Sizce bugün gençliğin en önemli sorunu nedir?

Konu sahibi son olarak 58 gün önce görüldü

Sizce bugün gençliğin en önemli sorunu nedir?

• Kullanılan toplam oy
    10
Doyumsuzluk geliyor aklima ilk olarak. Her istedigine evet denildigi icin ( cocugunu sozde mutlu etmek adina ) oysa bu sonuc hicte istedikleri gibi olmuyor aksine doyumsuz ne istedigini bilmeyen varliklar haline geliyor. Gercek hayatta istedikleri olmayan genclerin kendilerine guveni kayboluyor. Bir seylere sahip olmak icin calisilmasi gerektigini anlamiyorlar.Daha da kotusu aksilikler karsisinda ayakta kalamiyorlar. Intiharlar,uyusturucu ya da kotu aliskanliklarda ariyorlar careyi. Gunu birlik ask acilari cekiyorlar 2 cift seni seviyorum sozune tav oluyorlar. Cunki ailede gormemis ki bunu ? Kim az sevgi ilgi gosterecek olsa sorgusuz sualsiz aciliyorlar. Hep birilerinin onayina destegine ihtiyac duyarak yasiyorlar. Begenilme ve saygi duyulma ihtiyaci duyuyorlar facebookta instagramdaki like begeni sayisina gore kendilerine deger biciyorlar. Ben her seyin ailede bittigimi dusunenlerdenim genc ya da cocuk yasi kac olursa olsun ilgiye sevgiye ihtiyaci vardir. Bi sarilma bi opme bu kadar mi zor arkadas anlamis degilim. Evlatlariniza seni kosulsuz seviyorum seni okuldaki basarin ya da gosterdigin performans icin degil demek bu kadar mi zor ? Sonra biz ugrasmak kaliyoruz basi bos ergenlerinizle. Yok bacak boyum su kadar yok su kadar guzelim diye diye kafamizda tuhaf tuhaf varliklari sekillendiriyoruz su ortamda.

Bugünde olması yazacakken aklıma taaa insanlığın varoluşuna inmek gerekir aslında gibi bir düşünce geldi.
Genci, yaşlısı, çocuğu fark etmiyor ki, sarmal gibi sonra da yumak olup dağa dönüşüyor dolana dolana.Çığ olup yıkıp geçiyor en ufak bir patırtıda.

Kendilerine örnek alabilecekleri bir kişileri yok. Baba işte, anne işte, onlar da yalnız bir odada.

Birbirine benzemeye çalışmaları, farklılıklar gittikçe azalıyor.

Bu z kuşağını anlayan beri gelsin. Yetişemiyorum hızlarına.

sorun gençlerde veya yeni nesilde değil, sorun senin hayata bakış açında. Sen değiştikçe hayata bakışın da değişiyor ve yeni nesli beğenmiyorsun.
Oysa ezelden beri önceki nesil yeni nesilden şikayetçidir, olmaya devam edecektir.

Ciddiyetimi kaybediyorum böyle durumlarda,efsane anlatsın.

: )

Masallah hepiniz 4 4 lüksünüz de, genclere giydiriyorsunuz.
Insan hayret ediyor.

Bilakis, harika gencler yetisiyor.
Her jenerasyonun verimsiz ve verimli bireyleri vardir.
Z kusaginin global iletisim imkani ile büyümesi,onlara dünyanin tüm kapilarini acmak ile kalmayip, beynelmilel bir bakis acisi sunuyor.

Asil sknti, ebeveynlerde.
Sosyal medya aracini sorumlu bir sekilde kullanilmasi gerektigini ögretemiyorlar.
Sürekli kendileri ile mesgul olduklari icin buna zaman ve emek harcamakta zorlaniyorlar.

Cocugun her seyden önce anlayis ve sevgiye ihtiyaci vardir.
Öz saygisini pekistirmek adina en temel tasi bunlardir.
En önemli sorunu da bunlari hak ettigi kadar alamamasidir.

z kuşağısın şöyle olmalısın
z kuşağısın böyle olmalısın
z kuşağına üzülüyorum ya

Geri