Sizce gurbetçiler Türkiye’de oy kullanmalı mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Avrupa’da sol partileri desteklerler,Türkiye’de ise sağcı kesimi iş kendi hakları olunca menfaat ön planda oluyor.bunların oyları sizin hayatınızı mahvediyor..

Ülkeye sokulmamali ne oyu.

Bence yanlış oy kullanacağı bilinenlere oy kullandırmamalı.

Ulkede yasamayan birinin, o ulkenin gelecegini belirlemesi de garip. Oyle bir hakkin olmamasi gerek

reis muhtarlarım deyip duruyordu
yerelden darbe yiyince
muhtarlar yalan oldu

gurbetçilerin konuya yorum yapmaması

gurbetçilerin konuya yorum yapmaması

Gurbetci nedir.. <gurbete çıkan ve oralarda çalışan, geçimini aile ocağından uzakta, gurbette kazanan kimse>

anamiz babamiz gurbetci.. yurtdisinda dogan, buyuyen kisiler gurbetci degil. yorumlari okumak, dusuncelerinizi gormek benim icin yeterli. bu konuda kendi dusuncelerim bende kalsin diyorum :

Gurbetci nedir.. <gurbete çıkan ve oralarda çalışan, geçimini aile ocağından uzakta, gurbette kazanan kimse>

anamiz babamiz gurbetci.. yurtdisinda dogan, buyuyen kisiler gurbetci degil. yorumlari okumak, dusuncelerinizi gormek benim icin yeterli. bu konuda kendi dusuncelerim bende kalsin diyorum :

: )

senin ağzın neler söylüyor. inşallah.

Kendisi yaşamıyor olabilir ama akrabaları, kardeşleri yaşıyor bir yarıları burada hem ülkeye döviz sokup yatırım da yapıyorlar o yüzden kullanmalılar

peki diyelim ki gurbetci oldun.. sence sana verilen oy hakkin devam mi etmeli yoksa yasaklanmali mi?
yasaklanmalı. o ülkede yaşamayıp, o ülke vatandaşının karşılaştığı sorunlarla karşılaşmayıp, sırf o ülke vatandaşıyım diye oy kullanmak ne kadar doğru? bu gurbetçi oyları sayısal olarak bizim için inan bir anlam ifade etmiyor. yılda birkaç kez tatile gelerek x10 paralarını harcayarak ülke cennet cennet, avrupa aç aç, ülkenizin kıymetini bilin diyenlerin bir nebze de olsun sesini kesmek istiyoruz.

yasaklanmalı. o ülkede yaşamayıp, o ülke vatandaşının karşılaştığı sorunlarla karşılaşmayıp, sırf o ülke vatandaşıyım diye oy kullanmak ne kadar doğru? bu gurbetçi oyları sayısal olarak bizim için inan bir anlam ifade etmiyor. yılda birkaç kez tatile gelerek x10 paralarını harcayarak ülke cennet cennet, avrupa aç aç, ülkenizin kıymetini bilin diyenlerin bir nebze de olsun sesini kesmek istiyoruz.
tamam da, ulkeyi terkedip ve ulkenin her bi durumundan, halinden haberdar olan, gundemi takip eden, o sorunlari da bi nevi yasamis olan insanlar da var. sadece vatandaslik meselesi degil bence. kendinden ornek veriyorum yine.. yani sen diyorsun ki, hayatinin ilk otuz yilini Turkiye'de yasadiktan sonra, baska bir ulkeye tasinip "gurbetci" kategorisine girdikten sonra, oy hakkin olmamali. dogru anladim dimi?

Bu ülkenin vatandaşı olup burada yaşayip PKK yi destekleyenler oy kullanıyor ama gurbetçi kullanamaz öyle mi bırakın bu işleri

Geri