorsun anne? anne... anne... anneciğim... yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. anne, yüzümü parçalıyorlar... anne bir şeyler yap... anne... kolumu çekiyorlar anne... canım yanıyor anne... anne... ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... beni sana bğlayan damarı kopardılar anne... anne kalbimi parçalıyorlar... anneciğim... anne... anne... anne.....

Ah ! kürtajınız tamamlandı hanımefendi. geçmiş olsun !..

Bu konuyu münazara konusu içinde el aldık zaten .. Hem dini hem tıbbi açıklamaları orada mevcut .. Belli bir süreye kadar kişinin ihtiyaç hissetmesi halinde kürtaj olması özgür iradesinin bir hakkıdır ..

Bence bu konu bu kadar kişiye bırakılan bir konu değildir , ortada bir candan bahsediliyorsa kişin özgür iradesi bir yerden sonra işlemez. Taki bahsettiğimiz mazeretler ortaya çıkana kadar

Allah Çocuğu nasip etmişse rızkını da beraberinde yollamayı vaat etmişken insanlar yok ben fakirim bakacak gücüm yok deyip aldırıyor bu cinayet değil midir Allah o çocuğu verirken yanında rızkını da gönderiyor zaten.

Geri