Sizce camiler niye boş?

Konu sahibi son olarak 796 gün önce görüldü
siyasetin arka bahçesi olduğu için

Gerçi siyaset her yerde var ama bizim ilk taviz vereceğimiz dinimiz olduğu için biraz sallantıdayız bu konuda

Tanrının peygamberler aracılığı ile kurduğu sirke “ibadethane” denir. Binlerce yıl önce insanlar “yerim dar” diye naralar atardı. Yüzyıllar sonra bu durum “ipim dar” olarak revize edilmişti insanoğlu tarafından. Aynı insanoğlu, cambazlığa soyunmuştu çünkü. Elbette başarısız oldular. Neden başarısız olduklarını yıllarca düşündüler ve sorguladılar. Yıllar sonra ortak bir paydada buluşmayı başardılar. Bir bakire kadar dar olan düşüncelere kimisi Yuhanna 20:25'i, kimisi de A'râf 19'u çaktı. Vasıfsız insanoğlu, bir yeti kazanır. İsmini de “merak” koydular. Merak, şüpheyi doğurdu. Tıpkı Hz. Meryem gibi. İnsanoğlu artık Tanrı ile şerh düşmüştür. İnsanoğlu Tanrı'nın kibrine Tâ-Hâ 116'yı yansıtmıştır çoktan. O günden bu güne dek insanoğlu yetim kalmıştır, tıpkı merak gibi. Tıpkı Hz. İsa gibi..

islam ve camiler dışında tüm dinler ve onların ibadethanelerinin ortak sorunu bu bence....... hristiyan gençler kiliseye gidiyor mu sanki...... din/inanç zaten kırılgan bir olguydu, zaman, şartlar, kültür ve medya ortasından fay hattı geçirdi...... günümüz gençleri için spiderman ile hz. isa aynı gerçekliğe sahip......

Camiler neden dolu olsun? Bunca zamandır kim İslamiyeti doğru anlattı? Kulaktan kulağa hurafe İslamiyet yaşıyoruz. Faiz haram Türkiye faiz yatağı, zina haram ulu orta sex, başımıza imam diye getirdiğiniz pisliğin kadınla basılması, yada diyanet işlerin de zina vakası, muhafazakâr ailenin içinde ki sapıklar... Ama ben asla bu insanlara kızmıyorum. İslamiyeti adam akıllı araştırıp öğrense bu durumda olmazdı. Yeni nesil de bu durumları gördüğü için İslamiyetten soğuyor, ki bence gayet normal. Ben küçükken babam abime namaza gidiyoruz diyordu, e tamam da niye? Önce camiyi sevdir, Allah'ı tanıt,

Sekülerlik yükseliyor. Tüm dünyada dinler giderek önemini yitiriyor.

Allahın izniyle bütün dinler 100 yıl sonra popülistliğini kaybedecek! Türkiye haricinde

Dinler populeritelerini asla kaybetmez.
Rotalari degisebilir.

Hepsi "muzeye" gitti.

okuldan çok cami var ondan
sınıflarda çocuklar 40-45 kişi ders görüyo
bunlar hala cami yapıyo

neresi boş azizim, ülkemizde yeteri kadar cami mi var, millet uçakta, sokakta, avm'de, cadde ortasında namaz kılıyor ? mesela bizim mutfakta cami yok, çok ayıp ediyorlar.

Bizim köyde 3 camii iki kuran kursu 0 hastane,0 ambulans,0 sağlık ocağı,0’da eczane var.

Geri