Sözlük Sigarayı Bırakmak

A
  • Kullanıcı Akay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
abidik gubidik şeyler onlar lefty...
Çıktın bu yola madem ve ne oldu da on dakika içinde pes ettin?
Abim bir ara bırakmıştı elektronik sigara ile ancak sonra yeniden başladı. Bırakanlardan dinlemek lazım nasıl bir yol izlediklerini.

Çıktın bu yola madem ve ne oldu da on dakika içinde pes ettin?
Abim bir ara bırakmıştı elektronik sigara ile ancak sonra yeniden başladı. Bırakanlardan dinlemek lazım nasıl bir yol izlediklerini.

bir heves ettim bırakayım dedim, akşam yemeğinden sonra bağımlılığın üzerine alışkanlıkta eklenince yakmış bulundum...

bir heves ettim bırakayım dedim, akşam yemeğinden sonra bağımlılığın üzerine alışkanlıkta eklenince yakmış bulundum...
Stresli ortamda bırakmak çok zor ve sakin bir yaşam tarzı gerekiyor yoksa her gerildiğinde kullanmak isteyeceksin. Olmadı bir daha denersin

Ya simdi buna uygun bir laf var da banlarlar hocu.

Ben bi aralar 1 hafta falan birakip en son ailedekilerle kavga edip sinir krizi gecirdigimde donmustum. Ben sigara ve alkol konusunda acayip iradesizim arkadas. Her ay rahat 3500 tl civari oyle gidiyor.

Arkadaşlar. Romalılar...
Sigara bırakma ilacı terapisi yöntemi yoktur.
Bunlarin varlığına inanmak, sigarayı bırakmanın zor olduğunu telkin eder onu devleştirir.

Sigara tercihtir.

İcmezsen, içmemiş olursun.

İki nokta sadece. Birincisi ritüel olmaktan cikartmakla başla. Misal kahve ile içiyorsan kahveyi ayrı sigarayı ayrı içilmeye başla.
Yemekten sonra içiyorsan içme. Alakasız zamanda iç.

sonra içme. "Bu son sigaram" veya "son paketim" gibi kesin beylik laflar etme. "aslında şimdi istesem içerim. Buna engel yok ama tercih etmiyorum" diyin.

sigara isteğin geldiğinde bir saat sonrasına erteleyin.

icmezsen icmezsin. Bu kadar basit.

elektronik sigara konusu çetrefilli. Bir gün coil yanar birgün likit biter bugün şarjı kalmaz. Dönersin tütüne. Asla alternatif değildir. Su içerek birayı bırakmak mümkün mü? Elektronik işi de öyle.

zyban champix... Bunlar sigara bırakma ilacı değildir. Bunlar antidepresandir. Yoksunlugun getirdiği anksiyeteyi bastirmada işe yarar. Anksiyete ile baş etme sadece ilaçla olmaz.

teşekkürler.

Sigara kendinize yaptığınız en büyük kötülüktür.
Araba egzozuna ağzını dayamakla eş derecede zarar verir.
İlişkili hastalıkları burada yazacak değilim. Hepiniz biliyorsunuz.
Sizi ikinci sınıf insan yapar.
Kamyon şoförleri bile artık içmiyor.
Sigara içmek aslında komik gösterir. Rulo haline getirilmiş kuru yapraklari emiklemek komik değil de nedir?

sigarayı zorluk çekmeden düz irade ile bıraktım. daha sonraları çay içerken sürekli aklımı meşgul ettiğini kavradım o nedenle çayı da bırakıp pekte severek içmediğim kuşburnu'na geçiş yaptım.

bim'den kavanozla kuşburnu tozu alıp akşam yemeği sonrası onu içiyordum. olips'in okaliptuslu şekerini de gün içerisinde emiyordum. keza şeker emilir.

sinir hali vs. tepkimelere girmedim rahat bir süreç geçirerek 1 yıl içmedim.
etrafımda içen sayısı çok olunca ister istemez ver bi sigara diyesim geliyordu ama dudağımda çevirip yakmıyordum.

sonraları bu düzlükten sıkılıp hem çaya hem de sigaraya tekrar başladım. şu sıralar yeniden bırakmayı düşünüyorum, kararsızım.

jsljlksjs olgun bir stoyanist, stoyayı her kare fotografından tanır.

Gençliğimde kısa bir dönem içtim 3 ay falan sonra bir bıraktım ve hala da içmiyorum. Sıgara yerine güzel soğuk beyaz şarap veya bira veya rakı tavsiye ederim tabiiki her gün içmemek ve kontrollü içmek şartıyla.

sigara içen forum üyelerine süresiz ban gelsin mi........ run aç bu konuyu canım.......
O konuda kavga çıkmaz canım, yalnız bu dünyada sigaraya para vermeyecek tek adam sensin. Sağlık önemli değil para gider ahha. Memeli birkaç konu açmak lazım :) o tür konular ilgi çekiyor.

O konuda kavga çıkmaz canım, yalnız bu dünyada sigaraya para vermeyecek tek adam sensin. Sağlık önemli değil para gider ahha. Memeli birkaç konu açmak lazım :) o tür konular ilgi çekiyor.
sadece kendime değil başkasına sigara almaktan da nefret ederim bu arada......... öyle yeşilaycıyım......

sadece kendime değil başkasına sigara almaktan da nefret ederim bu arada......... öyle yeşilaycıyım......
Bugün eve komşular geldi, işten gelmişim bakkala gönderdiler çocuk gibi, sigara adını söyledi gidene kadar iki kere aradım ne alacağım ya diyerek.
Babam zamanında Samsun sonrasında da tütün sardığı için sigaraları tanımıyorum :)
Aldığım sigara da "taç bulu" ahah.
Sigara içenler ban yesin!

Geri