Sevgilinizle evlenmeye karar verdiniz ailesi bunları istedi, tepkiniz ne olur?

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
Bedavaya gittik
O değil de maddiyata önem veren hanım aplalar daha mutlu

Yorulmayin diye sizin icin hesapladim arkadaslar.Guncel altin kurunu baz aldim.Dolar ve altinin artmasi durumun da mesuliyet kabul etmem.

IMG_0127.png

Büyük baş hayvan mı alıyoruz dayıcım

Zaten eski kafalı feodal toplumlarda böylesi talepler olur. Sonrasında da ;

Bu kadar harcama yaptıktan sonra erkek kadına satın aldığı bir eşya muamelesi yapacak. Kısıtlayacak, hayatına müdahale edecek, para karşılığı alınmış bir eşyaya nasıl davranıyorsa öyle davranacak.

Her şeyi anladım da ferace neden?

Başlık parası sjsj .))
Yazıp yazıp sildim, kültür gelenek örf adı altında düşürmeyin kendinizi hanımefendiler.
Yok ben düşüreceğim diyorsanız da bilginiz olsun ucuza gidiyorsunuz.

Zaten eski kafalı feodal toplumlarda böylesi talepler olur. Sonrasında da ;

Bu kadar harcama yaptıktan sonra erkek kadına satın aldığı bir eşya muamelesi yapacak. Kısıtlayacak, hayatına müdahale edecek, para karşılığı alınmış bir eşyaya nasıl davranıyorsa öyle davranacak.
Az önce yukarda yazdığım ironiydi liste kimse vermiyor tabi ama belli başlı gelenekler vardır. Sende bilirsin erkek tarafı geline takı dışında kıyafet ayakkabı vs alır bizim buralarda ha batıda da bohça adı altında hediye götürülür bunlar örf ve adettendir
Yanılıyor muyum @Lefty hanımcığım :)

Az önce yukarda yazdığım ironiydi liste kimse vermiyor tabi ama belli başlı gelenekler vardır. Sende bilirsin erkek tarafı geline takı dışında kıyafet ayakkabı vs alır bizim buralarda ha batıda da bohça adı altında hediye götürülür bunlar örf ve adettendir

O bahsettiğiniz şeyler her yerde adet olarak var.
Mesele bence başlık parası :))

Bu adetlerden hiç anlamıyorum ancak yöreye göre değiştiği konusunda haklısın ve bazı aileler problem edebiliyor.
Baştan her şeyi konuşup sonrasında sorun yaşamamak gerekiyor.

Başlık değil de süt parası hala geçerli
Anneye süt hakkı verilir bizde
Her şekilde hepsi saçma
Anneler sütümü helal etmem dediklerinde azıcık inançlı kişiler aman cenneti yakmayalım derler. Aynı kişiler süt hakkı için para alıp veriyorlar mı diyorsun? Bu kadar mı ucuz? :))

Geri