Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı desteklediğini açıklaması

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Aynı şeyi söylüyoruz abi. Niye kendimizde arayalım sorunu? Sürekli başkalarını suçlamak daha az baş ağrıtıyor. Allah belasını versin Sinan oğanın. Akp ye oy verenlerin evine Allah ateşler salsın. Muharrem ince oy bölmek için var, Allah kahretsin onu. Tamam mı? Oldu mu? Akp gitti mi?
Bunları konuştuk, tartıştık. Başından beri Davutoğlu ve Babacan'ın hata olduğunu söyledik ve sonuçlarının nasıl bir felaket doğurduğuna hep birlikte şahit olduk. Burada aklıselim hemen herkes bu ittifakta Babacan ve Davutoğlu noktasında tepkilerini dile getirip oy verme noktasında bu iki tipe şerh düştü. Bu noktada artık neyi konuşmamız gerekiyor anlamıyorum. Dönüp dönüp aynı şeyi söylüyorsun. Çık şu loop'tan artık. Sinan Oğan'ın tercihi noktasında Davutoğlu ve Babacan'ın etkisi olduğunu hiç sanmıyorum. Davutoğlu ve Babacan'ı öne atan adam Hizbullahla aynı masaya oturmaz. Ha, Sinan Oğan gerçekten Davutoğlu ve Babacan'dan rahatsızsa bu da demek ki yine ikbaliyle alakalı. Bu adamın herhangi bir duruşu olmadığını ve kararlarını da duruşuna dayandırmadığını bugün verdiği kararla görmüş olduk. Milliyetçi insanlardan aldığı oyla ülkeyi milyonlarca kaçak tiple dolduranlarla, Türklükle ve Türkle sorunu olan insanlarla aynı masaya oturdu ve o insanların oyunu bir pazarlık unsuru haline getirip kendine rahat bir koltuk elde etti. Ben bu adamın bu duruş bozukluğundan ötürü ne Millet İttifakı'nı ne de Kılıçdaroğlu'nu suçlarım.

Bunları konuştuk, tartıştık. Başından beri Davutoğlu ve Babacan'ın hata olduğunu söyledik ve sonuçlarının nasıl bir felaket doğurduğuna hep birlikte şahit olduk. Burada aklıselim hemen herkes bu ittifakta Babacan ve Davutoğlu noktasında tepkilerini dile getirip oy verme noktasında bu iki tipe şerh düştü. Bu noktada artık neyi konuşmamız gerekiyor anlamıyorum. Dönüp dönüp aynı şeyi söylüyorsun. Çık şu loop'tan artık. Sinan Oğan'ın tercihi noktasında Davutoğlu ve Babacan'ın etkisi olduğunu hiç sanmıyorum. Davutoğlu ve Babacan'ı öne atan adam Hizbullahla aynı masaya oturmaz. Ha, Sinan Oğan gerçekten Davutoğlu ve Babacan'dan rahatsızsa bu da demek ki yine ikbaliyle alakalı. Bu adamın herhangi bir duruşu olmadığını ve kararlarını da duruşuna dayandırmadığını bugün verdiği kararla görmüş olduk. Milliyetçi insanlardan aldığı oyla ülkeyi milyonlarca kaçak tiple dolduranlarla, Türklükle ve Türkle sorunu olan insanlarla aynı masaya oturdu ve o insanların oyunu bir pazarlık unsuru haline getirip kendine rahat bir koltuk elde etti. Ben bu adamın bu duruş bozukluğundan ötürü ne Millet İttifakı'nı ne de Kılıçdaroğlu'nu suçlarım.
Senin, onun, bir başkasının zamanında seçim kaybettirecek bu saçma ittifaka ve saçma adaya ses çıkarmaması, ses çıkarana da çemkirip türlü türlü ithamlarda suçlamalarda bulunması seni onu diğerini suçlu yapmazken, benim bu koyunlar yüzünden bir 5 yıl daha bu karanlığa mahkum olmam ve bunun sonucunda isyan etmem abes mi? Hayır sanki daha çok geç değilken, daha aday çıkarmamışken bu adamlar ittifakta olmasın, Kemal aday olmasın dediğimizde evet haklısın bu tercihler seçim kaybettirir dedin de, şimdi çık şu looptan diyorsun. Ne güzel dünya değil mi? Zamanında ses çıkarana çemkir, seçim kaybedildiği zaman artık çok geç daha konuşmanın anlamı var mı diye çemkir.

Senin, onun, bir başkasının zamanında seçim kaybettirecek bu saçma ittifaka ve saçma adaya ses çıkarmaması, ses çıkarana da çemkirip türlü türlü ithamlarda suçlamalarda bulunması seni onu diğerini suçlu yapmazken, benim bu koyunlar yüzünden bir 5 yıl daha bu karanlığa mahkum olmam ve bunun sonucunda isyan etmem abes mi? Hayır sanki daha çok geç değilken, daha aday çıkarmamışken bu adamlar ittifakta olmasın, Kemal aday olmasın dediğimizde evet haklısın bu tercihler seçim kaybettirir dedin de, şimdi çık şu looptan diyorsun. Ne güzel dünya değil mi? Zamanında ses çıkarana çemkir, seçim kaybedildiği zaman artık çok geç daha konuşmanın anlamı var mı diye çemkir.
Aşağıda 6 Ocak 2023'te yazdığım mesajı sidik yarıştırmak veya ben demiştim demek için paylaşmıyorum. Yazdığını üzerime de alınmıyorum. Ne yazık ki sen de Akp algı makinasının dev algı ağına takılmışsın @Hatem . Sanıyorsun ki kimse bu ittifaka ses etmedi, herkes "koyun" gibi gidip oyunu verdi. Bilakis insanlar bu ittifaka en başından beri karşı çıktı, sesini çıkarttı, alternatifler üretti. İnsanlar Kılıçdaroğlu'na oy verirken bu ittifaktaki zararlı unsurlara şerh düşerek, daha büyük resmi düşünerek oy verdi. Ben bu forumda dahi oyunu Kılıçdaroğlu'na vermesine karşın olur da seçilirse Kılıçdaroğlu'na muhalefet edeceğini ifade eden çok sayıda mesaj gördüm. Sen ne yazık ki görmek istememişsin ve nihayetinde hiçbirini görmeyip hepimizi itham eder hale gelmişsin.

Neyse, ben bu konuda daha fazla tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Sağdan daha sağ, Akp'den daha Akp hatta Akp sonrası Neo-Akp bir ittifak kurmayı istesen başaramazsın ama adamlar 2 yılda bunu başardılar. Gerçekten çok enteresan bir süreç Millet ittifakı'nınki.

Bu nasıl bir zırva ya? Bu ne saçmalık ya? Siyasal İslam eskilerinin gönlü olsun diye, tarikatları kapatmamak için, sığınmacıları göndermemek için, Lgbt bireylerin haklarını savunmamak için kendini paralayacak insanlara bu ne imtiyaz ya? Chp ve İyi Parti'nin seçmenlerinin oyuyla bu adamlara bu söz hakkını vermek niye? Akşener ve Kılıçdaroğlu çıkıp açıklasın. Ben dümdüz bir seçmen olarak merak ediyorum, benim oy verdiğim partinin söz hakkı neden 0,2'lik oyu olan partinin söz hakkıyla eşit? Böyle bir saçmalık mı olur?

Son düzenleme:
Biz de akp ye oy verip ona muhalefet ediyoruz

Hatemcim senin eleştirdiğin şeyi biz de eleştiriyoruz ama bu durumla Davutoğlu'nun alakası yok diyoruz. Sizin ittifakınız yüzünden mecbur kaldı diye bir şey olabilir mi Allah aşkına? En başından belliydi ve bazı siyasilerin tanınmak için bu yollara başvurduğunu biliyoruz. Kaldı ki birinci turdan sonra zaten bunun "bedava" olmayacağını kendisi basın açıklamasında dile getirdi. Demek ki diğer taraftan daha cazip teklif gelmiş; bunun milliyetçilikle, vatan sevgisiyle alakası yok. İlanına en fazla "satıldı" denir.

Ya her seyi birakalim. Secim yok hudapar yok, domuz bagi kandil dagi yok diyelim. Sen ataturk inkilap milliyetcilik vatan millet sakarya diye cikip nasil senin senin onderine ayyas diyen, laiklige karsi olduklarini acikca defalarca ifade eden, hepsini gecen daha 3 gun once 19 mayista ataturku anma gununde ataturku anmadan konusan diyanet isleri baskanligini orada tutan bir partiyi desteklersin. Tiii canan kaftancioglu daha milliyetcidir senden.
peki canan ve ümit aşkı

sosyal medyada bir paylaşıma söverken bir paylaşıma gülüyorum. duygularım darmadağın.

Aşağıda 6 Ocak 2023'te mesajı sidik yarıştırmak veya ben demiştim demek için paylaşmıyorum. Yazdığını üzerime de alınmıyorum. Ne yazık ki sen de Akp algı makinasının dev algı ağına takılmışsın @Hatem . Sanıyorsun ki kimse bu ittifaka ses etmedi, herkes "koyun" gibi gidip oyunu verdi. Bilakis insanlar bu ittifaka en başından beri karşı çıktı, sesini çıkarttı, alternatifler üretti. İnsanlar Kılıçdaroğlu'na oy verirken bu ittifaktaki zararlı unsurlara şerh düşerek, daha büyük resmi düşünerek oy verdi. Ben bu forumda dahi oyunu Kılıçdaroğlu'na vermesine karşın olur da seçilirse Kılıçdaroğlu'na muhalefet edeceğini ifade eden çok sayıda mesaj gördüm. Sen ne yazık ki görmek istememişsin ve nihayetinde hiçbirini görmeyip hepimizi itham eder hale gelmişsin.

Neyse, ben bu konuda daha fazla tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Bende aynı şekilde. Hepiniz hak ettiğiniz hayatı yaşıyorsunuz. Bizler de sizin seçimlerinizden nasipleniyoruz. Twitter’da sağa sola saldırmaya devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar

Her zaman söylüyorum, ülkücü/milliyetçi fraksiyonların geninde bu var diye. Bugün olmazsa yarın… Oğan siyasi ikbali için böyle bir adım attı. Herhangi bir hayal kırıklığına filan da uğramadım. Daha önce Erdoğan, açık açık zürriyetsiz dediği Bahçeli’yi bile yanına aldı ve rejimin yönetiminde en büyük ortağı yaptı. Hal durum buyken Oğan’ın geçmişte söyledikleri ve o söylediklerine ilişkin bugün takındığı tutum niye eleştiriliyor ki…

Ana teması mülteci karşıtlığı ve seküler milliyetçilik üzerine kurulu siyasi bir hattan siyasal islamcı bir kanada destek sundu. Güncel siyasi perspektif açısından bakarsak neresinden tutarsanız tutun açıklanacak bir tarafı yok. Tamamiyle çelişkili. Ama tarihsel kırılmalar açısından bakılırsa açıklaması var, yine dönüp dolaşıp aynı noktaya gelindi. En zor zamanında yine imdada aynı odak yetişti.

ümit özdağ millet ittifakı konusunda başından sonuna kadar mücadelesini veriyor. millet ittifakı ikinci tur için senden desteğini beklerken kendi istediklerini dayatmak çok zor bir şey değil. biri bunu yaparken diğeri makam uğruna milliyetçiliğini satıyor. sinan oğan'ın savunulacak hiçbir tarafı yok.

Ben Özdağ’ın cumhur ittifakını destekleyeceğini sanmıyorum. Belki şahsi menfaati açısından önemli teklifler alabilir ama cumhur ittifakını desteklemesi durumunda siyasi geleceği biter. Ama tabiki bazı düşüncelerim ışığında oluşturduğum bir tahmin benimkisi. Yanılabilirim de.

Geri