Siyaset konuşurken geriliyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 18 gün önce görüldü
Absürt ya da rahatsız edici bi durum gelişmedikçe fikir belirtmeyi tercih ettiğim, donanımlı olduğum bi saha değil.

Özellikle de seçim zamanı sakinliğini nasıl koruyabiliyorsun? Müthiş özellik
İnsan arkasında durduğu düşüncelerden ve savunduklarından emin ise saldırgan davranışlar da sergilemez. Görüşleri kabul görmeyince karşı tarafı aşağılama çabası, kişinin kendine güvensizliği ile alakalıdır.

Karşımdaki insan seviyeyi aşağıya çekiyorsa ben de doğrudan iletişimi kesiyor ve ne yaparsa yapsın bir daha muhatap olmuyorum.

Anlaşılır bir şekilde herhangi bir konuyu tartışamayan insanların ya da saldırmak sureti ile zorla kendi ile muhatap etmeye çalışan kişilerin, güvensizliklerine ilave olarak iletişim problemi de vardır. Bu insanlarla konuşma çabası ise zaman kaybıdır.

İnsan arkasında durduğu düşüncelerden ve savunduklarından emin ise saldırgan davranışlar da sergilemez. Görüşleri kabul görmeyince karşı tarafı aşağılama çabası, kişinin kendine güvensizliği ile alakalıdır.

Karşımdaki insan seviyeyi aşağıya çekiyorsa ben de doğrudan iletişimi kesiyor ve ne yaparsa yapsın bir daha muhatap olmuyorum.

Anlaşılır bir şekilde herhangi bir konuyu tartışamayan insanların ya da saldırmak sureti ile zorla kendi ile muhatap etmeye çalışan kişilerin, güvensizliklerine ilave olarak iletişim problemi de vardır. Bu insanlarla konuşma çabası ise zaman kaybıdır.
Güzel bir bir düşünce tabiki. Aynı şekilde bende saygı duymayı yeğelerim tabii ki elimden geldiğince taa ki ofansif bir şekilde gelene kadar. O zaman uğraşmayı tercih ederim. Özellikle de sosyal medyada. Çünkü kimse kimsenin görüşüne uymak zorunda değil. Saygı da bir yere kadar diye düşünüyorum.

yüzeysel yorumları bir kenara bırakırsak yakınlarım dışında birileriyle asla siyaset konuşmam.

Güzel bir bir düşünce tabiki. Aynı şekilde bende saygı duymayı yeğelerim tabii ki elimden geldiğince taa ki ofansif bir şekilde gelene kadar. O zaman uğraşmayı tercih ederim. Özellikle de sosyal medyada. Çünkü kimse kimsenin görüşüne uymak zorunda değil. Saygı da bir yere kadar diye düşünüyorum.
Sosyal medyadaki çoğu insan ile hiçbir konuda aynı çizgide olmayabiliriz ve kendi adıma doğrudan muhatap olmamayı seçiyorum. Sizinki de bir tercih tabii...

Herkese hak veriyorum aynen kanka diyorum.. uğraşamam kimseyle..

Gerginlik yaratmaya çalışan kişiler genelde görüşleri kabul görmeyince saldırmaya çalışanlar oluyor.

Ben genelde siyaset tartışanlara acırım.Bilgi paylaşımı yerine;birbirlerini ekarte etmek için saçma rollere ve tavırlara girenlere özellikle.Genellikle de bu duruma yaklaşımım hayli troll oluyor.Gerilmem,eğlenirim.

Gerginlik kodlarımızda var. En büyük sorunlarımızdan biri her şeyi mutlak doğru ve mutlak yanlış olarak görme arzusu. Olgun zihin şunu bilir; bildiklerim sınırlıdır, yanılabilirim, her şeyi bilmek, her şeyi yorumlamak zorunda değilim. Ama olgunlaşmamış zihin bu sınırlılıkla yaşayamaz. Kesinlik ister, netlik ister, gri alanları tehdit olarak algılar. Bu yüzden düşüncelerini tartışılmaz hale getirir. Hata payı ve istisna payı bırakmaz. Kendi bakışını doğru, karşısındakini yanlış olarak etiketler. Burada artık mesele hakikat değil konumdur. Kuran bu durumu çok sade bir ifade ile uyarır; "Kendinizi temize çıkarmayın". Necm 32

Çünkü insan kendini iyi ilan etmeye başladığında, başkasını kötü ilan etmek durumunda kalır. Bu, karşıtlık üzerinden kimlik inşasıdır. Kendi duruşunu inşa edemeyen zihin, karşısındakiyle meşgul olur. Karşı tarafa ne kadar kötülük atfederse, kendisinin o kadar iyi olduğunu düşünür. Bu bir ahlak üretimi değil, psikolojik bir rahatlamadır. Psikolojide buna yansıtma denir. Hakikat Allah katındadır. Doğru ise insan idrakındadır. Bu ayrımı unutan kişi, kendi doğrusunu mutlaklaştırır ve fark etmeden kendini merkeze alır. Oysa ahlak insanın kendi sınırlarını bilmesidir. Bilgi, karşıdakini kötü veya cahil göstermek için değil, hakikate yaklaşmak için kullanılır. Hakikat arayışı tevazu ister. Üstünlük arayışı ise düşman ister. Belki de en zor soru şudur. Biz gerçekten hakikati mi arıyoruz, yoksa kendimizi başkası üzerinden aklamaya mı çalışıyoruz?

Yok artık gerilmiyorum çünkü, siyaset falan kalmadı, bitti bitti. Ben artık Hoden geçip keyfime bakıyorum, kimseyi kırmamaya çaba gösteriyorum.

Ben yillardir siyaset konusmuyorum.

Yada asiri yuzelsey konusup geciyorum

Biseye faydasi yok

Siyaset mi var konuşulacak

niye gerilelim boş şeylere

Muhsin yazıcıoglunun bir sözü var. 10 cilt kitap etkisinde.

Meclis kürsüsüne çıkıp birbirine atıp tutan hakaret eden vekillerin, daha sonra meclis lokantasında karşılıklı güle oynaya yemek yediğini görseydiniz; Tanıdıklarınızla siyasi tartışmalara asla girmezdiniz.

Siyaset konuşanların %90'ı asgari ücretli, siyaset yapanların %90'ı 229,676 TL alıyor. Biri sabah evden çıkarken kolonya sürüyor ''of mis gibi'' diyip metrobüse biniyor. Diğeri Armani marka parfümünü sıkıp audisine biniyor. O yüzden konuşmaktan ziyade siyaset yapmak bana daha cazip geliyor.

İki enişte ve kayınbiraderleri olan bubam çok sever..Babamı sabaha kadar dinleyebilirim, eniştemin biri ortalığı karıştırıp kenara çekilir diğeri de dizlerinin üzerine oturup oturup kalkar sinirinden.ddd Onun akabinde bende xl halamı konu arasında hönk dercesine bir şey der sustururum.dd Çok güzel sararız birbirimize hahah..Gerilmekten çok gülüyorum..

Geri