Seven, kıskanır mı?

Konu sahibi son olarak 1192 gün önce görüldü
sonu kendine ve karşındakine zarar veren hiçbir şeyin sevgiyle bir ilgisi yoktur. yıllardır seven kıskanır, seven sevdiğini yerden yere vurur, döver de sever de diye diye sevgiyi şiddetin bir sığınağı gibi düşündük. içimizde olmasa da dilimizde olan birkaç küçük cümle bizi gerçeklerden uzaklaşırdı. her şey gibi bunda da olayı çok yanlış anlıyoruz.
kıskanılıyorsak seviliyoruz sanıyoruz, o sahiplenilmeyi bağlılık sanıyoruz. barınakta ilgiye muhtaç bir köpek değiliz biz, sürekli sahiplenilmek istemeyin. istediğiniz asıl şey paylaşmak ve iletişim kurabilmek. sahiplenilmek ise o sahiplendiğin şeye her türlü hükmedebileceğine inanmak gibi, kulağa hoş falan gelmesin yani boş verin...
dozunu ayarlayamadığınız her duygu sizin ve karşınızdakinin başta ruhsal sağlığı olmak üzere hayatını komple etkiliyor. inanmayın konu komşunun, kankilerin "ayy kıskanmıyor mu" demelerine falan. böyle zorbalıklara farkında olmadan o kadar alışmışız ki bir başkası böyle yapmadığında sevilmiyoruz sanıyoruz ya, şaka gibi.

Patalojiden girip pedagojiden cikmis.

sonu kendine ve karşındakine zarar veren hiçbir şeyin sevgiyle bir ilgisi yoktur. yıllardır seven kıskanır, seven sevdiğini yerden yere vurur, döver de sever de diye diye sevgiyi şiddetin bir sığınağı gibi düşündük. içimizde olmasa da dilimizde olan birkaç küçük cümle bizi gerçeklerden uzaklaşırdı. her şey gibi bunda da olayı çok yanlış anlıyoruz.
kıskanılıyorsak seviliyoruz sanıyoruz, o sahiplenilmeyi bağlılık sanıyoruz. barınakta ilgiye muhtaç bir köpek değiliz biz, sürekli sahiplenilmek istemeyin. istediğiniz asıl şey paylaşmak ve iletişim kurabilmek. sahiplenilmek ise o sahiplendiğin şeye her türlü hükmedebileceğine inanmak gibi, kulağa hoş falan gelmesin yani boş verin...
dozunu ayarlayamadığınız her duygu sizin ve karşınızdakinin başta ruhsal sağlığı olmak üzere hayatını komple etkiliyor. inanmayın konu komşunun, kankilerin "ayy kıskanmıyor mu" demelerine falan. böyle zorbalıklara farkında olmadan o kadar alışmışız ki bir başkası böyle yapmadığında sevilmiyoruz sanıyoruz ya, şaka gibi.

Kronik düşünce ve duyguların harmanlanmasıyla oluşan hatalar zinciri.

"Olumlu duygu ve düşünceler olumsuz duygu, düşünce ve davranışa sebep olamaz."

Yazınız baştan sona hatalarla dolu. Bu kafayla sokağa çıkmayın lütfen.

Kronik düşünce ve duyguların harmanlanmasıyla oluşan hatalar zinciri.

"Olumlu duygu ve düşünceler olumsuz duygu, düşünce ve davranışa sebep olamaz."

Yazınız baştan sona hatalarla dolu. Bu kafayla sokağa çıkmayın lütfen.
sıkı durun, çıkıyorum...

bu karşımdaki insanın tutumuyla alakalı birazda .
herkesi her koşulda kıskanıp sorun çıkarmam ancak bir kere güven zedeleyici hareketinden sonra onun tavırlarına karşı temkinli olur ve altında bir şey ararım.
onun dışında kısıtlayıcı bir insan değilimdir

Güvende zedelenme olursa zaten devam edebileceğin bir ilişki olmaz ki kısıtlayıcı olmayasın

Azı nasıl oluyor @ismail89 bey?
Bence herşeyden önce insanın kendine güveni olması lazım karşı tarafa değil. Kendine güvenmeyen insanlar aşırı kıskançlık yapar çünkü partnerini elde tutamayacağına inanır o yüzden kısıtlamaya kalkar. Bu şiddete hakarete kadar gider. Tabiki ufak tefek kıskançlıklar olur buda bir tur cilvelesme ama fazlası kıskançlık değil kisinin kendiyle çelişmesi.
Size bir arkadaşımdan örnek vereyim.
Eşi ile, bir sanatçıya benzettiği için evlenmiş. Ve evlenene kadar da aylarca peşinden koşmuş. (kendi öyle anlattı)
Sonra çocukları oldu v.s.
Kendisine de çok güveniyor, ve her gördüğü bayanı elde edebileceğine inanıyordu. Ve bunu yapmaktan da hiç bir zaman geri kalmadı. Bize hep tembih ederdi, eşi ararsa yine acilen bir iş gezisine gönderildiğini söylememiz için. Biz ne eşini tanırız, ne de eşi bizi. Kadın bu numarayı senelerce yuttu. Sonunda bir başkasına da aşık oldu ve ikinci bir ev tuttu. İkisi bir arada fazla uzun süre yürümedi. Birbirlerinden bir şekilde haberdar oldular ve ikisi de arkadaşımı (son olarak duyduğum) terk etmişler. Sizin de böyle bir kocanız olursa, istediğiniz kadar kendinize güvenin.

Size bir arkadaşımdan örnek vereyim.
Eşi ile, bir sanatçıya benzettiği için evlenmiş. Ve evlenene kadar da aylarca peşinden koşmuş. (kendi öyle anlattı)
Sonra çocukları oldu v.s.
Kendisine de çok güveniyor, ve her gördüğü bayanı elde edebileceğine inanıyordu. Ve bunu yapmaktan da hiç bir zaman geri kalmadı. Bize hep tembih ederdi, eşi ararsa yine acilen bir iş gezisine gönderildiğini söylememiz için. Biz ne eşini tanırız, ne de eşi bizi. Kadın bu numarayı senelerce yuttu. Sonunda bir başkasına da aşık oldu ve ikinci bir ev tuttu. İkisi bir arada fazla uzun süre yürümedi. Birbirlerinden bir şekilde haberdar oldular ve ikisi de arkadaşımı (son olarak duyduğum) terk etmişler. Sizin de böyle bir kocanız olursa, istediğiniz kadar kendinize güvenin.

ayy Allah korusun :/ üzüldüm kadınlar için. Benim anlatmak istediğim aslında aşırı kıskançlığın kişinin kendine olan güvensizliğinden kaynaklanması. Kusura bakmayın ama sizin arkadaşınızda şeymiş yani neyse siz anladınız :d

Hayır abi, yanlış. Seven umuma açar. Herkes istifade etsin ister. Parayı seven, para dağıtır mesela.

Sevdiği, beslediği hayvanı sokağa bırakır, neden? Herkes sevebilsin diye. Kuruyemiş tabağından ilk sevmediklerini yer. Sevdiği kuruyemişleri diğerleri yesin diye.

Yok abi, karışık söylemeyeceksin.

Seven kıskanmaz, sevişir !
Sev ama sevişme,
Sevdiğin gitsin başkasıyla sevişsin
Sen de kıskan. Ooh ne güzel dünyaa

Seviyorsam kıskanırım da sakınırım da . Aksini bilmem öğretmeye kalkan da cıkmadı .Çünkü insanlar sever ilşkide sahiplenmeyide , sahiplenilmeyide .Diğer türlüsü bana uymaz .Uyanla da işim olmaz.
Güvenle alakası yok , güvenmiyorsam zaten beraber olmam .

Ve bir de, veren kıskanır...
Verdim sana, ömrümü verdim, emeğim sevgim ve bilimum şeylerimi verdim, yetmiyor mu, doymadın mı,

verdim sana, tüm şeylerimi,

kıskanır insan...

İnceden inceye kıskanırım heralde ya sevdiklerimi paylaşamam çünkü…
Hayatımdaki insanı da kısıtlama raddesinde değil de ama tatlı tatlı kıskançlık olur heralde

Geri