Sıra dayağı yemiş efsane nesil

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Okulda her gün disipline çıkardık. Eve her sene sonunda 10 tane zayıfla giderdik ama yinede gecerdik.

bitane angut bi ilahiyle dalga geçti diye 4. sınıfta mı 5. sınıfta mı ne din hocasından cetvelle yemiştik ne alaka

Cetvelle ellere çat çat üf

Biz dayak yiyen son nesildik.

Bizden sonrakiler hemen gidip savciliga şikayet ediyor...

Biz ne halt yemeye dayak yiyip yerimize oturuyoduk anlamiyorum şu an

Ben yedim bir kez ama hem de parmaklarımızı bitiştirip tırnaklarımız üste gelecek şekilde dik dik vurmuştu. Fjjfjfj

Arkadaşın birinin kafasına pilot kalemden mürekkep atayım derken elimden fırladı çocuğun kafasına saplandı. Öğretmen bunu duyduğunda bir dayak yemişim abi öyle böyle değil. Belkide okulumuzun tarihindeki en sağlam kaliteli dayaktı benimki. Sıra dayağıda yedik elbet ama bireysel dayaklardan daha çok muzdarip oldum malesef. Tercih etme şansım olsa ikiside derdim, ikisininde ayrı bir güzelliği vardı şimdi.

Manyağın bitanesi almanca hocası derse girerken Ho camızzzz geliyor diye bağırınca lisede bütün sınıf sıra dayağı yemiştik bi kez ilk ve son dayağım olmuştu.

o cetvelin vurduğu yer ne acirdi.
kızlara kıyamama durumu da yoktu, hepimiz esittik. : ))

Başın yerde olup yanına yaklaştıkça kızaran ve endişeli yurttaşlar gibi o cetvelin sesi..

Kajdjdkf biz de bitane vardi adam ilk siradan sona dogru el nino gibi dagita dagita geliodu. Tipki tazmanya canavarinin donerek gelmesi gibi. Biz de az hayvan degildik hani...
Adam en son aglayarak siniftan cikip mudure gitmisti sinirden. Mudurden yedigimiz dayak saglamdi ama herif yorulmuyordu ölüm makinasiydi aw1k

Bunun müptelası olmak sıkıntı ya. Bireysel olarak rencide edilmek gibi gelmiyor. Toplu olarak tokatlandığın için (ki saç ve kulak çekme, omuz boşluğu sıkma, cetvelle avuç içi ya da parmak üzerine çalışma gibi diğer bilindik yöntemler de üzerimde denendi) hiç öyle hissetmiyorsun. O yüzden ergen psikolojisiyle sürekli ister duruma geliyorsun.

Bir de senin üzerinde durduğun gibi bunun ders öğretmeni, sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı ve disiplin kurulu, son tahlilde de müdür şeklinde yenen dayağı var ki, müptelası olmamak mümkün değil. Bir seanstan öbür seansa.

Müdüre gelene kadar rahat iki tam porsiyon dayak yemiş oluyorsun. Diyorsun çok yedik, müdür seansını yarım porsiyonla geçiştirelim. Bu seferlik böyle olsun. Lakin sen henüz bunları düşünürken çoktan tokatı yemiş oluyorsun. Ya yıldırım hareketıyla pat çat dalıyor, yahut tokat sıyırdı bunu atıyor kendini yere deyip bir tane de kara burun tekmeyle bir buçuk porsiyona tamamlıyor.

Öğretmenlerimizden çok korkardık biz ya, aşırı sinirliydiler, ellerinde cetvelle gezip etek boyu kısa olan kız öğrencilerin bacaklarına vururlardı.. Ben de etek boyum yüzünden ve beden dersine 5 dkka geç kaldım diye cetveli yemiştim.. :D

Bir çocuk arkadaşının gömleğinden içeri çekirge attı diye dövülür mü? Hunharca dayak yedim bunun için. Herkes atmıştır canım çocukken, ne var bunda. Benim yüzümden kimse dayak yemedi hatırladığım kadarıyla. Sıra dayağınada sebep olmadım. Kendim ettim kendim buldum hep. Her koyun gibi kendi bacağımdan asıldım. Vay be Sezgin hocam artık beni dövmekten yorulduğu için başka okula tayinini bile istemişti.

İki öğrenci kavga mı etti, çağıracaksın ikisini birden yanına. Birine diyeceksin, anlat. Anlatmaya başladıktan 15 ila 20 saniye sonra basacaksın sopayı buna. Sonra diğerine dönüp sen anlat evladım diyeceksin. Kem küm edecek tabi. Buna da basacaksın sopayı.

Öpüşüp barışın hadi bakalım deyip göndereceksin sonra bunları. Pat küt, bam güm, bitti gitti. Bu kadar.

Kedi ile eğitim psikolojisine giriş. Teşekkürler.

Bir de şey eleştirisine çok tutuluyorum, zenginin çocuğu ile fakirinkine aynı muamele gösterilmiyor.

Veli gelip diyor ki, hocam ekonomik durumumuz iyi değil bizim. Güç bela çocuğa diş teli taktırdık. Bilginiz olsun.

Öyle denince ağzına ağzına vuramıyorsun ki çocuğun. Eleştirmesi kolay.

Bizim dönemimizde yoktu

En kötüsü de parmaklarını birleştir diyip tırnak uçlarına kondurulan sopa darbesi uff işkence yemin ederim harbiden ne ne rezil bir döneme doğmuşuz şimdiki öğretmenler çok bilinçli kimsenin çocuğuna el kaldirmiyorlar

Hiç hatırlamıyorum yemiş de olabilirim yememiş de olabilirim ama yemiş olmam daha mümkün hatırlamamam da kesin cetveli kafama yememdendir.

Geri