sıcak geceler..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu yazılardan sonra spordan uzak durmaya karar verdim,

Yaşasın alkol ve kumar, kahrolsun dengeli beslenme ve spor

hayvanadam, fever doktor banlanmış. atraksiyon iyidir. üzüntüden adamların sol tarafına felç inmiş olmalı. neden bazan kifayet etmez dağardaki kelimeler. admin ya da admine: özet geçiyorum. bu adamlar hakkı hukuku bilen 10 numara insanlar. hadi açıver şunların banlarını.

Yine banlanmışsın :T: Ekleyemiyorum bu yüzden. Bi rahat dur da ekleşelim :T:

sevişelim mi dicektim ki gene banlanmışsın. adamın banı açılmadan ban yiyo lan. bi yetişemedik herife.

sevişelim mi dicektim ki gene banlanmışsın. adamın banı açılmadan ban yiyo lan. bi yetişemedik herife.

reyiz bi konu açar mısın banlar kalksın die. yardıralım. biber gazı falan yiyelim. ben pankart hazırlamaya gidiom. uuu beybi tekbiiiir :hello:

reyiz bi konu açar mısın banlar kalksın die. yardıralım. biber gazı falan yiyelim. ben pankart hazırlamaya gidiom. uuu beybi tekbiiiir :hello:

Allahuekber!!!1
Hacı abi protesto falan yapamıyom ben ya. koyun gibin adamım. çok monotonum çok. ama climaxın banı açılssın hacı abiler ya. duyun sesimizi. tamam herifin çok sivri yalap şalap bi dili var her yere uzanıyo ama onuda öyle kabul edecez artık. bi climax kolay yetişmiyo.

hayvanadam, fever doktor banlanmış. atraksiyon iyidir. üzüntüden adamların sol tarafına felç inmiş olmalı. neden bazan kifayet etmez dağardaki kelimeler. admin ya da admine: özet geçiyorum. bu adamlar hakkı hukuku bilen 10 numara insanlar. hadi açıver şunların banlarını.
ben seni nerden taniyorum dur cikaricam

tapotalk'tan gonderildi.

ben seni nerden taniyorum dur cikaricam

tapotalk'tan gonderildi.

fevoran

nerden çıkaracan reyiz?

mesela 7 li akorlar 4 lüsüne çözülür. örneğin (C7 li maj değil) F 'a çözülür. 5. derece dominant, 2. derece sudominat parelelidir. tereciye tere satma durumuna düşmek istemem turgut aldemir hocam (gaziden) iyi yetiştirmişti bizi kerata.

sansiblden mi uyandın?

fevoran

nerden çıkaracan reyiz?

mesela 7 li akorlar 4 lüsüne çözülür. örneğin (C7 li maj değil) F 'a çözülür. 5. derece dominant, 2. derece sudominat parelelidir. tereciye tere satma durumuna düşmek istemem turgut aldemir hocam (gaziden) iyi yetiştirmişti bizi kerata.

sansiblden mi uyandın?
sen cemal aga degil misin feveran iyi tanir seni

Komik çocuk seni.gülmekten karnıma ağrilar girdi.s bunun gibilere çok yüz veriyorsunuz sonra adam kendini espri yaptı saniyor.

Real de kedi olanlar sanada aslan kesilir demişti hocamın biri:))

Hoşgeldiniz bakalım.

sen önce reel yazmayı öğren..ha,gel bi kahvemi iç kediyi göstereyim size :heyoo:

Bence real nasıl yazılır siz bi arastirin:) Dikkat çekmek için sivrilmeniz gerekir ancak uslubunuzun duzgunlugu ile neden olmasın bu?

real derken hipermarket olani kastettiysen senin dedigin dogru ama "gercek" anlaminda kullanmaya calistiysan adamin dedigi "reel" dogru olani zaten. senin biraz arastirman lazim sanki.

real derken hipermarket olani kastettiysen senin dedigin dogru ama "gercek" anlaminda kullanmaya calistiysan adamin dedigi "reel" dogru olani zaten. senin biraz arastirman lazim sanki.

Reel ile real aynı manadadır :T: Türkçe kelimelerde 2 sesli harf yan yana olmaz zaten ve anlaşılan o ki bu kelime türkçe değil. Okunuşu reel olup gerçeği real'dir. Kız haklı! Dağılabilirsiniz...

kimse reel kelimesine oz turkce demedi nasil ki saat kelimesi turkcemizde varsa reel kelimesi de var ama turkce kelimeler icerisinde real diye bir kelime bulunmuyor. ingilizcesi veya baska bir dildeki yazilisinin nasil oldugunun onemi yok, onemli olan turkce'ye nasil cevrildigi. tdk'nin kabul ettigi de real'in turkce cevirisinin reel kelimesi oldugu zaten.

ornek vermek gerekirse mesela pan sen economy kelimesini economy olarak mi kullaniyorsun yoksa turkce karsiligi ekonomi olarak mi ???

Real Madrid takımından bahsederken, söylentide reel madrid dersiniz de yazarken neden tdk'yı iplemeyip Real Madrid yazarsınız? Ne tdk'sı? Kurumların haline bak! Bak ttk(Türk Tarih Kurumu) da var :T: Bize öğrettiği tarihe bak!!! Neyse, bir kelimeyi yazarken dur tdk'ya bakayım mı diyeceğiz? Kullandığımız kelime(kelam, kalem v.s. den gelme arapça sözcük)lerin yarısı başka dil ve kafasına göre girmişler dilimize. Kız orijinalini demiş! Çok mu orijinal bir dili kullanıyorsun?

aga real madrid'in real'i ispanyolca olarak kullanilmis. ispanyolcada kraliyet anlamina geliyor diye biliyorum.

bizim dilimize evrilen "real" ispanyolcadan degil ingilizcedeki gercek anlamina gelen "real" kelimesinden geliyor. fransizca'da da "reel" olarak kullaniliyor mesela oradan arak yapip reel demis bizimkiler. ispanyolcadaki baska bi olay.

ayrica markalarin ismi turkceye cevrilirken degismez, mercedes mercedes'tir. real madrid real madrid'dir.

İspanyolcadaki o realin temeline inersen, cermen dili olan ingilizcedeki real ile bir bağlantısını bulabilirsin. Sonuçta Latince de Hint-Avrupa dil gurubunda, ispanyolca da , cermen dillerinin hepsi de... Farklı manalarda kullanılabilir ama kelimenin özü real olarak yazılıyor. Biz okunduğuı gibi almışız. Ben şimdi bu climax'i kılaymeks olarak yazıyor muyum? tdk kabul etse yazacak mıyım? Bunun gibi bir şey işte...

dostum turkce konusuldugu gibi yazilan bir dildir. her ingilizceden devrilen ayni sekilde giremez turkce'ye. bizim dil yapimiz buna uygun degil. ingilizceden dilimize cok kelime evrilerek girmistir. bu bircok kelime gibi real kelimesi de reel olarak evrilip girmis. dil yapilarinin, okunus farkliliklarinin olmasi nedeniyle bircok kelimeyi ayni olarak aktarmak mumkun degil.

E kız orijinalini kullanmış. Buna yanlış diyemeyiz ki. Sen bemeve dersin başka biri biemvi der ve yazılışı da bmw'dir. Hangisi doğru?

orijinaline (burada original demem lazim senin mantiga gore) kim karar veriyor peki ? fransizcada da reel diye geciyor mesela ?? eger ingilizcedeki halini kullaniyorsa cumlesindeki diger kelimeleri de ingilizce yapmali, bu sekilde karistirinca karmaca oluyor biraz.

bahsettigin bmw'dir. kac kere demem lazim pan, marka ve ozel isimleri oldugu gibi cevirirsin. real dedigin siradan bir sozcuktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri