Sistematik Sünni moderatör tehdidi.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adami afaroz etmis adam. Şastım kaldim

Şu ara fazla mesainin dibine vurmasam, uzatılacak bir konu bu. İletişim kurmaktan, tartışmaktan bu kadar korkmayın. Konuyu sildirince arkadaşın düşüncesine ne gibi bir etkide bulunabildiniz ki? Şimdi daha saldırgan bir biçimde inançlarınızı sorgulamaya devam edecek. Forum kurallarının hatalı olduğunu hala savunuyorum ama ciddi ciddi bu arkadaşın anayasaya göre suç işlediğini düşünen var mı? İki kelime tartışmaya vakit ayırmayan insanların, adliye kapısını aşındıracağı fikri bana samimiyetsiz geliyor. Ama madem iddianız o yönde, arkadaşın açacağı sonraki sakıncalı başlık hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum iddia sahiplerini.

Şu ara fazla mesainin dibine vurmasam, uzatılacak bir konu bu. İletişim kurmaktan, tartışmaktan bu kadar korkmayın. Konuyu sildirince arkadaşın düşüncesine ne gibi bir etkide bulunabildiniz ki? Şimdi daha saldırgan bir biçimde inançlarınızı sorgulamaya devam edecek. Forum kurallarının hatalı olduğunu hala savunuyorum ama ciddi ciddi bu arkadaşın anayasaya göre suç işlediğini düşünen var mı? İki kelime tartışmaya vakit ayırmayan insanların, adliye kapısını aşındıracağı fikri bana samimiyetsiz geliyor. Ama madem iddianız o yönde, arkadaşın açacağı sonraki sakıncalı başlık hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum iddia sahiplerini.

Yasaklama zihniyeti bir gitmedi bu ülkeden adamların hiç bir düşünce fikire tahammülleri yok öğrenmemişler tartışma konuşma üslubunu sürekli kavga susturma çalışıyorlar bu tür tipler her dönem fikir adamlarını ya hapse yada öldürmüşşelrdir ama bilmedikleri tek birşey var düşüneceye kelepçe vurulamaz

Sen gidip dini ve hassas konularda aslı asarı olmayan konular açacaksın kaynak sunmayacaksın hakaret edeceksin sonra ben seni uyarınca bu tehdit olacak öyle mi? Uyarım aynen geçerlidir uyarıldığın şeyler hakkında hassas davranmayıp aynı şeylere devam edersen gerekli cezalar nelerse hepsi uygulanacak.

İyi forumlar..

Madde 216-
(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.?

Birileri sanalın ve yurt dışında yaşıyor olmanın rahatlığıyla gelip burada peygamberin ve ailesinin sübyancı olduğuyla ilgili adice iftiraları HEM DE KAYNAK BELİRTMEDEN sürekli olarak paylaşamaz .. Derdiniz üzüm yemek olmadığından o üzümleri boğazınıza tıktığımda sümüklü bebeler gibi ağlamayın ..
Saygı istiyorsanız önce saygı göstermesini öğretin kendinize ..

Israrla niye kaynak istiyorsunuz arkadaşlar ? Kaynak gösterse inanacak gibisiniz ?

Hep söylüyorum din tartışabileceğiniz yer burası değil. En azından bu forum değil , hiç biriniz tartışmayı bilmiyorsunuz .

Bi kıvılcım versek ev adresinize kadar veriyosunuz .

(İki tarafa da hak vermiyorum bu arada sadece az daha sakin)

Eksen o saydığın maddelerden ceza uygulanmaya baslanirsa etrafta selamlasacak adam bulamayacaginin
Ve o maddelerin virt forumunun cırt başlığında ki tırt paylasiminda eksen kızıp kasaturayi eline aldı diye uygulanmayacaginin farkındasın dimi

Eksen o saydığın maddelerden ceza uygulanmaya baslanirsa etrafta selamlasacak adam bulamayacaginin
Ve o maddelerin virt forumunun cırt başlığında ki tırt paylasiminda eksen kızıp kasaturayi eline aldı diye uygulanmayacaginin farkındasın dimi

Denemesi zor değil .. Halkın dini değerlerine alanen saldıran bir yazı paylaşın sonra bimere gönderelim bakalım neler oluyor ..

Bu forumda dini konuların tartışılması noktasında en açık fikirli dindar sayılabilecek insanlardan biri benim ama benim bile bir sınırım var ..
Karşımda ki sürekli olarak ve kötü niyetle bunu yapıyorsa artık dur denmeli ki zaten yönetim de bu elemanın niyetinin farkında siz daha kimi savunuyorsunuz ?

Denemesi zor değil .. Halkın dini değerlerine alanen saldıran bir yazı paylaşın sonra bimere gönderelim bakalım neler oluyor ..

Bu forumda dini konuların tartışılması noktasında en açık fikirli dindar sayılabilecek insanlardan biri benim ama benim bile bir sınırım var ..
Karşımda ki sürekli olarak ve kötü niyetle bunu yapıyorsa artık dur denmeli ki zaten yönetim de bu elemanın niyetinin farkında siz daha kimi savunuyorsunuz ?

Şahsen umursasam karşımda kinin yanlis ifadelerine karşılık doğru bilgiyi doğru kaynakla paylaşır kaynağım yoksa bilgimi aktarır yorumumla katılırım .
Şu halde küfürler hakaretler manasız tehditler alakasız yasa maddeleri paylaşımı sizin olgunlugunuza yakışmıyor . Yabani de genç ve aptal değil onun dünya görüşü başka saygı duyup iyi arkadaş olabilecek değerde bireylersiniz bence.

Şahsen umursasam karşımda kinin yanlis ifadelerine karşılık doğru bilgiyi doğru kaynakla paylaşır kaynağım yoksa bilgimi aktarır yorumumla katılırım .
Şu halde küfürler hakaretler manasız tehditler alakasız yasa maddeleri paylaşımı sizin olgunlugunuza yakışmıyor . Yabani de genç ve aptal değil onun dünya görüşü başka saygı duyup iyi arkadaş olabilecek değerde bireylersiniz bence.

O kadar konu dışısın ki ..
Bu elemana kötü niyetle açtığı konularda kaç kez yine de adam yerine koyup cevap yazdık ama derdi anlamak değil saldırmak olduğundan bir işe yaramadı .. Belli ki sen buraları kaçırmışsın ..
Küfürler derken pardon ? Ben mi küfür etmişim ? Daha iki gün önce forum ortasında bana eşek diyen kendisi bunu da bilmiyorsun tabi ..
Saygı karşılıklı olur .. Benim inancıma saygı göstermeyene saygı gösterecek kadar alıklaşmadım henüz ..

Forumlar ayni TV kanallari gibi tercih meselesidir.
Frekanslarin uyusmadigi bulusmalar da olabilir. Bu kadar celallenmeyin.

Ayrica kaynak mi lazim?
Prof.Dr. Ilhan Arsel Seriat ve kadin... 1987 -1991
Yazari "Anayasa Hukuku" dersleri veren bir ogretim gorevlisi.
Hatta 60 ihtilalinden sonra "Anayasa" tasarisi icin gorevlendirilen komisyondan birisi.
Kitabi okudugunuzda arkadasin actigi basliklardan cok daha agir seylerle karsilabilirsiniz.
Islam'da cok eslilikden tutun, "hulle" cilik sapkinligina. Korpe ve taze bedenler, bekaret, Peygamberin cariyeleri ile cinsi munasebetleri, bir cok ayrinti mevcut.
edinin okuyun, caniniz istiyorsa dava da edebilirsiniz.
Kitabin geliriyle de kiz ogrenciler okutulmaktadir.

Ayrica kaynak mi lazim?
Hatta 60 ihtilalinden sonra "Anayasa" tasarisi icin gorevlendirilen komisyondan birisi.
Kitabi okudugunuzda arkadasin actigi basliklardan cok daha agir seylerle karsilabilirsiniz.
Islam'da cok eslilikden tutun, "hulle" cilik sapkinligina. Korpe ve taze bedenler, bekaret, Peygamberin cariyeleri ile cinsi munasebetleri, bir cok ayrinti mevcut.

Bekara karı boşamak ne de kolay .. Değerler sizinkiler olmayınca eleştiri adı altında hakaret serbest .. Cellalenmeyin demek de pek kolay ..
Neyse hiç değilse bir kaynak gösterebilmişsiniz ..
Kısaca inceledim hemen ve daha önsözünde sahih olmayan saçma sapan sözde hadisler üzerinden dini İslam'ı güya çözmüş bir din düşmanının hezeyanlarının olduğu bir kitapla karşılaştım ..
Peygamberimiz güya kadınlar için şeytan işi gibi laflar edip kadınları kara köpekler gibi uğursuz saymış ..
Dilin kemiği yok nasılsa salla gitsin .. Bir de öğretim görevlisi sözde :)

Ayrica kaynak mi lazim?
onu geç açıkça ayette yazıyor paylaştığım halde inkar ediyorlar ne desen boş şimdi Kuran’da bir ayette şöyle geçiyor ahzab süresi (37) ben uydurmuyorum okudum bende şaşaırdım. ()"Hani hem Allah’ın nimet ve ihsanına, hem de senin iyiliğine nail olmuş olup da hanımını boşamaya karar vermiş olarak sana danışmaya gelmiş olan kişiye sen: “Eşini yanında tut Allah’tan kork!” demiştin. Allah’ın açığa çıkaracağı bir durumu içinde saklamıştın, çünkü insanlardan çekinmiştin. Halbuki asıl Allah’tan çekinmen gerekirdi. Neticede, Zeyd eşini boşayıp onunla ilişkisini kestikten sonra, Biz onu sana nikâhladık ki, bundan böyle evlatlıkları, eşleriyle ilişkilerini kestikleri, onları boşadıkları zaman, o kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri her zaman gerçekleşir." (Ahzab Suresi, 33/37)

Allah’ın ve Peygamberimizin ihsanlarına nail olan şahıs, Zeyd ibn Harise (r.a)’dır. Çocuk iken esir düşüp köle olarak satılan Zeyd’i Hz. Hatice (r.a) validemiz almış, daha sonra Hz. Peygamber (a.s.) ile evlendiği zaman ona hediye etmişti. Bilahere ailesi fidye vererek geri almak istedi. Peygamberimiz, isterse fidyesiz olarak ailesine gitmesi hususunda onu serbest bıraktı. O ayrılmak istemeyince Hz. Muhammed (a.s.m.) onu evlatlığı olarak ilan etti. Hz. Peygamber, Zeyd’in, halası Ümeyme’nin kızı Zeyneb ile evlenmesine vesile oldu. Fakat Zeyneb, köle asıllı olan Zeyd’i kendisine denk saymadığından, işin başından beri onunla uyum sağlayamadı. Sonunda Zeyd Hz. Peygambere gelip evliliğe son vermek istediğini söyledi. Durumu izleyen Hz. Peygamber (a.s.m) bu neticeyi yerinde bulmakla beraber Zeyd’in yüzüne karşı söylemek de istemedi. “Eşini yanında tut!” diye asıl temennisini dile getirdi. Zeyd boşayıp iddetini doldurunca Zeyneb serbest kaldı. Peygamberimiz çekinmesine rağmen, Allah onunla evlenmesini emretti. Böylece, Cahiliye adeti olan, bir kimsenin evlatlığının boşadığı kadınla evlenme yasağının kaldırılması işinde, Hz. Peygamber, kendi nefsinden örnek vermek imtihanı ile karşı karşıya kaldı. Demek ki, böyle köklü bir adet, Hz. Peygamberin bizzat kendi uygulaması ile kaldırılacaktı. İşte ayette geçen konu budur

Dogmatik konularda tartismak rasyonel aklin isi degil,
havanda su dovmek, cekicle felsefe yapmak gibi bi sey.
her iki tarafa sabir diler, kacarim

Mağdurum da mağdurum. Beş yaşındaki çocuğun elinden elma şekerini alsan, borç aldığın arkadaşına borcunu geri vermesen, nişanlını düğünden bir gün önce terk etsen şu mağduriyeti yaratamazsın. Düşünsene mağdur olmuşsun ama ısrarla itiraz edenlere, "belki öyle değildir niye celalleniyorsun" diyenlere mağdur olduğunu kanıtlamaya çalışıyor, anayasayı bile kişisel nefret/tahammülsüzlük nedeniyle subjektif şekilde yorumluyorsun. Üzücü bir durum.

Ben asıl sorunu görüyor gibiyim. Kemikleşmiş kadro, neyi/nasıl düşündüğünü diğerlerine benimsetmiş ve bu yolla da zıt düşünceyle mücadeleyi minimuma indirmiş görünüyor. Yabani yanlış zamanda, yanlış başlıkları açıyor sanırım. 3-4 sene önce gelip burada o başlıkları açsaydı, en azından 7-8 kişi, yazdığı her cümlenin altına imzasını atardı. Birkaç aydır eskinin azılı ateistlerinin-hele bir tanesi buraya giriş sebebim- şapşik, tatliş yorumlar attığını görüyorum. Dininin emrettiği şekilde hoşgörülü olan abileri/ablaları tarafından nasıl sindirilmişlerse artık bu şekilde davranıyorlar. Sahi ne diyorlar, "hiç yakıştıramadım sana" falan mı? Mahalle baskısı mı yapıyorlar? Önceden aynı kişiler/zihniyetler yüzünden nasıl aşağılandığınızı unuttunuz mu? Yoksa ortamlarda imam hatipler kapatılsın deyip, liboş takılmaya mı başladınız?

Geleyim yaptırıma. Buna neden olan kurallar şahsi/genel rahatsızlığa göre mi işliyor? Bunu tabi ki laf olsun diye soruyorum. Bir konuda daha, gelen eleştiriyi yöneticiliklerini överek açıklamaya çalışacak yöneticilere vakit ayıracak kadar gönlü bol bir insan değilim. Ama eyyam yapacaksınız, "bakın ne kadar tarafsız ve saygılı bir yöneticiyim; kendi inandığım başlıkları bile gözümü kırpmadan kaldırıyorum" diyecekseniz ben sizi eski halinizle hatırlamayı tercih ederim.

Not: Bakın bu da bir ateistin mahalle baskısıdır.

Yukarıdaki son bölümü en azından insanca iletişimi hak ettiğini düşündüğüm yönetici arkadaşa yazmıştım. Bir önceki sayfada ise başka bir yöneticinin külhanbeyi, mahalle abisi ağzıyla yazdığı saygısız/tehditkar mesajı gördüm. Sahi sizi kim ciddiye alıyor, bu cüretkarlık nereden geliyor? Hayırdır?

Konu gereğinden fazla uzadı. Kurallar bellidir ve belli bir başlık çerçevesinde konu açabilirsiniz. Alevi,sünni,hristiyan, yahudi veya ateist benim için farketmez. Bu farklılıkların yaşandığı forumlarda da bulundum. Eğer raporluyoruz ama taraflı bakılıyor diyorsan rahatsız olduğun konuyu bana PM at inceleyip sana bir şey yapılıp yapılmayacağını söylerim. Ama kendi açtığın senin gözünde sıkıntı yaratmıyor diye haksızlık yapıyor değiliz.

Fazla dallanıp budaklandırmaya gerek yok. Konu açtınız diye kurallar değişmez. Taraflı davrandığımızı düşünen varsa Emre'ye PM atarsanız gerekeni yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri