Sisifos Söyleni

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
yaşamak ağrısı asıldı boynuma" derken o kalın ama bir o kadar ince sesiyle ahmet kaya, hep merak etmişimdir nedir bu "yaşamak ağrısı" diye. şimdi bana "yaşamak ağrısı nedir?" diye sorsalar, onlara bu çocuğu ve elindeki angry birds kitapçığını gösteririm.
DXoCYIjW0AE-wxM.jpg:large

Nicedir rüyalarıma gelmiyorsun hayrola.Bak otobüsler bile renk renk, birine olsun bin ve gel lütfen.

Kafamın içinde bir dünya yaratıyorum ve orada dışarıda olduğumu hayal ediyorum, gördüğüm nesneleri hayal ediyorum ve daha da önemlisi güneşi hayal ediyorum. Artık özgürüm diyebildiğim tek yer aklım. Düşünebildiğim, hayal edebildiğim yerde yani aklımın içinde özgürüm.

Kurban Bayramı’na bir koyun aldım, otobüsle eve götürürüm dedim. Tam binerken şoför koyunu gösterip yasak dedi. Baktım içerde bir köpek var. Bu oluyor da koyun neden olmuyor diyeceğim ama dil yok. Artık olacak gibi değil ben de şoföre sitem ettim: Havhav’a yes, mee’ye no mu?

DXtDjrvW0AAsN7d.jpg:large

doktorum, gayya kuyusuna inmek istemem. bana bir ip uzat, yağmurlar istemem. aynaları kırarım, sûretimi istemem. mevsimler dönedursun, bu dünyayı istemem. ben Allah'ı isterim.

DY4PaSfX4AEoILj.jpg:large

nerden çıktın karşıma böyle sitâre? efsaneler dökülüyor gülüşlerinde.

DZSBmkGXUAExbGZ.jpg

Belki derdimize çare bir çiçek.
DU0EfneW0AELZzq.jpg

yaşamak ağrısı asıldı boynuma" derken o kalın ama bir o kadar ince sesiyle ahmet kaya, hep merak etmişimdir nedir bu "yaşamak ağrısı" diye. şimdi bana "yaşamak ağrısı nedir?" diye sorsalar, onlara bu çocuğu ve elindeki angry birds kitapçığını gösteririm.
DXoCYIjW0AE-wxM.jpg:large

O şarkıyı ve sözlerini severim.
Yaşamak ağrısı.
Hayatın öylesine tüketilmediğinin gerçeği.
Bir yanda bin bir meşakkat içeren yaşamlar varken lay lay lom ile nefes tüketenlerin duyarsızlığını da çağrıştırır.
Sorumluluk başkası için de.İnsan vicdanı ile insan.
Haksızlıklara direncin vurgusunda yaşamayı ilke edinmek manalı.
Derdi insanca yaşamak olanlara selam olsun.

O şarkıyı ve sözlerini severim.
Yaşamak ağrısı.
Hayatın öylesine tüketilmediğinin gerçeği.
Bir yanda bin bir meşakkat içeren yaşamlar varken lay lay lom ile nefes tüketenlerin duyarsızlığını da çağrıştırır.
Sorumluluk başkası için de.İnsan vicdanı ile insan.
Haksızlıklara direncin vurgusunda yaşamayı ilke edinmek manalı.
Derdi insanca yaşamak olanlara selam olsun.
Allahı selamı, mağfireti üzerinize olsun,bu yolda memur olmaya talibiz.

Sabah hep gelmek zorunda mı? Hiç sonu yok mudur yeryüzü yasalarının? Uğursuz bir koşuşturma, gecenin cennet atmosferini kemirmekte. Aşkın o gizli kurban ateşleri asla yanamayacak mı sonsuzluğa kadar

İslamiyet şöyle bir şeydir.

DZ9S2ABWkAAab4F.jpg:large

Akşam üstleri, Gün batımları neden hem güzel hem kederlidir usta?
Çünkü her şeyin bir sonu olduğunu hatırlatırlar.

Beylerderesinde kardaş pusu kurdular Dağda çadır çadır açtılar tüfek çaktılar İlker kardeşi canımdan, canımdan vurdular Yaşasak mı ölsek mi Karar vermek zor.

DZXy_-5X4AATGRC.jpg

şeyhim, kâinata alışamadım.

DZ3Lj4tU8AIlWuC.jpg

Aksiyon. Rahat durmayanlar.

muhammad-ali-malcolm-x.png

Kendini bütün dünyadan mümkün olduğu kadar saklamayı amaç haline getiren bu adamı rahatsız etmeyi çok budalaca bulmuş, utanmıştım.

insan fıtraten gayet zayıftır .Halbuki her sey ona ilişir , onu müteessir ve müteellim eder.Hem gayret acızdır .Halbuki belaları ve düşmanları pek çoktur.Hem gayet fakirdir.Halbuki ihtiyacatı pek ziyadedir.Hem akıl ona yüksek maksatlar ve baki meyveler gösteriyor. Halbuki eli kısa , ömrü kısa , iktidarı kısa , sabrı kısadır.

DZFPBOUWsAA1_45.jpg:large

Ahmet Kaya kalın bir o kadar da zarif ve tesirli sesiyle Hey lilişan hey lilişan Gülmüşem ağlamışam,Yanar olmuş yüreğin, nar olmuş lilişan Bir tuhaflık olmuş Dünyanın hali...ne olmuş dünyanın hali diye sorsalar bu fotoğrafı gösteririm.

DbsbJyfW0AAcWif.jpg:large

Geçtiğimiz altı ayda çok şey oldu
bir taşla iki kuş vurdun
biri benimdi
biri de bendim sanki.

Kurumuş söğüt ağaçlarına iki mütevazı yuva inşa ettim
Kuzey ülkelerinden güney ülkelerine inerken kavmim
Nasıl beklediğime kanıt olsun diye bi’ ben göç etmedim.

Geçtiğimiz altı ayda çok şey oldu
kalbin minyatür bir sapandı sanki
bu daldan buraya, bir ben, bir başıma
düşmüş olamazdım değil mi?

Geri