Sinema & Fragman & Haberler

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Filmdeki bütün karakterler ve yaşananlar,gerçek hayattan @Divine Heart,onu da belirtmek isterim.
Keyifli izlemeler:)

filmin isminden de belli olduğu gibi :cici: filmi buldum indiriyorum.bu ara yoğun geçiyor ama en kısa zamanda izleyip yorumumu yapıcam.tavsiye için teşekkürler. :cici::cici::cici:

Macbeth

176751.jpg

Tür : Dram

Vizyon Tarihi : 11.12.15

Özet & detaylar

11. Yüzyıl İskoçya’sında Kral Duncan’ın ordusunda general olarak görev yapan Macbeth, asilere karşı çok önemli bir savaş kazanmıştır. Savaştan hemen sonra karşılaştığı üç kahin kendisine kral olacağını söylerler. Bu kehaneti aklından çıkaramayan Macbeth, hırslı eşinin de yönlendirmesiyle Kral Duncan’ı öldürür ve tahta geçer. Fakat Macbeth bununla yetinmeyecektir. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan ve en yakın dostlarından bile şüphelenecek kadar paranoyaklaşan yeni Kral, kendisine engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır.

Shakespeare'in İskoçya kökenli General Macbeth’in temel alan, dünya klasikleri arasına girmiş tiyatro oyunu Macbeth’in yeni bir uyarlaması olan film, iktidar için oynanan entrikaları, ihanetleri ve taht kavgalarını konu alıyor. Yeni uyarlamanın filmin yönetmenliğini Justin Kurzel üstlenirken, yapımın başrollerinde Michael Fassbender ve Marion Cotillard yer alıyor.

Macbeth - film 2015 - Beyazperde.com

[YOUTUBE]6t7wmR84dew[/YOUTUBE]

Pay The Ghost

212619.jpg

Tür : Korku , Gerilim , Fantastik

Özet & detaylar

Cadılar Bayramı gecesinde oğullarının gizemli bir şekilde kaçırılmasıyla hayatları bir anda allak bullak olan genç çift Mike Lawford (Nicolas Cage) ve Kristen (Sarah Wayne Callies), bu olaydan bir yıl sonra açıklayamadıkları gizemli olaylarla ve korkutucu mesajlarla karşılaşırlar. Korkutucu ipuçlarıyla oğullarını New York’ta aramaları gerektiğini anlayan çift, her şeylerini yok sayarak bu gizemli dünyada oğullarını bulmak için ellerinden geleni yaparlar.

Başrollerini Nicolas Cage ve The Walking Dead'den tanıdığımız Sarah Wayne Callies'in oynadığı filmin yönetmeni ise Uli Edel.

[YOUTUBE]WPhCcc6EWVo[/YOUTUBE]

Resident Evil: The Final Chapter

resident-evil-umbrella-banner.jpg

Resident Evil: The Final Chapter çekimleri nihayet başladı.

Hatırlarsanız son film Resident Evil: Retribution, önceki filmlerin tüm hayatta kalan kahramanlarının saldırı altındaki Beyaz Saray’ı korumak üzere güçlerini birleştirdiği, heyecan dolu bir noktada bitmişti fakat filmin ardından devamla ilgili hiçbir şey görmemiştik. Bunun en büyük sebebi yönetmen Paul W.S. Anderson ve eşi Milla Jovivich’in ikinci çocuklarının dünyaya gelmesiydi.

Ama uzun bekleyişin ardından, Milla Jovovich sosyal medya hesabından serinin altıncı ve final filminin çekim hazırlıklarının başladığını doğruladı.

resident_evil_final_chapter_1.jpg

resident_evil_final_chapter_2.jpg

resident_evil_final_chapter_3.jpg

Resident Evil: The Final Chapter’da bir kez daha Alice olarak izleyeceğimiz Milla Jovovich’e Ada rolünde Bingbing Li, Claire Redfield rolünde Ali Larter, Chris Redfield rolünde Wenworth Miller, Jill Valentine rolünde Sienna Guillory ve Leon S. Kennedy rolünde Johann Urb eşlik edecek.

Resident Evil: The Final Chapter, 27 Ocak 2017‘de vizyona girecek.

Milla Jovovich, Resident Evil: The Final Chapter Çekimlerinden İlk Fotoğrafları Paylaştı - FRPNET

Star Wars Posterindeki Gözden Kaçan 5 Detay

star-wars-the-force-awakens-banner.jpg

Geçtiğimiz günlerde, daha önceki Star Wars filmlerinin de afişlerini hazırlayan Drew Struzan‘ın Star Wars: The Force Awakens için hazırladığı afiş görücüye çıktı.​
Afiş genel olarak güzel görünse de sadece basit bir afiş değil. İçeriğinde pek çok detay da barındırıyor. Hep beraber bu 5 detaya bir bakalım!​

Evet, öncelikle Drew Struzan’ın çizdiği ve hazırladığı afiş bu:

Star_Wars_7_VII_Drew_Struzan_Official_01-719x1024.jpg

Bu arada belirtelim. Bu afiş, filmin resmi afişi olmayacak ancak Disney’in D23 Fuarı’nda görücüye çıkardığı afiş bu. Yani sinema salonlarında bu afişi görmeyeceğiz muhtemelen. Drew Struzan, yeni bir afiş de hazırlıyor olabilir. Bu da söylentiler arasında. Yani sinema salonlarında başka bir afiş görebiliriz.

Şimdi de detaylara bir göz atalım…
1) Finn’in Işın Kılıcı

John Boyega’nın canlandırdığı Finn karakteri (zenci olan) elinde bir ışın kılıcı ile görünüyor. Bu, Finn’in bir Jedi olduğunu mu gösteriyor bilinmez ancak filmin ilk fragmanı, Andy Serkis’in seslendirdiği Yüce Lider Snoke’un “İşte uyanıyor… Hissettin mi?” sözleriyle başlıyordu ve hemen akabinde Finn’i görüyorduk. Bu bir ipucu olabilir. Ayrıca Finn’in elindeki de Anakin’in ışın kılıcı. Bunun da neden olduğunu göreceğiz…
2) Üç Güneş

star-wars-3-suns-675x1024.jpg

Anakin’in küçüklüğü ve Luke Skywalker’ın ilk göründüğü sahnelerde üç tane güneşi bulunan Tatooine gezegenini görmüştük. Afişte de arkaplanda yine üç güneşi görebiliyoruz. Bu da filmde Luke Skywalker’ın yeniden Tatooine’e döneceğinin bir işareti midir? Filmin, Rey’in evi olan Jakku gezegenindeki çöllerde geçeceğini biliyoruz. Aynı üç güneşli yapı Jakku gezegeninde de mi var, Tatooine’e mi dönüyoruz yoksa bu güneşler, afişe ışık katmak için rastgele mi konmuş…
3) Nem Buharlaştırıcı

star-wars-7-moisture-vaporator-1024x493.jpg

Star Wars: A New Hope filminde gördüğümüz, Luke’un kaldığı çiftliğin alamet-i farikası olan bu Nem Buharlaştırıcı cihaz afişte de yerini almış. Bu imge, Tatooine ihtimallerini daha da güçlendiriyor ancak Jakku gezegeninin çöllerinde de suyu bu yolla elde ediyor olabilirler tabii ki. Ayrıca yine tam bu noktada, yeni film için tasarlanmış bir grup X-Wing de görüyoruz. Drew Struzan gibi bir sanatçının boşluğu doldurmak için bu X-Wingler’i koyduğunu düşünmek kulağa komik geliyor. Filmi izleyene kadar Tatooine olup olmadığı ve X-Wingler’in orada ne işi olduğunu tam anlayamayacağız.
4) Cloud City

cloud-city-1024x435.jpg

Afişin alt kısmına baktığımızda yine tanıdık imgeler görüyoruz. Afişin altında görünen ışıklar, Luke Skywalker ile Darth Vader’ın karşılaştığı Cloud City’de yer alan ışıkların aynısı. Hatta o sırada Luke’un elinde, şu anda Finn’in elinde olan Anakin’in mavi ışın kılıcı var. Bu kadar imge bizi geçmiş ve geleceği birleştiren bir döngüye sokuyor. Bu ışıklar bir gönderme mi yoksa Cloud City’yi yeniden görecek miyiz?
5) Rey Neden Tam Ortada?

star-wars-7-rey-1024x619.jpg

Filmdeki ana karakterlerden olan Rey, posterin tam ortasında yer alıyor. Muhtemelen filmin ana karakterlerinden olduğu için Drew Struzan, çizimi yaparken Rey’i tam ortaya koymuştur ama bu bir metafor da olabilir. Afişin solunda aydınlık tarafı temsil eden Finn’i, sağında ise karanlık tarafı temsil eden Kylo Ren’i görüyoruz. Rey’in tam ortada duruyor olması acaba iki tarafa da aynı mesafede duruyor olduğunu mu işaret ediyor?

Rey’in ortada duruyor olması, bu iki gücün savaşının ortasında kalmasını da temsil ediyor olabilir. Belki de hiçbiri değildir ama düşünmeden yapamıyoruz işte.

Ayrıca bu üç karakterin duruşuna ve ellerindeki silahlara bakınca silahların pozisyonları da güzel bir simetri oluşturuyor. İki ışın kılıcının ortasında duran Rey’in batonunun arkasından gelen güneş ışığı, batonun da bir ışın kılıcı gibi görünmesini sağlamış.

Bu detaylara bakınca Drew Struzan’ın muhteşem bir iş çıkardığını söylememek olmaz. İmgeler ve detaylar bize doğru mesajları mı veriyor bilemiyoruz ama Drew’in çiziminin sadece bir çizimden fazlasını olduğunu söylersek yanılmış olmayız.

Star Wars Posterindeki Gözden Kaçan 5 Detay - FRPNET

Pixels

pixels-1436186332.jpg

Tür : Bilim Kurgu, Komedi

Vizyon Tarihi : 21.08.15

Film Özeti

Klasik atari oyunlarının görüntülerini yanlış yorumlayıp bir savaş ilanı olarak algılayan uzaylılar, bu oyunlardaki karakterlerin benzerleriyle dünyaya saldırırlar. Başkan Will Cooper (Kevin James) son çare olarak 80'li yılların atari şampiyonu çocukluk arkadaşı Jules Brenner (Adam Sandler) ve oyun delisi arkadaşlarına başvurmak zorunda kalır.

Pixels (2015) - Sinemalar.com

[YOUTUBE]XAHprLW48no[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]05t2VQ_wxpY[/YOUTUBE]

Filmi az önce sinemada izledim.fena değil.çok komik değildi.104 dakikalık film.sinemada izlenir mi ? 3D olma açısından belki ama çokta fazla birşey beklemeyin derim.

The Revenant

revenant1.jpg

Tür : 22.01.06

Vizyon Tarihi : Gerilim , Western

Özet & detaylar

Michael Punke'ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından beyazperdeye uyarlanacak olan öykü, kürkleri için hayvanlar avlayan bir kuruluş için çalışan Hugh Glass adındaki bir tuzakçının, bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralandıktan sonra, kendi ekibi tarafından ölüme terk edilmesini anlatıyor. Nitekim Glass'ın yaraları bir süre sonra iyileşecek ve hem kendisini ortada bırakan ekibinden hem de hayvam kürkü için katliam yapanlardan intikam alacaktır.

Diriliş - film 2015 - Beyazperde.com

[YOUTUBE]bGQ_VIg_L9A[/YOUTUBE]

Visit

the-visit-1429908694.jpg

Tür : Komedi , Korku

Vizyon Tarihi : 11.09.15

Film Özeti
Bir kız ve bir erkek kardeşin büyükanne ve büyükbabasının Pennslyvania'daki ücra çiftliğine anne ve babalarının göndermeleri sonucu haftasonu gezilerinin korkunç bir hikayeye dönüşmesini anlatıyor. Çünkü büyükanne ve büyükbabaları normal değildirler...

Ziyaret (2015) - Sinemalar.com

[YOUTUBE]6hhYvVsqeBk[/YOUTUBE]

The Visit,açıkçası yönetmeni kuşkulu biri,filmleri hep korku olarak bilinir ama genelde saçma filmlerdir.The Signs ( işaretler ) , The Sixty Sense ( 6.His ) , The Village ( Köy ) gibi filmleri önde olan M. Night Shyamalan.fragman süper değil,filmde muhtemelen öyle.ama merak işte.

Filmi az önce sinemada izledim.fena değil.çok komik değildi.104 dakikalık film.sinemada izlenir mi ? 3D olma açısından belki ama çokta fazla birşey beklemeyin derim.

Geçen hafta gitmiştim.İlk kısım beklentinin altında olsa da ikinci kısım efektleri ve akışı ile filme canlılık kazandırmış.
Hoştu.

Kişisel sayfanıza biraz dalmak gibi oldu,kusura bakmayın,size bir film tavsiye edeceğim:cici:
Daha bugün izledim,zaten bu sene gösterime girmiş bir film.
Belki izlemişsinizdir,bilmiyorum.
Eğer izlemediyseniz,buraya bir fragman bırakayım,severseniz izleyin,tavsiye ederim:)

[YOUTUBE]qmrksfFj3S4[/YOUTUBE]

Filmi izledim.bu tarz filmleri bu saatlerde seyretmek daha hoşuma gidiyor.açıkçası filmi çok beğendim.soğukkanlı bir katil,ve yeniden kendini kanıtlamaya çalışan bir gazeteci.hikayeye baktım,uzun süre bu kişiler konuşmaya devam etmiş.entresan.film iyi,özellikle james franco çok iyi oynamış.kaliteli bir tavsiye oldu çok teşekkür ederim.bu tarz filmleri severim.teşekkürler. :cici::cici::cici:

Eğer bu tarz film seviyorsan "The Frozen Ground" 'u tavsiye ederim.gerçek bir hikayedir.kadro,oyunculuk çok iyi.ayrıca gerçek hikaye olması sebebiyle oyuncular bu kişilerin gerçek hayatlarını araştırıp role daha iyi adapte olmuşlardır. @Latte

MV5BMjA0MjAyMjIxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ1NDc2OQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

[YOUTUBE]lPmr8CqIPo0[/YOUTUBE]

Filmi izledim.bu tarz filmleri bu saatlerde seyretmek daha hoşuma gidiyor.açıkçası filmi çok beğendim.soğukkanlı bir katil,ve yeniden kendini kanıtlamaya çalışan bir gazeteci.hikayeye baktım,uzun süre bu kişiler konuşmaya devam etmiş.entresan.film iyi,özellikle james franco çok iyi oynamış.kaliteli bir tavsiye oldu çok teşekkür ederim.bu tarz filmleri severim.teşekkürler. :cici::cici::cici:

Beğenmenize çok sevindim,cidden:cici:
Ben de,izler izlemez,direk hikayeyi araştırmıştım,seviyorum gerçek olayları konu alan fimleri.
Genelde oyuncuya göre film izlerim,yabancı dizilerle aram daha haşır neşirdir.
James Franco'yu da ayrı bir severim.
Rica ederim,ben de teşekkür ederim:)

Eğer bu tarz film seviyorsan "The Frozen Ground" 'u tavsiye ederim.gerçek bir hikayedir.kadro,oyunculuk çok iyi.ayrıca gerçek hikaye olması sebebiyle oyuncular bu kişilerin gerçek hayatlarını araştırıp role daha iyi adapte olmuşlardır. @Latte

MV5BMjA0MjAyMjIxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ1NDc2OQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

[YOUTUBE]lPmr8CqIPo0[/YOUTUBE]

Bir kaç tane daha vardı,seri katillerin hayatıyla ilgili olan.
Hep izlemek istiyorum,çünkü dikkatimi çekiyor,ama sonradan unutuyorum veya es geçiyorum.
Fragmanı gerçekten ilgi çekici,mutlaka izleyeceğim:)
Peki ben size,bir dizi önersem,gerçek bir hayat ile ilgili,aranız iyi midir dizilerle?

Türk dizisi seyretmiyorum,yabancı bir kaç dizi indirdim ama hala başlayamadım.öneriniz nedir ? Latte

Türk dizisi ile aram yok zaten.
Dizinin adı Narcos,tavsiye ederim,daha 1. sezonu yeni bitti.
Pablo Escobar'ın hayatını ele alıyorlar.
Fragmanını da bırakayım buraya,ilginizi çekerse izlersiniz.

[YOUTUBE]U7elNhHwgBU[/YOUTUBE]

Bu dizi 10 bölüm olarak yapılmış ama ikinci sezon olacakmış.nisan ayında ikinci sezon başlayacak.içerik nedeniyle tercih ettiğim bir yapım değil,malum maddeden dolayı.bu tip film ve diziler malesef örnek olabiliyor.bakalım izlersem yorum yaparım.tekrar teşekkürler. @Latte

Geri