Sizce Cemaatler ve Tarikatlar Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Sizce Cemaatler ve Tarikatlar Kapatilsin mi?

• Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
1) İsmail Ağa Cemaati (Önderi Mahmut Ustaosmanoğlu)
2) Fethullah Gülen Grubu
3) İskender Paşa Cemaati (Zahit Koktu, Esat Coşan ve şimdi oğlu Nurettin Coşan)
4) Erenköy Cemaati (Muradiye Vakfı) Önderleri: Tahir Büyükkörükçü (Gazeteci) Ahmet Taşgetiren ve Topbaşlar
5) Süleymancılar. Önderleri: Kemal Kaçar’ın torunları Denizongun kardeşler.
6) İhlascılar (Enver Ören)
7) Kırkıncı Hoca ve Yazıcılar gibi diğer Nurcu guruplar
8) Nakşibendi Yahyalı Cemaati. Önderi: Ramazan Dinç.
9) Melamiler. Önderi: Ahmet Arslan.
10) Hakikatçiler. Önderi: Ömer Öngüt.
11) Hazneviler. Önderi: Muhammet Muta Haznevi
12) Menzilciler. Önderi: Abdulbaki Erol.
13) İcmalciler. Önderi: Prof.Dr. Haydar Baş.
14) Uşşakiler. Önderi: Fatih Nurullah.
15) Cerrahiler. Önderi: Ahmet Misbah Ermenkul.
16) Kadiri Muhammediye. Önderi: Muhammet Ustaoğlu.
17) Hizbül Tahrir.
18) Tillocular.
19) Galibiler. Önderleri: Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu
20) Halveti Tarikatının Şabaniye kolu
21-Adnan Hoca Grubu
22)Mustafa İslamoğlu Grubu

Hayir tabiki bunlarin cogunu biliyorum iyiler. Feto gibi degil.

Allahtan baskasının onunde egılen , egılmeyı ongoren her cemaat kapatılmalıdır kı
Cemaatlerın mentaalıtesı de bu yonde ılerler
kımse cemaatler dergahlar İslama hızmet edıyor dıye cıkıp konusmasın ..

Bugun Feto ne ıse , Dıger butun Cemaatler aynıdır ..

Kapatilmasina gerek yok insanlar o psikoloji ile bir tarikat ve cemaatlere girmeyi göze alamaz.

Hepsi aynı çöplüğün sinekleri, madem kuranda her şey yazıyorsa kendiniz okuyun.
İlle birinin bu haram demesine ihtiyacınız varsa adım başı cami var.

Allah'la Konuştum

Fethullah Gülen

Kadınların tek parça kara çarşaf ile örtünmesi farzdır. Baş örtüsü ya da türban ile örtünme olmaz. Kadın sokakta sadece tek gözünü açabilir.
Çocuklarınızı asla liseye üniversiteye göndermeyin. Orada dinsizlik öğretiyorlar.
Evinize asla televizyon sokmayın.

Mahmut Ustaosmanoğlu

Peygamberin saçını yıkadığı su, peygamberi gösteren terlik, Mahmut efendinin yüzü peygamberin aynısı sadece sakalları farklı

Cübbeli Ahmet

Benim liderim ise der ki ;

Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları , selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

Çok değil yüzyıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

Ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde , her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Namaz kilmayan oruc tutmayan insanlarin islami cemaatleri yaftalayacaği bir donemdeyiz suan.

Adnan hoca hariç diğerleri kapatılsın, en güzeli Adnan hocamız : ) Şaka bi yana..

Hayir tabiki bunlarin cogunu biliyorum iyiler. Feto gibi degil.

Hocam nerden biliyorsun? Hepsinin içini biliyor musun? Az çok sizi şu forumda tanıdıysam sizin görüşlerinizi de biliyorum. Daha düne kadar Fetullah'a hoca diyenlerin safında değil miydiniz? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ordu dağıtılırken neredeydiniz? Biz, cemaatin göz göre göre devlete sızdığını dile getirirken siz ne yapıyordunuz? Çıkıp cemaate karşı bir tavır alıyor muydunuz? Almıyordunuz.. O zaman ya göremediniz ya da işinize geldiği için görmek istemediniz bazı şeyleri. Şimdi kalkıp diğer cemaatlere kefil olmak nedir? Ben çoğunu biliyorum iyiler deyip geçiyorsunuz kenara. İnan çevremden dolayı ben de biliyorum. Devlette kadro kapmak için çalışmalara başlayanları biliyorum. Yarın bir gün bunların örgütlenme yoluna gitmeyeceğini mi sanıyorsun. Bu kadar emin sözlerle konuşma hocam hepsine de kefil olma.

Son olarak ben kapatılsın taraftarı değilim fakat sıkı bir denetim altına girmeliler. Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var vs. artık bunlar mı denetler yoksa başka birileri mi denetler bilemiyorum. Medyasından ticareti vs. bütün faaliyetleri denetlenmeli. Yoksa bu senaryoyu baştan izleriz.

Adnan hoca hariç diğerleri kapatılsın, en güzeli Adnan hocamız : ) Şaka bi yana..

Hocam nerden biliyorsun? Hepsinin içini biliyor musun? Az çok sizi şu forumda tanıdıysam sizin görüşlerinizi de biliyorum. Daha düne kadar Fetullah'a hoca diyenlerin safında değil miydiniz? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ordu dağıtılırken neredeydiniz? Biz, cemaatin göz göre göre devlete sızdığını dile getirirken siz ne yapıyordunuz? Çıkıp cemaate karşı bir tavır alıyor muydunuz? Almıyordunuz.. O zaman ya göremediniz ya da işinize geldiği için görmek istemediniz bazı şeyleri. Şimdi kalkıp diğer cemaatlere kefil olmak nedir? Ben çoğunu biliyorum iyiler deyip geçiyorsunuz kenara. İnan çevremden dolayı ben de biliyorum. Devlette kadro kapmak için çalışmalara başlayanları biliyorum. Yarın bir gün bunların örgütlenme yoluna gitmeyeceğini mi sanıyorsun. Bu kadar emin sözlerle konuşma hocam hepsine de kefil olma.

Son olarak ben kapatılsın taraftarı değilim fakat sıkı bir denetim altına girmeliler. Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var vs. artık bunlar mı denetler yoksa başka birileri mi denetler bilemiyorum. Medyasından ticareti vs. bütün faaliyetleri denetlenmeli. Yoksa bu senaryoyu baştan izleriz.

Ben fetodan her zaman nefret etmisimdir hic sevmedim. Boyle konulardada pek yorum yapmam zaten muhtemelen karistiriyorsun usta.

Zaten iyi kotu az cok belli bence simdi adnana iyi diyemeyiz mesela cok acik. Ama kapatmak fikir ozgurlugunu engeller bu bence yanlis herkes her fikira saygi duymalidir.

Yaradan belli, yol gösteren belli, örnek alınacak kişi belli niye ihtiyaç duyuyorsunuz cemaatlere ki? Niye dininizi yaşarken aracı sokuyorsunuz aklınız yok mu?
Fetoş diyorduk biz mesela ona o neyse hepsi aynı.

Yaradan belli, yol gösteren belli, örnek alınacak kişi belli niye ihtiyaç duyuyorsunuz cemaatlere ki? Niye dininizi yaşarken aracı sokuyorsunuz aklınız yok mu?
Fetoş diyorduk biz mesela ona o neyse hepsi aynı.

Okuyan var diyerek okumayanlar, başına çoban arayan sürüden ibarettir.
Çobanda para için sürüyü mezbahaya sürer.

Cemaatlerle ördük anayurdu dört baştan...
Türkiye'nin son yıllardaki özeti bu resmen.
Cemaatlerin toplum ve devlet içinde nasıl palazlandığını ve neler yapabileceğini daha önceden öngörüyor ve karşı çıkıyorduk ve 15 Temmuz'dan sonra bunu somut ve canlı olarak çok net gördük. Diğer cemaatlerin FETÖ kadar güçlü olmamış olmaları, onları meşru kılmaz. Yarın bir gün onların da güce erişmeleri durumunda bugünkü gibi "paralel", "ihanet çetesi" gibi söylemlere maruz kalıp kalmayacağını bilemeyiz.

Cemaatler ve tarikatlar Türkiye anayasasına göre yasadışıdır.
Anayasanın ilkelerinden olan laikliğe düşmandır.

Darbe olaylarının dışında şunları ekleyebilirim;

Cemaatler yoksul halkı yönetmenin, ona boyun eğdirmenin en etkili araçlarından biridir. İnsanlara haksızlıklar karşısında başkaldırması yerine şükretmeyi, itaat etmeyi öğretir. Her şeyi kadare bağlayan bir toplum, kuşkusuz iktidar için bulunmaz bir nimettir. Fakirlikten, mütevazilikten söz eden cemaat liderlerine bakın, her biri son model arabalara binmektedir, işkembeleri yarım dünya gibidir.

Cemaatler toplumdaki gerici dayatmanın başlıca örgütlenmelerindendir. Kadın-erkek eşitliğini yok sayanlardır, kızların okula gitmesine karşı çıkanlardır, mahallede ahlak memuru görevine soyunanlardır, olumsuzluklara şükret dedirtendir.

Eşitliğin, özgürlüğün düşmanı olan bu yapıların derhal kapatılması gerekir.

Okuyan var diyerek okumayanlar, başına çoban arayan sürüden ibarettir.
Çobanda para için sürüyü mezbahaya sürer.

Hem namaz kılmıyorsun, hem oruç tutmuyorsun ne haddimize bizim cemaatlere dil uzatmak(!)
cemaatler kapatılsın

Cemaatle tarikat ile ne işi olur insanların anlam veremiyorum .
İnanç bireysel yönlendirilmesine ihtiyacınız mi var ?
ki ben dinde bu tarz oluşumların yer aldığını sanmıyorum ayrımcılık mezhepler kadar luzumsuz.

Şahsi fikrimce cemaatler ve tarikatlar insanlara bir şekilde doruk noktasını yaşatıyor, bu noktadan sonra fetö örneği gibi yap dediğini yap yapma dediğini yapma durumu oluyor.

Bana kalırsa gerek yok kapatılsın risk taşıyor.

İslamiyet aktarım yoluyla öğrenilen ve yayılan bir dindir. İslamiyet'i yanlış, eksik bilenlerin tebliğ fazifesi de sakat olacaktır ki, tebliğ farzdır. Velhasıl birilerinin anlatması gerekir.
Matematiği zayıf olan matematik hocasından ders almakta, üniversitede ihtisas yapan konu alanında uzmanlaşma çabası içinde insanlardan ders almaktadır. Ömrünü İslama adayan insanların dini bilgileri elbette birçok insandan fazla olmaktadır.

Bir İslami kanaat önderinin eylem ve bilgi bakımından yanına yaklaşmak buradaki birçok insanın haddine değildir. Müslüman ve bilhassa mezhebe mensup olanların bu yorumları bana komik geliyor. Yine şuursuz yaşıyoruz.

Bütün bu yazdıklarım demek değil ki cemaatleri tasvip ediyorum, demek değil ki cemaatlere karşıyım. Gönlü güzel olanlarla beraberim.

Millet olarak okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuz için hep bir klavuza ihtiyaç duyuluyor. Bu boşluğu cemaat vb vb şeyler dolduruyor. Yine okunmadığı için cahili kandırmak kolay oluyor.

Eminim ki Allah da okuyan , okuduğunu anlayan insanlar olmamızı ister.

kapatilsin inancimiza gore kurani kerim herkese inmistir ve hitap eder o zaman seyhle alimle ulemayla isiniz ne dini kazanc kapisi haline getirmisler

shift delete lütfen ..

Camilerimiz, kiliselerimiz, cemevilerimiz ve ilahiyat fakültelerimiz kafi bence (=

Geri