Sizce Cemaatler ve Tarikatlar Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Sizce Cemaatler ve Tarikatlar Kapatilsin mi?

• Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
keşke yapılabilse. cemaat olan yerde liyakat olmaz. cemaatin ne tür bir cemaat olduğunun önemi yok, her tür cemaat sadece kendi destekçilerini, çevresini korur.

Menzil cemaatini duyan varmı içinızde bilmem adama ulasmak zor .orneğin nasıl gelın elindekı cıceği atınca derler ya aaaaaaaaa ciceği leyla aldı kımsetın var sıra senın gıbı. İşte menzıl tarıkatının liderıde oyle bırsey elinde bir sopa kım o sopaya dokununca tovbe etmıs oluyor.

şimdı cemaatler kapatılmasın diğenlere : Fettullah gulen`in mendilinı yerken ve ona taparken

ayrica Recep tayyıp erdoğan`a dokunmak ıbadet dır dıyen kısilerle Oruc tutmayan ve namaz kılmayan ınsanların ne alakası var.

yıne dıyorum eğerkı amac islamı yozlasdırmaksa kapatılsın derım

Eyyy AKP eyyyyyyyyy tayyıp sanane benım dınımden bası acık bacımdan oruc tutmayan arkadasımdan sen gittde Egemen bağişi sorgula

Akp ve onun gıbı dusunen zıhnıyetın amacı bellidir. İslamı yozlasdırmak

alin sıze akp`li bakanın Bakara suresı hakkındakı dusuncelerı

[YOUTUBE]dxNyqFA4cL0 [/YOUTUBE]

egemen4.jpg

images

ne alakası var oruc tutan veya tutmayanla cemaatlerı kapatılması . madem oyle Akp dınıne bağli parti alin sıze dınıne bağli insanlar .

Hepsi aynı çöplüğün sinekleri, madem kuranda her şey yazıyorsa kendiniz okuyun.
İlle birinin bu haram demesine ihtiyacınız varsa adım başı cami var.

Fethullah Gülen

Mahmut Ustaosmanoğlu

Cübbeli Ahmet

Benim liderim ise der ki ;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk, tarikatları neden kapattı? Oradakiler o dönemde gruplaşıp devlete karşı işler yapıyorlardı. Şimdiki durum öyle değil. Bir çok tarikattan arkadaşım var ve o ortamlarıda bilirim. Ulu önderimizin dönemiyle bu dönemi karşılaştırmak bile hata...

Bazı tarikatlar ve cemaatler ciddi anlamda insanları dine, Allah' a imana yaklaşırıyor. Yardımcı oluyor.

1.000 yıllık cemaatlerle Fethullah Gülen bir değil. Bu algı insanları yanlış yönlendirmesin.

abi benim bildiğim cemaat, camide namaz kılmak için bir araya gelen insanlara/topluluğa/müminlere denir.

biri çıkmış tv de; g*tü başı heryeri açık kedicikleri oynatır

birisi çıkmış, darbe yapar

al birini vur ötekine

dipnot: Dinlere, inançlara saygılıyım amma velakin beyin yıkanmasına, dinin çıkarlara dayatılmasına karşıyım

Atatürk, tarikatları neden kapattı? Oradakiler o dönemde gruplaşıp devlete karşı işler yapıyorlardı. Şimdiki durum öyle değil. Bir çok tarikattan arkadaşım var ve o ortamlarıda bilirim. Ulu önderimizin dönemiyle bu dönemi karşılaştırmak bile hata...

Bazı tarikatlar ve cemaatler ciddi anlamda insanları dine, Allah' a imana yaklaşırıyor. Yardımcı oluyor.

1.000 yıllık cemaatlerle Fethullah Gülen bir değil. Bu algı insanları yanlış yönlendirmesin.

İmana yaklaştırıyor mu ?

Kuranınız da her şey yazmıyor mu ?
Birisinin ille "evet böyledir" demesi mi gerekiyor ?

O zaman devlete karşı iş yapıyorlardı evet ama şu anda PDY diye bir olay var. AKP kendi yerleştirdiği cemaatçileri bir bir hapse atıyor. Demekki cemaatler şimdi de devlet karşıtı iş yapıyor.

İmana yaklaştırıyor mu ?

Kuranınız da her şey yazmıyor mu ?
Birisinin ille "evet böyledir" demesi mi gerekiyor ?

O zaman devlete karşı iş yapıyorlardı evet ama şu anda PDY diye bir olay var. AKP kendi yerleştirdiği cemaatçileri bir bir hapse atıyor. Demekki cemaatler şimdi de devlet karşıtı iş yapıyor.

Hocam bak şöyle bir şey var. Sen Müslüman mısın bilmiyorum o yüzden genel bir yorum yapacağım.

Mesela bilgiayarda tek maç yapmak sıkıcı gelir. Tek gezmekte sıkıcı gelir. Yanında senin düşüncenden olan insanlar olması her zaman kazandırır. Mesela evde kimse namaz kılmazken cuma günü nasıl cumaya giderken herkes teşvik eder onun gibi düşün.

Cemaatlerdede böyledir. Herkes birbirinin hatasını düzeltmeye çalışır, tek kalmanı ve doayısıyla sıkılmanı önler vs.

Cemaatin başındaki adamlara insanların saygısı sadece onların maneviyatınadır. Onlara tapılmaz. Onlar hatalı bir şey dersede uyarırlar.

Hani mesela her sülalede bir yaşlı namazında niyazında birisi vardırda sen onun samimiyetinden dolayı ya bu adam cennetlik vs diye ona lütufta bulunursunya onun gibi. Cemaat liderlerinide yaptıklarından dolayı kendinden iyi yerde görürsün sadece bu.

Birlik beraberlik ve başında birisinin olup sana yön göstermesi iyidir.

He şuda var ben hiçbir cemaat üyesinin, başındaki lider kesin cennetlik, allahla konuşuyor vs diye duymadım. Sadece rüya vs görmüştür belki oda herkese olur.

Fethullah gülen gibi değil çoğu, bu işte samimi.

Al işte adam ne demiş senin çalıştıgin yerde herkes patron veya genel müdür mü UrophLed -)

Hocam bak şöyle bir şey var. Sen Müslüman mısın bilmiyorum o yüzden genel bir yorum yapacağım.

Mesela bilgiayarda tek maç yapmak sıkıcı gelir. Tek gezmekte sıkıcı gelir. Yanında senin düşüncenden olan insanlar olması her zaman kazandırır. Mesela evde kimse namaz kılmazken cuma günü nasıl cumaya giderken herkes teşvik eder onun gibi düşün.

Cemaatlerdede böyledir. Herkes birbirinin hatasını düzeltmeye çalışır, tek kalmanı ve doayısıyla sıkılmanı önler vs.

Cemaatin başındaki adamlara insanların saygısı sadece onların maneviyatınadır. Onlara tapılmaz. Onlar hatalı bir şey dersede uyarırlar.

Hani mesela her sülalede bir yaşlı namazında niyazında birisi vardırda sen onun samimiyetinden dolayı ya bu adam cennetlik vs diye ona lütufta bulunursunya onun gibi. Cemaat liderlerinide yaptıklarından dolayı kendinden iyi yerde görürsün sadece bu.

Birlik beraberlik ve başında birisinin olup sana yön göstermesi iyidir.

He şuda var ben hiçbir cemaat üyesinin, başındaki lider kesin cennetlik, allahla konuşuyor vs diye duymadım. Sadece rüya vs görmüştür belki oda herkese olur.

Fethullah gülen gibi değil çoğu, bu işte samimi.

Bende diyorum ki her sokak ve mahallede cami yok mu ?
Cemaatse cemaat, hoca ise hoca gidip orada hata düzeltmeniz daha uygun daha güzel olur.

Dindarlara saygım vardır ama dincilerden nefret ederim. Bu tarikatler de dincilerin bahçesidir. Amaç ibadet ve sohbetse camiye gidiniz dincilerin bahçesine değil

Al işte adam ne demiş senin çalıştıgin yerde herkes patron veya genel müdür mü UrophLed -)

İş dediğin para karşılığında vaktini ve emeğini ayırıp bunun karşılığında para almaktır.
İş ile cemaati bir araya getirmek büyük bir hayal gücü gerektirir.

Konuya uygun yorum yapmanı tavsiye ederim

Sadece senin anlatabileceğin şekilde örnek verdim canım sen rahat ol, dinde böyle bir şeydir mertebeler vardır her insanın erişemeyeceği :) o insanlar onder olur

Bende diyorum ki her sokak ve mahallede cami yok mu ?
Cemaatse cemaat, hoca ise hoca gidip orada hata düzeltmeniz daha uygun daha güzel olur.

Dindarlara saygım vardır ama dincilerden nefret ederim. Bu tarikatler de dincilerin bahçesidir. Amaç ibadet ve sohbetse camiye gidiniz dincilerin bahçesine değil

Cemaat zaten o camideki insanlarda oluşan bir grup. Farklı bir insan değil ki ayrım yapalım. Ha camiye gitmişsin ha başka bir alana. Yapı olarak farkedecek bir şey yok.

Camiye kaç kişi gider? Heryerde camiler full değil. Her camideki insanlarda anlaşmakta zorunda değil kimse. Ya bunlar olmasa bile başka nedenler olabilir.

Önemli olan Allah'ın anıldığı bir ortamda bulunmak, Allah için kelam etmektir.

Şimdi camilere gidin diyenler yarın imamlar çok maaş alıyor diyor. Bu döngüden kurtulmak lazım gelir.

Ben eminimki Atamız hayatta olsa bunu bir düzene sokardı, inceletirdi ama şu haliyle kapatmazdı.

Belli incelemeleri yapıp denetledikten sonra bu işin zararı yok. Ben o ortamlara çok azda olsa gittim ve herkes iyiydi ve genelde namaz ve zikirle vakit geçiyordu. Kimse para falanda olmadı.

Her konuyu ajan gibi bilen arkadaşlar o dinci dinci dediklerinin hangi örgütlerce tezgahlandığını da bilmiyorlar mı acaba ?

Cemaat zaten o camideki insanlarda oluşan bir grup. Farklı bir insan değil ki ayrım yapalım. Ha camiye gitmişsin ha başka bir alana. Yapı olarak farkedecek bir şey yok.

Camiye kaç kişi gider? Heryerde camiler full değil. Her camideki insanlarda anlaşmakta zorunda değil kimse. Ya bunlar olmasa bile başka nedenler olabilir.

Önemli olan Allah'ın anıldığı bir ortamda bulunmak, Allah için kelam etmektir.

Şimdi camilere gidin diyenler yarın imamlar çok maaş alıyor diyor. Bu döngüden kurtulmak lazım gelir.

Ben eminimki Atamız hayatta olsa bunu bir düzene sokardı, inceletirdi ama şu haliyle kapatmazdı.

Belli incelemeleri yapıp denetledikten sonra bu işin zararı yok. Ben o ortamlara çok azda olsa gittim ve herkes iyiydi ve genelde namaz ve zikirle vakit geçiyordu. Kimse para falanda olmadı.

Benim bildiğim İslam' da cami Allah' ın evi olarak geçiyor. Camiler dolmuyor ama o çöplükler doluyorsa bu ibadet için değil takdir edilme isteği doğrultusunda yapılıyordur. Çünkü ibadetinin ve imanının takdir edilmesini beklemek dolaylı yoldan narsist kişilik bozukluğudur. Çalışan hiç bir insanın aldığı maaşa yorum yapmam yapanı da doğru bulmam ama hem camiler dolmuyor hemde her boş alana cami yapmak işgüzarlıktır.

Cemaat sadece imamım arkasında saf tutar, imam ise camidedir. Camidekini beğenmeyip imam aramak evli kadının kocam öldü deyip koca aramasına benzer.

Ata'ya gelirsek o da benim dediğimi yapardı ibadethaneler camilerdir der kapatırdı.
Tekke ve dergah gibi ruhban sınıfı oluşumlar islamda da haramdır.

Cemaatten kastım camideki cemaat değil kadrolaşmış sadece kendi ideolojilerini doğru bilen ve kendi gibi düşünmeyenleri yanlış bulan gruplar aynı Zaman'da cemaatçi kitle genelikle kendi kurdukları camilere ibadet yerlerine gider mesela bizim burda Süleymancılar Nurcuların ibadet yerlerine karşılıklı olarak gitmiyorlar çoğuda kendi İçlerinde evlenir iş yapmak isteyen üyelerinede para akışı yardım ederler

Hayır kapatılmamalılar ancak sıkı bir gözetim altında tutulmalılar .. Zaten kapatsanız da yine de engelleyemezsiniz ..

Allah la benim aramda tarikatın cemaatin ne işi var.

Zamanında iyi dediklerinize şuan neler dediğinizi gördükçe bence uzunca bir süre kimse kimseye iyi demesin çok şey yapmayın yani ljkghjgkh

Kapatılması taraftarıyım
Çünkü bunlar azıcık güç kazanmaya görsün, hemen isyan bayraklarını çekerler

pek çoğunun "iyi" dediği bir tarikatın liderinin bu ülkenin kurucusuna ağzına alınmayacak hakaretlerine şahit oldum.
Tanrı aşkına bu adamın hala elini kolunu sallayarak gezmesine şaşırmamalı mıyız ?

İslamiyet aktarım yoluyla öğrenilen ve yayılan bir dindir. İslamiyet'i yanlış, eksik bilenlerin tebliğ fazifesi de sakat olacaktır ki, tebliğ farzdır. Velhasıl birilerinin anlatması gerekir.
Matematiği zayıf olan matematik hocasından ders almakta, üniversitede ihtisas yapan konu alanında uzmanlaşma çabası içinde insanlardan ders almaktadır. Ömrünü İslama adayan insanların dini bilgileri elbette birçok insandan fazla olmaktadır.

Bir İslami kanaat önderinin eylem ve bilgi bakımından yanına yaklaşmak buradaki birçok insanın haddine değildir. Müslüman ve bilhassa mezhebe mensup olanların bu yorumları bana komik geliyor. Yine şuursuz yaşıyoruz.

Bütün bu yazdıklarım demek değil ki cemaatleri tasvip ediyorum, demek değil ki cemaatlere karşıyım. Gönlü güzel olanlarla beraberim.

Banlı olduğunuz süre zarfında imana geldiniz herhalde. Matematik öğrenmek ile çelişkilerle dolu olan dini bilgileri bir tutmak da ayrı bir düşünce yapısı olsa gerek. Matematikte yol farklı olsa bile sonuç değişmez lakin islamda her ayetin farklı yorumlamaları mevcuttur. Bir tarikat lideri çıkıp kız çocuklarınızı okutmayın der diğeri çıkıp 7 yaşındaki bir kız çocuğunun evlenmesinin normal olduğunu savunur. Bu tip düşünceler hastalıklı düşüncelerdir ve toplumda cahil kesimi yönlendirir. Matematik gibi bir disiplini islamla karşılaştırmayın lütfen komik oluyor.

cemaaatlar kapatılmsaın tarikatlar kapatılabilir olumlu okumluyorum güzel gelişmeler bunlaar kim kapatıcak bunları

Benim bildiğim İslam' da cami Allah' ın evi olarak geçiyor. Camiler dolmuyor ama o çöplükler doluyorsa bu ibadet için değil takdir edilme isteği doğrultusunda yapılıyordur. Çünkü ibadetinin ve imanının takdir edilmesini beklemek dolaylı yoldan narsist kişilik bozukluğudur. Çalışan hiç bir insanın aldığı maaşa yorum yapmam yapanı da doğru bulmam ama hem camiler dolmuyor hemde her boş alana cami yapmak işgüzarlıktır.

Cemaat sadece imamım arkasında saf tutar, imam ise camidedir. Camidekini beğenmeyip imam aramak evli kadının kocam öldü deyip koca aramasına benzer.

Ata'ya gelirsek o da benim dediğimi yapardı ibadethaneler camilerdir der kapatırdı.
Tekke ve dergah gibi ruhban sınıfı oluşumlar islamda da haramdır.

Tarikat ve cemaatleri kötü göstermek yerine araştırıp iyilerine gidebilirsin. Bir şeyi kökten kötülemek doğru değildir.

Geri