Seytan ...?

• Kullanıcı LâL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 4337 gün önce görüldü
Seytan melekler den mi yoksa cinlerden midir?

Şeytanda bir melektir :) Herşeyin ve herkesin bir vazifesi var bu dünyada..

Cinlerden biridir ve cinlerin de yaratıldığı maddeden yaratılmıştır .

,Allahın Emir Ve Peygamberine Secde Etmediği İçin Cenneten Kovulmuş Bİr Melektir Şeytan.
-

Şeytan melek değildir arkadaşlar.Cin taifesindendir ve ateşten yaratılmıştır.Cennette bulunmasının sebebi ise meleklere öğretmenlik yapmasıdır.

Zira kehf süresinin 50.ayeti buna delil getirmektedir.

Yine o vakti hatırla ki biz, meleklere: "Âdem'e secde edin!" demiştik. İblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı.

Arkadaşlar şeytan melek değildir KaRaMeLiM arkadaşımda bunu açıkça belirmiştir şeytan cinler gibi dumansız ateşten yaratılmıştır melekler ise nurdan yaratılmışlardır yani şeytanda cindir zaten eğer melek olsaydı o da secde ederdi çünkü meleklerin cüzi iradesi yoktur kötülüğe gurura kapılmazlar zaten Ademe secde emri verildiğinde şeytan hariç bütün meleklerin secde ettiğini biliyorsunuz melekler iblisin bu durumunu görünce Allahın kendilerini iblis gibi yaratmadığı için şükürler olsun diye ikinci kez secdeye kapandılar namazda ikinci kez secde etmemiz bu yüzdendir. iblis çok iyi olduğu için meleklerin mertebesine yükseltilmiş iyi bir cindi cinlerin de insanlar gibi iyisi ve kötüsü vardır. bizim görme yetimiz onları görmek için zayıftır sadece

Kehf Suresi, 50. Ayet

Hani meleklere: Adem'e secde edin demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı. Bu durumda Beni bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. (Bu,) Zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değiştirmedir.

ve ayrıca arapçasına bakıldığında O cinlerdendi diye geçen yerin orjinali ise Kane min el cinni olarak ifade eder şeytanın melek olduğu doğru değildir Melek vasıflarıyla çelişkilidir ki Ayetle bu kadar açıkken üstüne daha yorum düşmez diye düşünüyorum
;)

Sual: Kehf suresi 50. âyette, İblis için, hem melek, hem de cin deniyor. Bu nasıl mümkün oluyor?
CEVAP
Öyle yazmıyor. O âyet-i kerimenin meali şöyledir:
(Meleklere, Âdem’e secde edin demiştik. İblis’ten başka hepsi secde etmişti. O, cinlerden idi. Rabbinin emrinin dışına çıktı. Ey insanoğulları! Siz Beni bırakıp onu ve soyunu dost mu ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Kendilerine yazık edenler için bu ne kötü mübadeledir, takastır) [Kehf 50]

Ateşten yaratılan İblis, nurdan yaratılan melekler arasında idi, onlara hocalık ediyordu. Melekler topluluğunda olduğu için, (Bu topluluğa, secde edin emri verdik, cin taifesinden olan İblis, secde etmedi) deniyor.

**

Ayetin Devamı.Arkadaşlar, şeytan Allahın meleklerinden di Secde Etmediği İçin Cennetten kovuldu.
.

vasfını bilmem ama benim gözümde hiç bişeydir.

Flod Yapmış olucam

*

İblis İsra=61: ve 62. ayetlere göre melektir.Bu durum şöyle bir çelişki doğurur:İblis Allah’a isyan etti,ama melekler isyan edemezler,devamlı Allah’a ibadet edip onu yüceltirler,Kur’an kendini yalanlamış oluyor İblis'in isyanıyla.Cin olduğunu söyleyen ayet olmasa buradan kesinlikle melek olduğu anlaşılıyor

*
Cennetten kovulan Lanetlenmiş melek Olarak Tabir Edildiği İçin Melek olduğunu idda Ediyorum,Lanetlenmiş melek. fakat daha iyi Bilgi sahibi olabilmek için,Cami İmamımıza Danışacağım. yanılıyorsam Düzelsin yanılgım:o

Allahın meleklerinden olduğunu söylüyorsun ama seninde belirttiğin ayette -ki tamamen senden alıntı yaptım- cin taifesinden olduğu açıkça beyan ediliyor.Bu ayete göre melek olduğunu söylemek insanı küfre götürür.Çok hassas bi konuda ilim sahibi olmadan konuşmak çok sakıncalıdır...

(Meleklere, Âdem’e secde edin demiştik. İblis’ten başka hepsi secde etmişti. O, cinlerden idi. Rabbinin emrinin dışına çıktı. Ey insanoğulları! Siz Beni bırakıp onu ve soyunu dost mu ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Kendilerine yazık edenler için bu ne kötü mübadeledir, takastır) [Kehf 50]

(Bu topluluğa, secde edin emri verdik, cin taifesinden olan İblis, secde etmedi

Şeytan verilen ilmiyle meleklerin hocası oalrak görev aldı bu yüzden nurdan yaratılmış melekler arasındaydı
ayrıca kendi verdiğin ayette diyorr cin taifesinden olan İblis diye

ayrıca Şeytana melek demek Allahın kusurlu olduğunu iddia edilmiş olamzmıydı;)

MELEKLERİN ÖZELLİKLERİ

- Devamlı olarak Allah’a ibadet ve itaatle meşgul olurlar,

- Iyilik yaparlar, kötülük yapma kabiliyetleri yoktur,---> Oysa şeytan da kötülük yapma kabiliyeti vardır.

- Allah’a asla isyan etmezler, karşi gelmezler,----> oysa şeytan Allaha isyan etmiştir.

- Erkek ve dişileri yoktur,

- Yemezler ve içmezler,

- Uyumazlar, bizim gibi istirahata muhtaç degildirler,

- Gözle görülmezler,

- Evlenmek ihtiyaci onlarda yoktur.

- Nurdan yaratilmişlardir.----->Şeytan ise dumansız ateşten

- Yorulmak, usanmak nedir bilmezler.

- Gençlik, yaşlilik gibi durumlara onlarda rastlanmaz.

- Bir anda en uzak mesafelere gidebilirler,

- Kanatlari vardir; fakat bu özelliklerini, bizim bildigimiz kanatlarla karşilaştirmamiz dogru olmaz.

- Yerlerde, göklerde, her yerde vardirlar ve her birinin kendisi ne ait vazifeleri vardir. Bu vazifeleri hakkiyla yaparlar.

Demek ki herkesin içinde bir üç harfli oluyor :D

Allahın meleklerinden olduğunu söylüyorsun ama seninde belirttiğin ayette -ki tamamen senden alıntı yaptım- cin taifesinden olduğu açıkça beyan ediliyor.Bu ayete göre melek olduğunu söylemek insanı küfre götürür.Çok hassas bi konuda ilim sahibi olmadan konuşmak çok sakıncalıdır...

Ben Kesin Melektir Demiyorum Değilmi? Paylaştıgım Yazılarda da aa Ben haklıyım bakın Diyormuyum? Bulduklarımı Atıyorum Ne çıkarılması Gerekirse Çıkarsınlar. Ben Cennetten Kovulmuş Lanetli Bir melektir Diye Duymuştum Ve Araştırırsanız çoğu kısım melek çogu kısım cin diyor. Bu Benim Kusurum Değil

Ayrıca Küfre Girmesi İçin Bu Dediklerimi Ayetleri İnkar Etmem lazım. Konu hakkında Fikrimi söyledim ve İmamımıza bu konuyu Arz eDiceğimizi gereken aydınlatmayı yapmasını Rica Ediceğimi Belirttim.

Kafir Ettin 2 dakikada.

*Ayrıca Yalçın Belirtiyorum Değilmi,Cennetten kovulan lanetlenmiş Melek Diye.

Ayetler konuşuyor burda,Ben sadece Böyle Biliyordum Diye Yorumumu yapıyorum.Ve sizden ayrı söyleyen ayetleri Yolluyorum. Bu Büyütülecek Bişey değil..

Kafir Ettin 2 dakikada.

Bu tarz tartışmalarda olduğu gibi yine yanlış anlaşılmalar oluyor.Ben asla sana kafir demedim dememde.Bu benim haddime değildir.Sadece konunun hassas bi konu olduğunu ve dikkat edilmezse küfre götürebileceğini söyledim ki ; bu sözüm geneleydi sana değil.Eğer bu şekilde anladıysan kusura bakma

Bu tarz tartışmalarda olduğu gibi yine yanlış anlaşılmalar oluyor.Ben asla sana kafir demedim dememde.Bu benim haddime değildir.Sadece konunun hassas bi konu olduğunu ve dikkat edilmezse küfre götürebileceğini söyledim ki ; bu sözüm geneleydi sana değil.Eğer bu şekilde anladıysan kusura bakma

Şuan Burda sıcagı sıcagına konu hakkında Yorumlasan Sen ben ve yalçın var.
Ben Yanılıyor olabileceğimi ve detaylı bilgi almak için Öğreneceğimi Belirtiyorum. Burda Küfre Girecek Günaha itecek Birşey yok..

Ayetler ortada,Ayetleri İnkar Edemem. . yanlış Bildiğim konu hakkında Gerçekleri Öğrenir,Öğrenmeme Sebeb olanlara Teşekkür Ederim okadar..

Çoğu Kişide Emin olun Benim Düşündüğüm Gibi Düşünmüştür. '' cennetten kovulan lanetlenmiş melek '' olarak Biliyordum..

Konuyu uzatmıyacağım sapmasın Diye,Fakat Yine diyorum Yanılıyormuşum,Saolsun Yalçın Bu knouda Bana Gereken Açıklamayı yaptı :o

Geri