SON OF A RİCH
Yapım Yılı: 2019
Yapım: Rusya
Tür: Romantik Komedi
Puanım: 12 / 7
Konusu: Çok zengin bir babanın çok sorumsuz evladıyla bitmek tükenmez sorunları vardır. Babası, başına türlü dertler açan bu çocuğu yola getirmek için, son çare olarak dahi bir sinema yapımcısının kapısını çalar ve titiz bir plan yapılır. Bu plana göre şımarık evlat, kaza süsü ve bayıltılarak uyandığında kendini 1860 yılında bir Rus köyünde köle olarak bulacaktır. Ve o andan sonrasında yapacağı seçimlerle ya yeni biri olacak ya da bencil ve sorumsuz biri olarak köyün altını üstüne getirecektir.
Yorumum: Rus sinemasına ihtiyatlı yaklaşan biri olarak, bu insanlardan sevimli bir film çıkar mı acaba merakıyla izlediğim ve cevabını aldığım bir yapım oldu Son Of A Rich. Evet yapabilirlermiş. Titizlikle üzerinde durulmuş konunun ve yapabildikleri kadar yaya bilmişler hikayeyi. Daha da zenginleştirebilirler miydi? Yapılabilirdi evet. Biraz daha komedi dozunu arttırabilirler miydi? O da yapılabilirdi evet ama alışık olmadığımız dünün doğu bloku, bugünün dünyaya açılan insanları olan Ruslar için, yine de alışılmışın dışında sıcak bir filmdi. Özellikle başrol oyuncusu hiç sırıtmadı. Gerçekten sempatik ve karakteri için biçilmiş kaftandı. Hikâyenin içinde ara ara mantık hataları yakaladığım olduysa da, hikâyenin çıkış noktasında bir kere mantık aramamak gerektiğini kabul ettiğim için, o aralarda yakaladıklarımı da görmezden geliverdim. Filmin müziklerini sevdim, kostüm ve bütçe zenginliğini de beğendim. Yine de tizden pese çıkmasını beklediğim sahnelerde gerek komedi yönünün gerekse romantik yanlarının yeterince köpürtülemediğini hissettim. Kesinlikle ailece izlenebilecek ve zamanı boşa harcamayacağını düşündüğüm emek dolu bir yapım olmuş.