Sizce kadına yönelik şiddet nasıl önlenebilir?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Sizce kadına yönelik şiddet nasıl önlenebilir?

• Beğen
Tepkiler: Aze
Egitimli ruh sağlığı yerinde bir toplum olmalıyız önce

aynısını değil
çok daha fazlasını yapacaksın
nasıl azalıyor görürsünüz

Bu inanç sistemi ile mümkün değil maalesef. Toplumsal normlar yüzünden imkansız diyorum ve artarak devam edecek. Bu coğrafyada başka bir şey beklemek akılsızlık.

Kadına şiddetin azalması kesinlikle mümkün değildir. Kadına şiddete karşı idam cezası dahi getirilse yine de aynı şekilde şiddet olacaktır.
Misalen; Karı koca arasında yaşanan şiddet veya kardeşler arasında yaşanan şiddet vak'aları dışarıda herhangi normal bir şekilde yaşanan şiddet vak'alarından daha fazladır. Burada hem kadına hem de erkeğe karşı cins ya da hem cinslerine karşı adabı muaşeret kurallarını öğretmek ve bu konuda eğitimler vermek gerekiyor.
Ben babamdan bilirim. Babam çok katı ve sert biriydi. Babamın önünde kesinlikle ayak uzatılmasını bırakın odaya girdiğinde ayağa kalkmadığımızda nasıl bir tepki ile karşılaşacağımızı babamız bize demese bile abimizden annemizden öğrenirdik ki buna rağmen babam annemle tartıştığı zaman (fiziki şiddet yok) dışarı çıkarken anneme yine de bir istediğinin olup olmadığını ve ona varlığını hissettirip giderdi. Babam eve geldiğinde de annem sofrayı kurmayı eksik etmez ve giyim kuşamında yardımcı olurdu.
Peki durum şu anki zamanda böyle mi değil. Hemen ufak bir tartışmada boşanma ve terk etme seçeneğini değerlendiriyoruz. Erkeğe Aile kavramını ve kadının aile düzeni içerisindeki yerini, kadına karşı sevgi ile bakılmasını öğretmek olduğu kadar, kadına da erkeğe karşı saygı ve sevgisini öğretmek lazım. Sadece erkeğe eğitim ve adabı muaşeret öğretmekle şiddet engellenemez. Hem kadına hem de erkeğe pozitif ve negatif durumları anlatmak lazım.

Uzun vadede eğitim kısa vadede yaptırım/şiddet ile..
Bu ikisi her şeyi önlemede kullanılabilir..

Öncelikle aile içi eğitim ve görgü ile. Aile örnek olmadığı sürece, yeni nesil kendine farklı örnekler arar. Aile kötü örnek olursa da, bu sefer diğer iyi örnekler sapma olarak görülür ve red edilir.

Ve bilinçlendirme. İnsan öğrenebilme kabiliyetine sahip.

İslam ülkelerinde çok zor. Kadına şiddet meşrulaştırılıyor, kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor,.....
Yapacak fazla bir şeyimiz yok bu halimizle. En azından kızlarına değer veren aileler kızlarını eğitime yönlendirirse biraz olsun bireysel bazda bir ilerleme olur. Bu iktidar ile de asla bir ilerleme olmaz.

İslam ülkelerinde çok zor. Kadına şiddet meşrulaştırılıyor, kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor,.....
Yapacak fazla bir şeyimiz yok bu halimizle. En azından kızlarına değer veren aileler kızlarını eğitime yönlendirirse biraz olsun bireysel bazda bir ilerleme olur. Bu iktidar ile de asla bir ilerleme olmaz.

Buna izin vermeyecegim.
Bu cografi,dini,irki bir problem degil global bir problemdir.
Özellikle bu günlerde Avrupa ve ABD genelinde Istanbul Sözlesme'sinin ne denli uygulandigi tartisiliyor.Problem kücülmüyor aksine büyüyor.
Almanya da mesela 3 ayda 123 kadin öldürüldü.
ABD de her üc dakikada iki kadin tecavüze ugruyor.
Elbet dünyanin bu tarafinda da oluyor.
Egitimli insanlar da yapiyor.
Liste daha uzatilabilir.
Lütfen artik böyle yok dinmis yok egitimmis yok cografyaymis deyip de mide bulandirmayin.
Bu konuda herkes suclu.

Kafanızı kuma sokmaya ve başka bahaneler üretmeye devam edin ama görünen köy kılavuz istemez derler. Tabiiki bu arada olan sadece kadınlara oluyor.

Daha şu başlık altında bile kadın fikrine saygı duymayan insanlar işi çözdüğüne inanıyorlar ya, hasta oluyorum.

Tabiiki törelerimizin etkisini de unutmayalım. Kadına şiddeti gerçekten sorgulayan herkes dinin ve törelerimizin etkisini masaya yatırmak zorunda.
Bunun dışında eğitim şart, kızlarımıza kendine güveni vermek şart,.....

Asla böyle durdurulamaz.

Kadına şiddeti kısa vadede engelleyemeyeceğiz. Daha caydırıcı cezalar ile belki hızını değiştirebiliriz. Konu bu kadar gündemde iken, dün sabah 52 yaşında bir adamın parkta bir çocuğu taciz etmeye çalıştığını, yine başka bir adamın liseye giden kız çocuğunu arabaya zorla sokarak kaçırmaya çalıştığını duydum.

Genç nesil anneler-babalar çocuklarını kimseye zarar vermeyeceği şekilde yetiştirirse, bu çocuklar büyüdüğünde cinayetler azalacaktır. Elbette yine bazı olaylar gelişecektir, ancak bu şekilde ayda kaç yüz kadın şeklinde olmayacağına inanıyorum.

Kabul etmek zor gelse de bence coğrafyamızla da ilgisi var.

Geri