Siyasi Görüşünüz Nedir?

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar.
Son günlerde gündemi meşgul eden konularda yaşadığımız tartışmalar vs bir dağılsın istedim.
Ben bu başlık altında siyasi görüşümüzü ve bu görüşümüzün ülkemiz için getirdiği veya getireceği olumlu yanları, hatta gerekirse olumsuz yanları vs anlatabiliriz.

Burada kendini bu şekilde ifade etmek isteyen olabilir diye düşündüm.

Burada parti ismi söylemiyoruz. Hangi partiyi destekliyorsunuz diye sormuyorum. Ülkemiz için en iyi olabileceğini düşündüğünüz siyasi görüşünüzü anlatmanızı istiyorum. Ama isterseniz dile de getirebilirsiniz.

Sorularım şunlar:

İdeolojinizi temsil eden siyasi hareket nedir?
Bu hareketi tanımlar mısınız?
Bu akımın önemli bir savunucusu var mı? Kimdir / kimlerdir?
Türkiye'de ideolojinize yakın veya tam anlamıyla bu fikrinizle örtüşen siyasi bir parti var mı?

gibi gibi.

(Konudan rahatsız olursanız silebilirim.)

İdeoloji diye bişi mi kaldı allasen. Güce tapanlar ve her türlü baskıya rağmen insanlık onurunu korumaya çalışanlar var.

Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı bir ideolojim var

Herkesin eşit şartlarda yaşadığı, zengin fakir müslüman gayrimüslim herkesin aynı haklara sahip olması

Yurtta Sulh, Dünyada Sulh diyen, kendi sınırlarımıza tehdit yoksa savaş intihardır diyen Kemal Atatürk

Türkiye'de ne yazık ki bunlara göre siyaset yapan parti yok

Halk kazansın, ekonomi gelişsin, kula kulluk bitsin taraftarıyım savunmayada devam edicem

Saygılar

eskiden azılı bir solcu ve sekülerdim. simdi o cenahtaki hatunlar evlendi kredi cekip ev aldı. bu sıralar muhafazakar turbanlı hanım arkadaslarımız trendi olusturuyor. onun icin oyum akpartiye. kunfeyekunlar, babasının kızları, etc.

Sorularım şunlar:

İdeolojinizi temsil eden siyasi hareket nedir?
Bu hareketi tanımlar mısınız?
Bu akımın önemli bir savunucusu var mı? Kimdir / kimlerdir?
Türkiye'de ideolojinize yakın veya tam anlamıyla bu fikrinizle örtüşen siyasi bir parti var mı?

Şu an için öyle bir hareket yok dolayısıyla da tanımlayamam ama neyin ve kimlerin yanında asla olmayacağımı açıklayabilirim ..

Hayatı boyunca inandığı kitabı bir kere bile açıp okumamışken, ALLAH'ın üzerine farz kıldığı beş vakit namazı kılmamış ama cumalar da facesinden hayırlı cumalar kasmış, zinanın haram olduğunu bile bile karı kız peşinde koşup her türlü maymunluk içerisine girmiş, menfaati doğrultusunda kul hakkına tecavüz etmekten bir an için bile duraksamamış, lafa gelince " ben sadece ALLAH'tan korkarım " diye caka satıp ALLAH dışında gücüne taptığı kimler varsa onlardan korkmuş, iki yüzlü, yalancı, sahtekar ve sığırımsı münafıklarla asla yan yana olmadım olmayacağım da inşaALLAH ..

hiçbir partiyi desteklemiyorum idolojim de yok hiçbir parti liderinin yanında değilim

apolitiğim. gezi olaylarında olm ülkenin anasını sittiniz diyen akpli, somada yaşanan maden kazasında madenlerin denetlenmesi için verdikleri önerge reddedilmiş chpli, filistinliye koli koli yardım giderken doğu türkistanlılara çinlilerin yaptığı işkenceleri niye görmüyorsunuz diyen mhpliydim.

siyasi partiler tarafından yapılan faliyet ve yaşanan durumları bireysel ve hür iradem ile yorumlayıp doğru ve yanlışı ayırarak o siyasi partiye karşı duruşumu alırım.

insanları siyasi partilerine göre kategorize etmem, insan oldukları için severim ama açıkça atatürk düşmanlığı, vatan hainliği ve yobazlık yapan insanlara katiyen katlanamam.

Müslümanım. Değerlerime en yakın, koruyucu, kollayıcı her görüşü desteklerim.
Karşı çıkan, köstek olan, yok olması için adete birbirleriyle yarışan her görüşü ezer geçerim.
Seçtiğim yaşam tarzına müdahale ettirmem.
Hiçbirimizin görüşünü % 100 destekleyen bir siyasi parti yok bunu biliyorum. Ama en yakın olanı desteklemek mecburiyetindeyim.

Burada ben hic kimsenin falanca siyasi yapılanma benim tüm değerlerime göredir diyebileceğini sanmıyorum. Ben diyemem en azından.
Ülkemizde en çok içime dokunan durum eğitime, sanata, bilime verilen önem.
Tıp okuyan arkadaşım bir gün şunu demişti
"İçinde gram insan sevgisi olmayan insanlarla(!) dolu burası. "
Peki sebep ne? Garanti meslek olarak görülüyor.
Eğitimimizi tamamladıktan sonra iş bulmaya ihtiyacımız var.
Sadece iş bulmak değil çeşitli arge projelerinde bulunmaya ihtiyacımız var.
Bu milletin bilinçlenmeye, öfkesini dindirmeye ihtiyacı var.
Aynı vatanı paylaştığı insanla birbirine düşmemeye ihtiyacı var.
Kendi çıkarları için hareket edenlerin maşası olmamaya ihtiyacı var.
Haklarını sonuna kadar savunabilmeye ihtiyacı var.
Toparlarsak gerçekleri görmeye ihtiyacımız var.
Daha güzel bir gelecek temennisi ile.

Not : Ölen gencecik insanlara değinmeme kararı ile yazdım. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verip böyle bir konuda ne beni gerin ne de ben tarafından kendinizi gerdirtin.

yüreğine düşüncelerine sağlık Raven , saygılar..

Belli bir siyasi düşüncem yok ama " hayır " dediğim için terörist ilan edildiğimiz için, saygının, sevginin, kültürün olmadığı bir ülkede, hangi siyasi görüşte olursan ol zihniyetler değişmiyor.

Hangi oartiyi savunursan savun,
Akp dindar,
Chp dinsiz,
Mhp yalaka,
Hdp terörist..

Bunlara bölünen bir toplum var ve gittikçe batıyoruz. Neyi savunursan savun saygının sevginin olmadığı bir ülkedeyiz.

Hümanizm olsa keşke herkes..
Sevse birbirini,
Ölmese keşke kimse..

Ölüme ölüm,
Savaşa savaş..

Bu değişmiyor.

Tıpkı tecavüzcüye söylenen küfürler hakaretler gibi düşünün.

Ananı bacını getir de biz de ona tecavüz edelim diye koruyucu bir toplumu siyasette düşünün.

Saygılar.

Siyasi gorusum vatanimin ve milletin ferahi, refahi icin calisan ve calistigini jayata geciren kim ise o dur.

Siyasi görüş tutmuyorum hiç olmazsa takım tutar gibi..

Ben normal şartlarda hiç bir siyasi görüşün, bir kişiyi olduğu gibi temsil ettiğine inanmamışımdır. Mutlaka bir yerlerde, köşe bucak bir yerde kişi ile görüş arasında tutmayan bir kimya ortaya çıkacaktır.

Bana en yakın siyasi görüşe gelecek olursak;

Mufazakar Liberalizm adı altında ilerlediğimi düşünüyorum.

Bu hareketi, Türkiye'de geçmişten bu yana gelen örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin içinde olduğu muhafazakar duruşumuzun, zaman içinde uğradığı reformla ortaya çıkan liberalist düşüncelerle birleşmesi olarak tanımlayabiliriz.

Muhafazakar Liberaller, ne katı bir şekilde muhafazakar siyasetle ilerlerler; ne de katı bir şekilde liberalist siyaseti benimserler. Aşırı radikal değildirler. Bu görüşte olanlar özgürlüğü, demokrasiyi ve cumhuriyeti savunurlar. Ortanın sağı tanımlamasına uyabilirler.

"Bir insan hem liberal, hem muhafazakar olamaz." denilmemeli. Sonuç itibariyle patates üzerine sıkılan ketçapı da, patates ve ketçapı ayrı ayrı yiyerek tüketmiyorsunuz.

Bu görüşün bildiğim Türk bir savunucusu yok. Ama Erdoğan ilk ortaya çıktığında bu görüşe yakındı. Sonradan bozdu tabi malumunuz. Yabancı savunucuları mevcutmuş ama kendilerini tanımam.

Şuanki durumda bana en uygun siyasi partinin LDP olduğunu düşünüyorum.

Ben normal şartlarda hiç bir siyasi görüşün, bir kişiyi olduğu gibi temsil ettiğine inanmamışımdır. Mutlaka bir yerlerde, köşe bucak bir yerde kişi ile görüş arasında tutmayan bir kimya ortaya çıkacaktır.

Bana en yakın siyasi görüşe gelecek olursak;

Mufafazakar Liberalizm adı altında ilerlediğimi düşünüyorum.

Bu hareketi, Türkiye'de geçmişten bu yana gelen örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin içinde olduğu muhafazakar duruşumuzun, zaman içinde uğradığı reformla ortaya çıkan liberalist düşüncelerle birleşmesi olarak tanımlayabiliriz.

Muhafazakar Liberaller, ne katı bir şekilde muhafazakar siyasetle ilerlerler; ne de katı bir şekilde liberalist siyaseti benimserler. Aşırı radikal değildirler. Bu görüşte olanlar özgürlüğü, demokrasiyi ve cumhuriyeti savunurlar. Ortanın sağı tanımlamasına uyabilirler.

"Bir insan hem liberal, hem muhafazakar olamaz." denilmemeli. Sonuç itibariyle patates üzerine sıkılan ketçapı da, patates ve ketçapı ayrı ayrı yiyerek tüketmiyorsunuz.

Bu görüşün bildiğim Türk bir savunucusu yok. Ama Erdoğan ilk ortaya çıktığında bu görüşe yakındı. Sonradan bozdu tabi malumunuz. Yabancı savunucuları mevcutmuş ama kendilerini tanımam.

Şuanki durumda bana en uygun siyasi partinin LDP olduğunu düşünüyorum.
benim siyasi görüşüm REEECEEEP TAAAYYYİİİP ERDOOĞAN-RECEPTAYYİPERDOĞAN

Geri