Sevan Nişanyan: “Türkiye'deki en cahil insanlar okumuşlardır”

Konu sahibi son olarak 798 gün önce görüldü
baştan sona saçmalamış, sonuna da saçmalığının sıçmık imzasını atmışsın. ben ne anlatıyorum sen bana ne anlatıyorsun. ön lisansı ege'de bitirmiş de lisansını yurt dışında slav ülkesinde yapmış iki dil biliyormuş bak bak sen. eee ? celal şengör'e cahil yaftası yapıştırdın slav ülkesinde okudun diye sen şimdi okumuş biri mi oldun ? ben de "avant provincial education antwerpen" belgium'dan mezun oldum, bulgarca, ingilizce, flemenkçe biliyorum bir defa bile çıkıp bunu bir övünç gibi anlatmadım. şunu buraya yazmaya bile utanır insan ya. ben de vakit ayırıp boşa yazıyormuşum.
İnsanı insanlıktan çıkarırsınız siz. Samimi söylüyorum bak. Sıçmık anca anca senin gibilerin yazdıklarıdır. Anlattığım ve söylediğim şeyler tabii ki edepsizliktir. Görgüsüzlüktür. Ama bunu niye vurguluyorum biliyor musun? Uzmanlık alanlarım bunlardır, dolayısıyla bu konular dışındaki konuştuğum her konu yanlış olabilir hatalı olabilir demeye getiriyorum. Üniversite eğitimi ile adam olunsaydı, senin cumhuriyet aydınlarının küresel yazarlar olması gerekirdi. Peki bunu nereye bağlıyorsun diyeceksin?

Celal Şengör cahildir evet tarih cahilidir. Bilmediğinin cahilisindir arkadaşım. Her şeyi bileceksin, her doğruyu sen söyleyeceksin diye bir kaide yok. İyi bir jeolog olman, iyi bir tarihçi veya tarih uzmanı olacağın anlamına gelmiyor. Kafanız hala buna basmıyor. Bunu lamı cimi yok. Bilmediğin konuda, uzmanlığın veya diploman olmadığı konuda atıp tutamazsın. Senin zihniyetindeki ve Celal Şengör zihniyetindeki sıçmık beyinliler her konuda konuşmayı kendilerine hak görüyorlar. Adam çıkıyor bir tarih anlatıyor; Olaylar birbirinden farklı, konuları ve şahısları atlıyor, diyalogları atlıyor kendi kafasına göre tarihi eğip büyük millete yediriyor. Senin gibi süzme şoparlarda rerere rororo diye konuya atlıyor. Senin Celal dediğin dana, Moğolları cihan imparatorluğu olarak görüyor. Ulan aç bak bakayım tarihe; Moğol dediğin kaç asır hüküm sürmüş? Kaç yıl tek parça halinde kalmış? Kaç parçaya bölünmüş sonrasında neler yaşamış?

Küfür ettiği Osmanlı üç asır yükselip, üç asır da çökmüş. Cihan imparatorluğu dediği Moğol bir asır bile ayakta kalamıyor bir bir. 60-70 yılını tek parça halinde geçiriyor. Sonrasında beş ayrı parçaya bölünüyor. 1200'ü yıllarda kuruluyor, 1330'lu yıllarda çöküyor çöktüğünde de Müslümanlaşmış bir moğol var. İlhanlı devleti bile kurulduktan 60 yıl sonra Müslüman oluyor. Toplasan 2 veya 3 kağan var Kam dinine mensup.

Celal'in karşısına sağlam bir tarihçi koysalar çok değil iki dakikada g.t eder onu. Konuşacak kelimesi bile olmaz. Interstellar filmine "zırva" diyen, Carl Sagan'a s..tir et onu diyen birine pardon özür dilerim cahil demekle az bile etmişim. Normal de bildiğin düz gerizekalı demem lazımdı.

Sen yurt dışında İsviçre'de CERN deneylerine katılan fizikçilere Schrödinger denklemi yanlıştır diye çık canlı yayında konuş bakalım seni kaç saniyede g..tüne teneke bağlayıp ülkene postalıyorlar?

Avrupa'da okumuşsun. Güzel bir şeydir bu. Ama zerre okuduğunu anlamamışsın.

Severiz.
Yer adları olsun, sözlüğü olsun, faide edilecek bir olgudur.
sadece ufak bir eleştiri, Şirince'deki oteli çok pahalı ve alafranga, köy orası kardeşim ya, cıks olmadı Sevanbey.

Geri