Sinovac mı Biontech mi seçilmeli?

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sağlık Soruları
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@Shinigami abi viral mRNA somatik hücrelerde senin kendi ribozomlarina spike proteini ürettirip, immün yanıt olurturduktan sonra ne oluyor o mRNA ya? Sonsuza kadar kodlamaya devam ederse? Neden bir yapay mesajci genetik materyale besiyeri yapıyorsun kendini? O mesajci ya sadece viral protein kodlamazsa? Ya iki aşı sonra iki nükleotit değiştirip tau proteinleri kodlamaya başlarsa ve zombiye dönüşürsen?

Biontech aşısı bu demiyorum. Korkunc olan bunun tıbben mümkün olması.

Ne diyim ben daha
mRNA cok cabuk degrade olan bir molekul. Birincisi DNA gibi degil, 2-3 gun sonra zaten hucreden yok olacak bir materyal. Dedigin gibi mutasyon bile gecirse (ki spike proteini tau proteinine donusturebilmesi icin, ilk soktugun mRNA’in degismesi lazim. Mutasyonla birbirinden o kadar farkli hale getirmek imkansiz. Bir ornek olarak verdigini biliyorum ama insanlarin cogu, bunlari bilmiyor climax. Ve ciddi sekilde DNA’si ile oynandigini dusunup, asi karsitligi yapabiliyor)

ikincisi de cok buyuk bir potansiyel var. inaktif virusu olusturmakla ugrasmak zorunda degilsin. Mutasyona mi ugradi virus, hemen sekanslayip, onun mRNA’ini koyabilirsin. Su yeni dalganin onune gecebilmek de cok mumkun hale gelebilecek. Ki sadece covid’e karsi degil, her alanda etkinligi test etmek mumkun olabilecek.

Eger mRNA stabilitesi uzerinde supheler varsa, birkac nukleotid ile mRNA’in hucrede cok cabuk yok olmasini saglamak da mumkun. Anliyorum, elbette ki cok fazla soru isaretleri var insanlrin kafasinda. Su an icin hepsini cevaplamak mumkun bile olmayabilir ama bunun uzerine hem akademik hem de endustri lablari ugrasiyor su an.

Daha ciddi kontrol mekanizmalari olmasi gerektigini onersen, buna katilirim. Henuz cok yeni bir platform, her asamada ayri ayri kontrollerinin yapilip, insandaki antibody ve t hucre aktivitesine de bakilabilir (farkli zamanlarda) ki bu bile yapiliyor zaten : )) Daha ben ne diyim climax .p

Ya bu arada bence buldugunuz asiyi olun, su anda yapilabilecek en mantikli sey bu. Yayim hizini dusuremezse ulkeler, virusteki mutasyonlar artacak. Hem test sayisini artirip, hem de asilanmayi artirmak zorunda ulkeler. Ulkeye giris cikislarda, ekstra karantina uygulanmali gerekirse.

Mumkunse faz 3 calisma sonuclari aciklanmis asilar olsun. Su astrazeneca’ya guvenemiyorum, her gun baska bir skandal cikiyor o sirketle ilgili. Yok asi dozunu karistiriyorlar, yok pihti derken. Onlara karsi bir onyargim var .p

@Shinigami poly a kuyruğu eklersen? Endonukleaz etkisinden korursan mRNA yi, denature olması gecikir. Zaten vücuda girdiğinde mRNA immün yanıt utandırmasın diye bi bok yapmislardir.

Kısaca şu. Bu tip aşıyı reddiyor değilim. İşe yaramaz diyemem. Ama tercihim tavuk yumurtasında pişen klasik aşı. Zaten mRNA hızlı üretilir olması ile gündeme geldi. Asıl avantajlı olduğu nokta bu.

@Shinigami poly a kuyruğu eklersen? Endonukleaz etkisinden korursan mRNA yi, denature olması gecikir. Zaten vücuda girdiğinde mRNA immün yanıt utandırmasın diye bi bok yapmislardir.

Kısaca şu. Bu tip aşıyı reddiyor değilim. İşe yaramaz diyemem. Ama tercihim tavuk yumurtasında pişen klasik aşı. Zaten mRNA hızlı üretilir olması ile gündeme geldi.
Tamam en azindan karsi olmadigini anlasinlar diye dedim zaten : )) Anlayabiliyorum ben seni climax, insanlardaki etkiyi de gormek istiyor olman cok dogal. Hem de o kadar hizli ilerledi ki bu asi, insan tedirgin oluyor, her sey dogru mu yapildi diye. Umarim, tum bu cabalar, bir sonuca ulasir da bir an evvel kotu etkilerini minimal duzeye indirebiliriz en azindan.

Geri