Sizce camiler niye boş?

Konu sahibi son olarak 794 gün önce görüldü
Cuma , ramazan , cenaze ve bayram namazları dışında 3 5 ihtiyar dışında camiler bomboş . Camilerin yaş ortalaması 50 60 . 18 yaş altı genç nerede ise yok. Özellikle müslüman olmayan forum üyelerine soruyorum . Müslümanlar da cevaplayabilir. Müslümanlıktan kültürel müslümanlığa doğru mu gidiyoruz?

İki kişiye bir cami düşüyor. Aslında boş değil. Cami çok. Ama cehapeye inat herkese en az bir cami düşene kadar çalışmaya devam edeceğiz insaallah. Niye benim vatandaşlarımin kendi adını taşıyan birer camii olmasın.

Düşmüyor cuma namazında bayram namazında cami yetmiyor bile . Bulunduğum bölgedeki bütün camilerinde cuma namazı kıldım . Camı doldu .hatta safları sıktık dişarlara kadar taştı .camiler sabah namazı için çok cuma teravih ve bayram namazları için az

Camiler de anlamlarını yitiriyor artık. Dokunulmazlıkları, kutsallıkları yavaş yavaş yok oluyor.

Çünkü “Diyanet Başkanlığı” küçücük çocukların hangi şartlarda evlendirilip evlendirilemeyeceği ile meşgul.
35 MİLYAR 910 milyonluk bütçe ile hangi din-i çalışmalar yapıyor bizde merak ediyoruz.

Pomak camiler nasıl dolar bununla ilgili bir önerin düşüncen var mı gençlik nereye gidiyor

Televizyonlara insanları deizm ve ateist olmalarına sebep olan din adamlarıni rtük eliyle cikmalarini yasaklayacaksin . Partilerin din ve milliyetçilik üzerinden siyaset yapmalarini siyasal ıslamcıligi yasaklayacaksin . Laik bir devlette devlet kademesinde dini ön plana çıkarmayacaksin. Din adamları akçeli işlerle ugrasmicak

din denilen şey insanların dilinde olduğu için boş

Valla bizim çok şahane dinimiz vardı hamdolsun. Bunlar bişey getirdi böyle ne biliyim jelibon gibi yapışkan bişey. Evlatlık cocugu koynuna alabilirsin falan diyen. E tabi millet çok sükür feraset sahibi. Arap sapkinliklarini kabul etmedi.

Kimse siyaset diye kendini kandirmasin. Instada tiktokda vs kim gezecek eger camiye giderse? Hadi canim ordan... Westernlesmeye az kaldi biraz daha gayret. Hos herkes kendine eker bicer. Camiler orda illa hoca vaazi dinlemeye gerek yok. Isteyen namazini kilip yada orda olmak istiyirsa bir kosesinde oturur dechargemi olmak istiyor manevi huzurmu bulmak istiyor adl neyse yapar cikar.

Ben eger birseyden rahatsizsam hocaya gider dilede getirrim. Sosyal medya gucunde yasiyoruz artik. Aninda yerinden edilirsin aninda gundemin zirvesine oturursun. Kimse kendini kandirmasin

gurbetçi pandam çok masum kalıyor bu konularda.

Kimse siyaset diye kendini kandirmasin. Instada tiktokda vs kim gezecek eger camiye giderse? Hadi canim ordan... Westernlesmeye az kaldi biraz daha gayret. Hos herkes kendine eker bicer. Camiler orda illa hoca vaazi dinlemeye gerek yok. Isteyen namazini kilip yada orda olmak istiyirsa bir kosesinde oturur dechargemi olmak istiyor manevi huzurmu bulmak istiyor adl neyse yapar cikar.

Ben eger birseyden rahatsizsam hocaya gider dilede getirrim. Sosyal medya gucunde yasiyoruz artik. Aninda yerinden edilirsin aninda gundemin zirvesine oturursun. Kimse kendini kandirmasin
Durumu çok güzel özetlemişsin

Geri