Sevgilinizle evlenmeye karar verdiniz ailesi bunları istedi, tepkiniz ne olur?

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Her şekilde hepsi saçma
Anneler sütümü helal etmem dediklerinde azıcık inançlı kişiler aman cenneti yakmayalım derler. Aynı kişiler süt hakkı için para alıp veriyorlar mı diyorsun? Bu kadar mı ucuz? :))
Anne istemez aslında erkek tarafının jestidir reddedende vardır nadiren :)

Cömertliklerinin nişanesidir bi nevi kjkjk

Simdi arkadaslar tabiki her anne baba evladını gelinlik yada damatlık ile görmek ister . Hatta en büyük arzularıdır. Ancak listeye göre şu anki şartlara göre o listeyi hazırlamak baya zor aMa diyelim damat tarafı bunu kabul etti . Peki bu borcu damat tek başınami ödeyecek işte en büyük sorun burda herşey tas tamam bitti düğün dernek balayı vs sonrası ne olacak işte en büyük problem burda başlıyor .Damat borcu ödemek için çırpınırken gelin hanım 25 gramlık bileziklerini takip cafelerdemi oturacak . Oyle satafatli dugunlere vs kimse aldanmasin tabiki kimsede kara kaş kara goze aldanmasin kuru ekmek yemeklede ask olmuyor heseyi dengeli yapmak lazim yoksa 1 ay balayı ikinci ay cicim ayı üçüncü ay tencenin dibi delinir sonrasimi kız babasının evine gider .erkek ise ya kahve köşelerinde yada alkol masasında hayatına devam eder sonrasımi ya davulcu yada orkestra ^^ gördünmü gördünmü paraları basmayı gördünmü ^^ şarkısı eşliğinde düğünlere devam eder

Bazı hediyeler olmalı ama bu kadarı çoğu kişi için makul değil. Adam mı soyuyorsunuz derler.

Az önce yukarda yazdığım ironiydi liste kimse vermiyor tabi ama belli başlı gelenekler vardır. Sende bilirsin erkek tarafı geline takı dışında kıyafet ayakkabı vs alır bizim buralarda ha batıda da bohça adı altında hediye götürülür bunlar örf ve adettendir
Yanılıyor muyum @Lefty hanımcığım :)
Anladım espri olduğunu zaten.

Evet, gelin tarafı da damat bohçası yapar, traş makinası, iç çamaşırı falan koyar. Bunlar güzel gelenekler. Karşılıklı hediyeleşmeler.

Ama 10 tane üç telli burma bir tane trabzon akıtma, gelinin kardeşine silah vs bunlar geride bırakılması gereken çirkin örf ve adetler. Malesef en okumuşundan en cahiline çoğunluk hala bu gelenekleri uyguluyor Türkiyenin her yerinde.

Bizim dayı düğünden sonra cébinde kağıt ile geldi ender oğlum bak şunu şunu harcadım verdiğin paradan vs .
Gelin almaya gitmeden bizde adet önce damat tarafı tarafı üç yada dört yenge belirler sonrasına başlarına bir büyük gider . Kapıyı açmamışlar neymiş adetmis para yoksa acilmazmis. Kardeşin yol hakkı annenin süt hakkı vs.
Listeye baktım bizim dayı 2 bin lira süt yani analık hakkı vermiş. Zaman oldu çocuk oldu kayınvalide çocuğu kucağında salıyor hanım der ender markette git süt vs al dedim hanım süt almaya gerek yok annen iki bin lira süt hakkı aldı ordan bir bardak doldursun versin .o gün bugündür kayınvalide çocuğu ben varken kucağına almaz
Sjsjsjsjsjsjsj

Orf ve adetler guzeldir
Ama erkegi soyup sogana cevirecek kadar degil. Boyle liste verim bunu bunu alacaksin.. berbat bir durum

Benim erkek kuzenim 4 sene once vanli bir kiz ile evlendi. Kiz tarafi didisinin didusina kadar cal caput aldirtmis teyzeme. Dugune x gun var cocuga bir damatlik bile almadilar. Lafini ettilerde alindi. Terbiyesizlik

Bu saatden sonra iyi insanmi cocugum iyi bi yuva kurcakmi ona bakilir

Orf ve adetler guzeldir
Ama erkegi soyup sogana cevirecek kadar degil. Boyle liste verim bunu bunu alacaksin.. berbat bir durum

Benim erkek kuzenim 4 sene once vanli bir kiz ile evlendi. Kiz tarafi didisinin didusina kadar cal caput aldirtmis teyzeme. Dugune x gun var cocuga bir damatlik bile almadilar. Lafini ettilerde alindi. Terbiyesizlik

Bu saatden sonra iyi insanmi cocugum iyi bi yuva kurcakmi ona bakilir
Çirkince malesef
Her kes gücü yettiğince gönlünden kopanı almalı fazlasını talep etmek gerçekten görgüsüzlük

Çirkince malesef
Her kes gücü yettiğince gönlünden kopanı almalı fazlasını talep etmek gerçekten görgüsüzlük
Bazilari gorgusuzlugu firsatciligi malesef adetler oflerin arkasina saklanip isliyor. Ee benim saf teyzemde oglunun hatrina sesini cikartmayinca
Dusunsene okadar piskinlerdiki kinada misafirlere dagitilan cerezleei bile teyzem almis vermis. Gelinin annesi pintii yarim yamalak dagitinca bizim tarafa ben masasina gidip "teyze biz cerez yemedik "dedim. Oda "hee oylemi al dedi bir kac minik paket lmfooo" anlicagin kadini utandiramadim bile,)))

Bazilari gorgusuzlugu firsatciligi malesef adetler oflerin arkasina saklanip isliyor. Ee benim saf teyzemde oglunun hatrina sesini cikartmayinca
Dusunsene okadar piskinlerdiki kinada misafirlere dagitilan cerezleei bile teyzem almis vermis. Gelinin annesi pintii yarim yamalak dagitinca bizim tarafa ben masasina gidip "teyze biz cerez yemedik "dedim. Oda "hee oylemi al dedi bir kac minik paket lmfooo" anlicagin kadini utandiramadim bile,)))
Utanması olan onu yapmaz zaten :)

@Sezen millete akıl verme canım, maniton bile yok :) önce bir manit yap.. forumda evlenmeyen kalmadı.. sende daha tık yok.. bir tane fakir yakışıklı bul işte, gurbetçi hayalî ile yanıp tutuşan, şu güzelliğe kim yok der..
Gelir mi bir yanmış limonlu kek :)

Zaten eski kafalı feodal toplumlarda böylesi talepler olur. Sonrasında da ;

Bu kadar harcama yaptıktan sonra erkek kadına satın aldığı bir eşya muamelesi yapacak. Kısıtlayacak, hayatına müdahale edecek, para karşılığı alınmış bir eşyaya nasıl davranıyorsa öyle davranacak.
tanıdık geldi :D

Geri