Sıra dayağı yemiş efsane nesil

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Sıra dayağı yemedim ancak bazı öğrencilerin yediği dayağa şahit olmuştum ve dayak ile eğitim verileceğini sananları anlamam mümkün değil.

Kajdjdkf biz de bitane vardi adam ilk siradan sona dogru el nino gibi dagita dagita geliodu. Tipki tazmanya canavarinin donerek gelmesi gibi. Biz de az hayvan degildik hani...
Adam en son aglayarak siniftan cikip mudure gitmisti sinirden. Mudurden yedigimiz dayak saglamdi ama herif yorulmuyordu ölüm makinasiydi aw1k

ilkokul dışında kolejde okudum üniversiteye kadar. böyle bir muameleye maruz kalmadım, kalana da şahit olmadım.
devlet ilkokulunda okuduğum 5 senede de dayakçı bir öğretmenimiz yoktu, kimseye tokat attığına şahit olmadım. kulağımızı ufak çekerdi göstermelik. otoriter ama iyi bir öğretmenimiz vardı, o yüzden hala sevgiyle hatırlarım

ihtiyar nesildir.
ancak sıra dayağı deyince aklıma askerde yediğim ve diğer arkadaşları da nasiplendirdiğim bi dayak geldi.
manganın en önünde hata yapınca ensemde şiddetli bi darbenin acısını hissettim. noluyor falan derken arkama döndüm ki zincirleme şekilde herkes aynı hatayı yapmış, komutan en arkaya doğru yara yara gidiyor.

Gariptir ama kalite akan Anadolu liseleri, 500 puanların havada uçuştuğu nesil de bu nesildi.
Şimdilerde öğrenci kalitesi öylesine düşmüş ki 'şu puandan aşağısı tercih yapamaz' şeklinde hukuk,tıp gibi bölümler giriş barajı koymuş. Benim girdigim yıl dereceyle öğrenci alan Istanbul fen fakültesi öğrencisizlikten su an kapanmak üzere. Fizik bölümü kapanmıştı en son. Önceden Anadolu lisesine girmek vaovdu şimdi en köklü üniversitelere bile girmenin bi meziyeti yok gibi.

Son düzenleme:
Dayak ile eğitim mümkündür!
Zaten senden de aksini söylemen beklenemezdi.:)
Bizler dayak yemeden büyütüldük ve şiddetin her türlüsüne karşıyım hatta bağırmak, hakaret etmek v.s hep şiddetin farklı yansımalarıdır, zarardan başka işe yaramaz.

Bizler dayak yemeden büyütüldük ve şiddetin her türlüsüne karşıyım hatta bağırmak, hakaret etmek v.s hep şiddetin farklı yansımalarıdır, zarardan başka işe yaramaz.
Ben dayak yiyerek büyüdüm.
Okul hayatımda dayak çok yedim.
Gelip evde “ baba bugün hoca beni dövdü sınıfın ortasında herkesin içinde” dediğimde bir de babadan yerdik dayak. Kim bilir hocana ne terbiyesizlik ettin diye.

Yanlış mı yanlış..
Ama şöyle bir durum var.
Aman neyse şuan burda lapa lapa kar yağışı başladı. Kahvemi aldım onu izleyeceğim, uzun uzun yazıp tartışamayacağım. Bir gün denk gelirsek bi yerlerde yüz yüze konuşalım.
Son olarak #kılıçdaroğluadayolmasın

Çok başarılı öğrenciydim dayağı hep başkaları yerdi benim yerime

Ben dayak yiyerek büyüdüm.
Okul hayatımda dayak çok yedim.
Gelip evde “ baba bugün hoca beni dövdü sınıfın ortasında herkesin içinde” dediğimde bir de babadan yerdik dayak. Kim bilir hocana ne terbiyesizlik ettin diye.

Yanlış mı yanlış..
Ama şöyle bir durum var.
Aman neyse şuan burda lapa lapa kar yağışı başladı. Kahvemi aldım onu izleyeceğim, uzun uzun yazıp tartışamayacağım. Bir gün denk gelirsek bi yerlerde yüz yüze konuşalım.
Son olarak #kılıçdaroğluadayolmasın
Gülsem mi ağlasam mı karar veremdim.:)

Peki öyle olsun.

Adaylık şubatta belli olacak ve ülke için en iyi olanı diliyorum.

bir terbiye aracı olarak dayak...
evet her ne kadar şiddete karşı olsak da yerinde ve dozunda kullanıldığında çok etkili olduğunu da gördük, yaşadık, tecrübe ettik zamanında.
gelinen noktayı şöyle belirtmek isterim:
zamanında babalarımız bizi "hocam eti senin kemiği benim" diye teslim ederlerdi ama okula olsun ama bir ustanın yanına olsun. eğer bir kusur işleyip öğretmen-usta bize dayak atıp bunu annemize babamıza söylediğimizde en iyi ihtimalle çemkirirlerdi kim bilir ne bok yedin diye. haklıydılar. biz bi bok yemeden hiçbir öğretmen, hiçbir usta bize dayak atmazdı.
şimdilerde ise eğitim sistemini bu siyasal islamcılar bilerek ve bilinçli olarak sağlıklı nesiller yetişmesin diye o kadar bozdu ki değil çocuğa fiske vurmak bağırdığın zamanda bile hemen milli eğitime şikayet ediyorlar öğretmeni. ya sırf bunun için milli eğitim bakanlığı alo 147'yi kurmadı mı? o hat arama rekoru kırdı bu ülkede benim çocuğuma şunu dediler, benim çocuğuma bunu yaptılar diye. resmen okul sisteminin altına kendi elleriyle mayın döşediler.

peki ne oldu böyle böyle biliyor musunuz? öğretmen sokarım böyle işe deyip saldım çayıra mevlam kayıra takıldı. öğrenci de bu fırsatı değerlendirerek iyice zıvanadan çıktı. yanı başımda iki tane okul var. birisi vakıf okulu diğeri ise devlet okulu. vakıf okulunda öğrenci var mı yok mu belli bile değil. hatta öğrenci bile görmedim daha kaç ay oldu. ama diğer devlet okulunda ise her gün peyderpey okulun yarısı kaçıyor. okulun dışını geçtim, okul bahçesinde hemen okulun arkasında 3'lü sigara dönüyorlar nöbetleşe paso :)))) bahçe nöbetini tutan arada sırada bir öğretmen görüyorum garibim o da öyle dolanıyor okulun sağında solunda. hatta bir iki defa videoya çekip buraya atacaktım da sonra dedim la boşver devamsızın biri çıkar videodan hareketle başımızı ağrıtır diye vazgeçtim.. Disiplinsizlikten eğitim sisteminin geldiği rezil ve içler acısı hali ortadadır. dayak şart demiyorum ama gerektiğinde de atacaksın.

bizim zamanımızda koca okulda 3-5 tane çakal çukal öğrenci olurdu ki çoğunluğun içerisinde onlar da göze batmazdı. ama şimdilerde görüyorsunuz sağda solda akran zorbalığını filan. koca okulda artık neredeyse 3-5 eli ayağı düzgün öğrenci kalmış geri kalanlarının çoğu itlik peşinde. erkekler akşam izledikleri dizilerin etkisiyle sağa sola şiddet uyguluyor, kızlar da elinde telefon tiktok filan g*tünü başını açıp izleyici kasıyor. ve siz diyorsunuz ki "bin şidditi kirşiyim".

bakmayın siz bu tatlı su eğitimcilerine ya da baba parasıyla kolejlerde el bebek gül bebek büyüyenlere. sanıyorlar ki bir öğretmen çıkıyor canı sıkılınca millete sıra dayağı çekiyor.
ha öyleleri de elbette olmuştur. hiç mi problemli öğretmen yoktu. adam kafayı çekip derse geliyordu mesela. ama bunlar uç örnekler. disiplin elden gittiği an gelinen noktayı 20 senede çok iyi gördük maalesef.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sıra dayağı da yedik tahta cetvelden hemde hala o öğretmen bizi gördüğünde selam verir hal hatır sorar sanki çok seviyormuşuz gibi. Köyde 4. Sınıfa kadar okuduk. Yeterli öğrenci olmadığı için birleştirilmiş sınıflarda okuduk. Ne öğrenebileceksin ki. Sonrasında taşımalı eğitime geçtik. ilk başta bir afalladık tabi sonra toparladık. Ama çok kişinin hakkına girdiler. Helal de olmasın

Hatırlamıyorum bile yedim mi yemedim mi .. ben pek seviliyordum kafam çalışıyor diye yememiş olabilirim galiba.

15 kişilik bi sınıfta okudum ilkokulu, birkaçımızın ödevi yapmadığı gün İlknur öğretmenim çıldırdıydı xd
Tahta önüne çıkarıp herkese yanındakine tokat atmasını söyledi….
Biz tabii birbirimize kıyamayıp yavaş yavaş vurdukça daha da sinirlenmişti. Tahta önünde bir sağa bir sola gidip yanaklarımızın iki tarafını da kıpkırmızı etmesi 10 saniye sürdüydü….
Çok erkek öğretmenden dayak yedim ama hiçbiri İlknur öğretmenimin yaptığı şu mizanplas ve attığı tokatlar kadar ikna edici olmamıştı.

Geri