Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
evet olmamalı. doğru anlamışsın. geçmiş için değil geleceğimiz için oy kullanıyoruz degil mi?tamam da, ulkeyi terkedip ve ulkenin her bi durumundan, halinden haberdar olan, gundemi takip eden, o sorunlari da bi nevi yasamis olan insanlar da var. sadece vatandaslik meselesi degil bence. kendinden ornek veriyorum yine.. yani sen diyorsun ki, hayatinin ilk otuz yilini Turkiye'de yasadiktan sonra, baska bir ulkeye tasinip "gurbetci" kategorisine girdikten sonra, oy hakkin olmamali. dogru anladim dimi?
Ne dedin sen şimdiMalesef suriyeliler o vatandaşlık haklarını HDP için kullanıyor…
Aynı fikirde olmamız şaşırtıcı ama katılıyorummm bende..Oy bireyseldir, nasıl yönetilmek istediğini seçersin, futbol takımı desteklemek gibi değil, sonuçta seni yönetmeyecek insanlara oy vermek kadar saçma bir durum yok.
Üstteki arkadaşlardan birisi vatandaşlık hakkından bahsetti. Ben de sonradan vatandaş olanların kanı türk kanı olmayanların oy vermemesinden yanayım diyorum! Çünkü hainlik yapıyor çoğusu. Adam sonradan vatandaş olmuş ama gelmiş diyor türkleri kötülüyor. Onun niye oyu kabul edilsin ki?Ne dedin sen şimdi