Sevap ve günah sayıları eşit olursa ne olacak?

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Evvala asla öyle bir şey olmaz bunu bir bilelim .. YANİ GÜNAHLAR VE SEVAPLAR EŞİT GELMEZ .. İllaki birinden biri ağır basar ..

Araf meselesine gelince, Araftakiler günahları ve sevapları eşit olanlar değil günahları sevaplarından fazla olup buna rağmen ALLAH'ın haklarında hükümlerini sonraya bırakacağı kimselerdir ..

Evvala asla öyle bir şey olmaz bunu bir bilelim .. YANİ GÜNAHLAR VE SEVAPLAR EŞİT GELMEZ .. İllaki birinden biri ağır basar ..

Araf meselesine gelince, Araftakiler günahları ve sevapları eşit olanlar değil günahları sevaplarından fazla olup buna rağmen ALLAH'ın haklarında hükümlerini sonraya bırakacağı kimselerdir ..

o halde buna göre bizim gerçek hayatta kullandığımız "arafta kaldım" deyimini Allah mı kullanmış oluyor? karar veremedim anlamında?

3 sayfa yorumları okudum ..
Biride makul ve düzgün birşey yazmıştır diye lakin son yorum dışı(EkSen) ti'ye almak dışı birşey yok.
İslami konularda ne kadarda alaycı üsluba sahipsiniz şaşırdım . Üzüldüm ve ürkttüm .
Zıplamasın kimse herkes ne yazdığını biliyordur zaten .

o halde buna göre bizim gerçek hayatta kullandığımız "arafta kaldım" deyimini Allah mı kullanmış oluyor? karar veremedim anlamında?

Kararsızlık ALLAH'a göre değildir .. Burada yine yüce ALLAH'ın merhameti söz konusudur .. Araftakiler normalde cehenneme yakın kimseler olacak ancak ya şefaat edilmeleri için ya da bilmediğimiz başka sebeplerden dolayı hükümleri geciktirilecek ve sonraya bırakılacak ..
Diğer insanlar cennete ve cehenneme giderlerken onlar Arafta sıranın kendilerine gelmesini bekleyecekler ve belki de bu yüzden aynı anda HEM CENNETİ HEM CEHENNEMİ YAŞAYACAKLAR ..
Araf meselesi müteşabih bir meseledir ve ne dersek diyelim doğrusunu bilemeyiz ..

Varya can eğrisi yapılsa kesin cennetligim yarısı dinsiz yarısı vatan hayini yarisi tecavüzcü falan derken benim aldığım üç bes ahin lafı olmaz bence, araya birde kaldırıldim dersem ver elini cennet <3

"doğmadan önce neredeydin ki öldükten sonra biryerlerde olmayı beklersin? Şu an nefes alıyorsun diye kendini yaşar mı zannedersin?"

Hz. Climax bin veled

Arafın başı boş mu kalacak orda kalsın nolmuş

Günün yarısını cehennemde ve kalan yarısını da cennette geçirirler diye düşünüyorum.

Arafta kalıyorsun veya altın gol gibi dünyaya gidiyorsun ilk hangisini yaparsan ona göre ceza/ödül alıyorsun. Olabilir yani

15 dakikalık ek uzatma ve sevap-günah serbezliği içeren 1 olgu içerisine sokulacaksınız. Sonuca göre mekanınız belirlenecek.

dedi

duyuldu

buyurdu

Bi' tarafta hatunlar içki fışkı yani tüm itlik ve serserilik yapabileceniz hususlar, diger tarafta yardım bekleyen maddi ve manevi el uzatabileceğiniz insan ve olgular, cebinizde de para var fakat bi' sınav içerisinde olduğunuz idrakında da değilsiniz, işte kardeşlerim, tıpkı sağ Twix sol Twix olayı, sen neysen ona gideceksin.

Mesele ben karılara, içkiye fışkıya gideceğim, çünkü olayım

bbf48af3d3e389cd8b4005bfea43074e.jpg

:pinkglassesf:​

Geri