Şimşek: Ülkemizi gri listeden çıkarmak için çaba gösteriyoruz

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Haber uzun olduğu için öne çıkan kısmını paylaşıyorum. Dileyen tamamını tivit üzerinden okuyabilir;

“Ülkemizi gri listeden çıkarmak için çaba gösteriyoruz”

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından paylaşılan rapora göre, Türkiye’nin 40 FATF standardının 39’u ile uyumlu olduğuna dikkati çeken Bakan Şimşek, teknik uyum kapsamında, hazırlıkları devam eden tek konunun kripto varlıklar ile ilgili çalışmalar olduğunu, bu konuda da gerekli çalışmalar nihai aşamaya getirdiklerini söyledi. Şimşek, “Bu kapsamdaki çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeye kararlıyız. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkarmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların milletvekillerini bilgilendirmesi ile devam etti.

Bir ülkenin itibarı nasıl zedelenir adlı çalışma…
Teşekkürler RTE.

Bir ülkenin itibarı nasıl zedelenir adlı çalışma…
Teşekkürler RTE.
Yabancı yatırımcı Türkiye’ye para sokma konusunda hala net değil. Bunun birçok sebebi vardır muhakkak. Ama sebeplerden biri de ülkenin kara para konusunda gri listede yer alıyor olması. Hem BoFA’nın hazırladığı hem de Şimşek’in geziler sonrası çıkan kimi raporlarında bunlar dolaylı olarak yazıyordu(raporun ismini hatırlamıyorum ama forekste okumuştum).

Türkiye, Soylu döneminde gri listede yer almayı “başardı”. Bir insanın fotoğraf çektirdiği her 10 kişiden 9’unun uyuşturucu baronu olması tesadüf ile açıklanacak bir şey değil. En azından yabancı yatırımcı için değil. Yada Mersin Limanında dönen şeyler, demir çelik işinde dönenler, petrol işinde dönenler belki halkın önemli bir kesiminin umurunda olmasa da yabancı yatırımcının dikkatinde. Kara paranın olduğu yere ciddi yatırımcı hiçbir şekilde gelmez. Çünkü kara para varsa mafyalaşma/çeteleşme vardır. Kara para ayyuka çıktıysa bir yerde, o yerde hukuksal anlamda sorunlar yaşanır, demokrasi geriler(Soylu’nun vakti zamanında “biz yapalım, hukuk arkamızdan gelsin” çıkışı bile dönemin özeti niteliğinde bir faciaydı). Açıklaması olmayan ve öngörülmeyen bir “gelir” olduğu için başta finans sektörü ve reel sektör zarar görür. Hesapları tutmaz. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, dolar kurunu baskılayabilecek seviyede piyasanın dengesini bozabilir.(hatırlar mısın bilmiyorum bir ara Kılıçdaroğlu uyuşturucu baronlarından, organ mafyasından devlet vergi alınsın demişti ve bu tartışma konusu olmuştu. Konu alaya alındı ama altında yatan şeyi iktidarın kendisi iyi anlıyordu. Kemal Bey dolaylı olarak finans çevrelerine Erdoğanı şikayet etmiş oluyordu). Nitekim Soylu’nun gönderilip Ali Yerlikaya’nın o koltukta yer alma sebebi de bu algıyı değiştirmek üzerine. Yerlikaya, dönemsel bir ihtiyacın ürünü olarak yer alıyor. Son dönemlerde haberlerde yer alan kimi mafya gruplarına yapılan operasyonlar(Ayhan Bora Kaplan’ın yere yatırılıp üzerine basılması ve nefes almakta zorlanması bile bir mesaj içeriyordu), torbacıları göz altına almaları da bu bağlama yerleştirmek gerekiyor. İktidarın programı değişmezse eğer önümüzdeki süreç böyle devam eder. Yani olay aslında Yerlikaya’nın iyi olması yada hükümetin aniden uyuşturucuya savaş açması değil. Tamamiyle ekonomik ihtiyaçların uzantısı olarak yeşeriyor tüm bunlar.

Öte yandan gri listeden çıksa bile yatırımcının gelmesi yerel seçim sonrasını bulur. Bunun da önemli gerekçeleri var ama konuyu dallandırmış olmayayım.

Hiçbir Fikri olmadan eleştirmek ne kadar aciz ve Zavallı bir harekettir anlatamadım anlatamayacağım da. Gevşek gevşek eleştirenlere bakıyorum da; Sanki hepsi devasa şirketleri yönetiyor, altında binlerce işçi çalışıyor, Devlete trilyonlarca vergi veriyor. Ama nasıl olsa herkes kafadan sallıyor, öyle ya bunlar kalem ile devlet yıkıp devlet kuran tipler.! beyni açsan baksan fikir yok. Bomboş teneke. Zavallılar geçmişe, akıllılar bugüne, devlet sorumluluğu olan adamlar yarına bakar. Be Zavallı beyinler, fikriniz yoksa boş gürültü kalabalığı yapmayın bari kafamız rahat olsun. Hayır anlamadım adam okumuş emek vermiş çalışmış didinmiş ve devlette bu kademeye gelmiş. Sizin zorunuza giden sizi takan kimsenin olmaması mı Hahaha. Eksik gördüğünüz bir yer varsa Keşke şu yapılsaydı deyip fikir üretin bakalım da bilelim. Sosyal medyada fing atmak varken, ona buna laf atıp like almak varken, ne işiniz var sizin devlet politikasıyla? Hadi bakın işinize ya... herkes işine gelen kısmını söylesin; Siz Lay Lay Lom şarkılarınıza devam edin. Ben Atatürk'ün Nutuk adlı söylevini tekrar tekrar okuyorum. okudukça fark ediyorum ki o zaman da varmış sizin gibi zavallılar. Ne olmuşlar biliyor musunuz Tıpkı Damat Ferit Paşa gibi çamur atmaya uğraşırken çamura batmışlar. Emin olun siz de o şekilde olacaksınız! fikriniz varsa konuşursunuz beyan edersiniz, ya da fikriniz yoksa ki (hiç yok olmadı bugüne kadar olduğu gibi) saksı gibi oturur ancak gakkuk edersiniz.!

Bu güruhun içerisinde görev alıpta sadece işini yapabilecek kişiler olabileceğine olan inancımı kaybetmişim sanki. İllaki çıkar bir şeyler diyorum hep, içlerinden başarılı bi görev adamı çıkacağına inancım sıfır.

Bu güruhun içerisinde görev alıpta sadece işini yapabilecek kişiler olabileceğine olan inancımı kaybetmişim sanki. İllaki çıkar bir şeyler diyorum hep, içlerinden başarılı bir görev adamı çıkacağına inancım sıfır.
Kendimi alıntılamışım amaan düzeltemedim de

Zamanında CHP sokmuştu, çıkarmak bunlara nasip olacak

sacsiz kralin emekleri bosa mi gidiyo simdi
adam bu ortami olusturmak icin ne kadar cabaladi
sen gel ulkeyi mafya ulkesi yap
arkandan biri gelsin temizlezin
olacak is mi

kısa sürede bu yapılarla mücadelede güzel işlere imza atıldı, hala daha atılıyor, takdir ediyoruz ama burada devletin bunları bildiği sonucuna varıyoruz. daha önce neden yapılmadı, kim yapmadı, bunun sorumluluğu.. bu soruların cevabı verilmeli.

Son düzenleme:
Kuklaların ipini keserek evet.
Hayatim siz önce yatirimci zekasını, taban halk zekasindan ayirin bi önce.

Maslak 1453’ün kapısında bekleseler zaten %50sini yakalamış olacaklar hahah

Ülkeyi yönetenlerin kendisi mafya ile ortak çalışıyorlar fazla beklentiye girmeyin. Onlar sadece raydan çıkanları, güvenilmeyenleri, kendilerine zarar verenleri,...... daha doğrusu kullanma tarihi bitenleri temizliyorlar ve böylece güya dışarıya hukuk devleti olduklarını gösteriyorlar, yatırımlar gelsin, kredi alma imkanları olsun,...... diye. Ama fazla yiyen yok, Türkiye'de kiler hariç.

Ülkeyi yönetenlerin kendisi mafya ile ortak çalışıyorlar fazla beklentiye girmeyin. Onlar sadece raydan çıkanları, güvenilmeyenleri, kendilerine zarar verenleri,...... daha doğrusu kullanma tarihi bitenleri temizliyorlar ve böylece güya dışarıya hukuk devleti olduklarını gösteriyorlar, yatırımlar gelsin, kredi alma imkanları olsun,...... diye. Ama fazla yiyen yok, Türkiye'de kiler hariç.
Bırak şimdi bunları dün reis sizinkine nasıl postayı koydu yüzüne baka baka

Bırak şimdi bunları dün reis sizinkine nasıl postayı koydu yüzüne baka baka
Bak ne güzel senin gazını almış. Tayyib amacına erişmiş, başka bir sonuç da yok. Lafla herkese posta koyuyor ama iki gün sonra tükürdüğünü yalıyor. Amacı senin gibilerin gazını almak ve onlara hayal satmak. Geçmişte de benzeri tiyatrolara şahit olduk.
Bugün stadyuma giriş yasağı koydular ve dün akşam geri postaladılar. Neyse akşam stadta rahatca maç seyredeceğim.

Son düzenleme:
uygun bi zamanda çıkarız
kavga etmeyin

Geri