Sevgilinizle evlenmeye karar verdiniz ailesi bunları istedi, tepkiniz ne olur?

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Anladım espri olduğunu zaten.

Evet, gelin tarafı da damat bohçası yapar, traş makinası, iç çamaşırı falan koyar. Bunlar güzel gelenekler. Karşılıklı hediyeleşmeler.

Ama 10 tane üç telli burma bir tane trabzon akıtma, gelinin kardeşine silah vs bunlar geride bırakılması gereken çirkin örf ve adetler. Malesef en okumuşundan en cahiline çoğunluk hala bu gelenekleri uyguluyor Türkiyenin her yerinde.
Yalan konuşma admin efendi Türkiye'nin her yeri diye. Kürtler daha çok yapıyor bu ticareti. Sen benimle arkadaş olabilmek için 8 koyun vermedin mi babama?? Bunu da inkar et hadi!

Not: "Türkiye'nin" yazarken kesme işaretini kullanmadığın da gözümden kaçmadı...

Yalan konuşma admin efendi Türkiye'nin her yeri diye. Kürtler daha çok yapıyor bu ticareti. Sen benimle arkadaş olabilmek için 8 koyun vermedin mi babama?? Bunu da inkar et hadi!

Not: "Türkiye'nin" yazarken kesme işaretini kullanmadığın da gözümden kaçmadı...

Sed û pencî bizin (150 keçi) vermiştim, yanlış hatırlıyorsun.

Yıl olmuş 2026 hâlâ başlık parası adı altında kızını satanların olması çok iğrenç ve mide bulandırıcı, doğuruyorsan eşek gibi bakıp her türlü maddi manevi ihtiyacını gidermek mecburiyetindesin zaten parayı veren de aynı zihniyetteyse paranı verdim benim malımsın vs kafasındaysa doğduğu evde de evlendikten sonraki evinde de hep fazlalık gibi hissetmek çok kötü bir histir eminim ki
İyi ki bizde böyle şeyler yok

Geri