Sevap ve günah sayıları eşit olursa ne olacak?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
merak ediyorum sadece, bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

not: beni bilen bilir zaten. herhangi bir laf sokma, aşşağılama durumu söz konusu değildir. sadece bilgi edinme amaçlı soruyorum.

Espri yapcaktım da neyse şimdi biri atayız yaftası yapıştırır. Kimseyi günaha sokmayayım. :T:

İslamiyet'de buna "Araf" denir.
Güncel hayatta da dile yerleşmiş bir sözcüktür. "Arafta kaldım" denir örneğin. Arada kaldım anlamında...

İslamiyet'de cennet ve cehennemin arasında Araf diye bir tepe vardır der ve ne o tarafa ne de diğer tarafa geçiş yapamayanlar burada bekletilir.
İslam alimleri daha sonra tekrar bir değerlendirme olacağını ve muhakkak her iki taraftan birine geçiş olacağını ve "Allah'ın merhametine" inanılması gerektiği şeklinde söyleyerek yorumlarlar...

Bununla ilgili Kur'an'da Araf suresi 46-47-48'e bakabilirsin.

Günah ve sevapları eşit şekilde ağır basan birinin geçmişinde kıbleye doğru yüzü koyun yere düşmesi namaz kılmayla eş tutulmuş ve sevap kefesine katılmış ve kurban bu şekilde yırtmış. Kolaylık sağlanıyor. Sen eşit kal ve gerisini Allah'ına bırak. Hesap kitap peşinde koşma!!!

öyle bişeyde mi oluyomuş, öyle insanları takdir etmek lazım varsa tabi büyük başarı bence .

Kardes, altin gol uygulamasi... tekrar reenkarne olup uzatmalari oynucan.

Ciddi ciddi yorum yapmaya gelmiştim ama konu cıvımış yine. Bilen birileri yazar nasılsa.

Yazı tura attırırlar sana dik gelirse sevap point kazanırsın..

sen yaz dinliyorum seni :cici:
Yok :) Ben insanların en değer verdiği şeyleri olan din ile alakalı böyle yorumlar yapılınca yorum yapmıyorum biliyorsun:) konuşuruz seninle nasılsa , sorun gayet ciddi ve yerinde bir soru. Dediğim gibi konuşuruz biz özel olarak:)

Allah'ın merhameti, gazabından boldur.

O bağışlamayı daha çok tercih edendir.

İnançlı biri olarak yorumlara bakınca benim bile saçma sapan yorum yapasım geldi.
Kura çekilir yada yazı tura atılır yada dünyaya geri gönderiliriz.Eşitliği bozdururlar ya

Geri