Sizce kadına yönelik şiddet nasıl önlenebilir?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bu coğrafyada kadına şiddet çözümlenemez. Çünkü bu durumu kabullenme ailede başlıyor. Kadın eşinden şiddet görüyor annesi ve etrafı "sen bir şey yapmışsındır" veya "kocandan ayrılırsan el aleme ne deriz" tepkisi verip bastırılıyor. Bu durumu herhangi bir dinle bağdaştırmak elbette yanlış olur ama islamın da kadına değer verdiği falan yok.

Eğer var diyorsanız recm olayını ve şu dört eş konusunu tartışalım.

Kadına şiddet her ortamda var, burada bile psikolojik şiddete maruz kalınabiliniyor maalesef!. Kadının kahkahası bile işine gelmediği için yeri geliyor hakaret etmek için bahane olabiliyor. Ne diyelim EĞİTİM ŞART!.

Kadına şiddete neden olan etkenleri doğru analiz edip o nedenleri ortadan kaldırmak çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Bunun tek bir neden çatısı altında toplamakta mümkün değil bana kalırsa. Eğitimsizlik mi? ee profesörlerde nadir olsa bile kadına şiddet uyguluyor. Fakirlik ve parasızlık mı ? ee zenginlerde de şiddet dürtüsü var. Din ? cografya ? ırk ?.

Bugün bile dogru analizi yapıp çözüm üretsek kadına şiddetin önüne 100 yıl sonra geçebiliriz. iyimser düşünceyle

yazdığımı yapın yeter
ancak bu dilden anlarlar

Geri