Borsa yatırımcısı
Bronz Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Şimdi bu fikirlerinin tamamını nereden eleştirmeye başlayayım onu düşünüyorum. Tamam adamı sevmeyebilirsin, fikirlerini beğenmeyebilirsin. Hatta nefret bile edebilirsin. Ama bu o adamın her zaman yanlış konuşacağı anlamına mı gelir? Velev ki adamın Türklük nefreti var; Çıkarsın karşısına çatır çatır fikirlerini gömersin. Düşünce ve fikri, onu yok sayarak yok etmek ancak Cumhuriyet kafasıdır. NEDEN şimdi bunu dedim diye soruyorsun? Biz Türk milleti olarak; Cumhuriyet öncesi yok muyduk? Aydan mı geldik? Marsta bir koloniydik de, Atatürk mü bizi Dünya'ya getirdi Anadolu da Cumhuriyet kurdurdu?oğlum siz kafayı mı yediniz ? atatürk'e küfür eden klozet ağızlı bir adamın sözlerini referans alıp söyledikleri doğruymuş gibi buraya taşımak ve prim vermek nedir ? kurtuluş savaşına derin devletinin operasyonu diyen bir adam bu. türklük nefreti, ezikliği ve düşmanlığı yüzünden böyle sözler sarf eden beş para etmez sıçmığın teki. biraz aklınızı başınıza alın. kavanozda bokunu saklayarak, eşinin kafasına bocalayan birinin tweetini paylaşmak bile akıl noksanlığının belirtisidir. eleştiri yaparsın anlarım da, paylaşıp kaçmak nedir ? bir de doğru söylüyor yorumunu da paylaşmış. cumhuriyet düşmanı mısınız nesiniz ? şimdi sövsem banlanacağım, sussam gönül razı değil.
Sevan Nişanyan'ın çoğu fikrine katılmasam da, haklı olduğu taraflar var. Bu da haklı olduğu konulardan birisi. Bizdeki bazı okumuş yazmış tayfa, o kadar saçma ve aptalca fikirleri var ki küresel olarak bu fikirlerini savunmaya kalksalar millet g.tüyle güler. Ama bu ülkede okumuş cahil çok olunca, burada tutuyor. Cahilin zaten sağı solu olmuyor. Birinin çok okuması onun cahil olmadığını da kanıtlamıyor. Ülkemiz okumamışı olsun, okumuşu olsun bolca cahil barındırıyor.
Şimdi bu fikirlerinin tamamını nereden eleştirmeye başlayayım onu düşünüyorum. Tamam adamı sevmeyebilirsin, fikirlerini beğenmeyebilirsin. Hatta nefret bile edebilirsin. Ama bu o adamın her zaman yanlış konuşacağı anlamına mı gelir? Velev ki adamın Türklük nefreti var; Çıkarsın karşısına çatır çatır fikirlerini gömersin. Düşünce ve fikri, onu yok sayarak yok etmek ancak Cumhuriyet kafasıdır. NEDEN şimdi bunu dedim diye soruyorsun? Biz Türk milleti olarak; Cumhuriyet öncesi yok muyduk? Aydan mı geldik? Marsta bir koloniydik de, Atatürk mü bizi Dünya'ya getirdi Anadolu da Cumhuriyet kurdurdu?
Bak canım ciğerim; M.Kemal içinde bulunduğu şartlar gereği Cumhuriyet kurdu ama bu taktiksel bir hamle idi. Emperyal devlet modelinden, küçük devlet modeline içinde bulunduğumuz şartlar gereği geçmek zorunda kaldık. Selçuklu ve öncesini de sayarsan en az 1000 yıl Emperyal devlet modelinden, küçük bir devlet modeline geçmek tabii ki çok zordu ve birçok sıkıntılar yaşadık. Hala daha yaşıyoruz. Cumhuriyet dediğin, Uluslararası ilişkiler derslerinde okutulduğu adıyla "Küçük bölgesel devlet" anlamını taşır. Devlet içerisinde birçok grup&klik vardır. Onlar demokrasi adı altında ülkeyi yönetirler. (Daha doğrusu kavga ederler o ayrı bir sosyolojik konu)
Osmanlı'da dahil olmak üzere Cumhuriyet bizim için sadece taktiksel geçiş süreçleri idi. Lütfen rica ediyorum; AKP'lilerin takıldığı saltanat ve hilafet kafası gibi sizde şu cumhuriyet psikozundan çıkın artık. AKP tayfası hala saltanat ve hilafet kafasında olup başında da fıkıh ve dini ilimlerde zerre bilgisi olmayan hazreti reyislerini ilah olarak görüyor. Sizde maalesef bu tayfanın farklı versiyonu gibi Atatürk'ü ilah olarak görüyorsunuz. Halbuki tüm siyasi liderler ve devlet kurucuları ilah değil insandır.
Hataları, ihanetleri, yanlışları olabilir. Doğaldır da. Zaten ülke olarak ne zaman ki bu dediğimi kavrayacak işte o zaman bu ülkeye bolluk da gelecek, bereket de, huzur da, refah da. Çünkü senin savunduğun bu kafa; Orta Afrika'daki devletlerdeki kafadan farklı değil. Senin bu kafanda olan birçok Orta Afrika devleti iç savaşlarla kırılırken, Batılılar onların zenginliklerini alıp tüydüler. Türkiye'de şuan da olan tam da budur.
Bu dediklerimi yine anlamayacaksın; Lakin @Borsa yatırımcısı kardeşim anlayacak. Olsun burada bir not olarak dursun bu.
Hayatın en temel kavramlarından birisi eğitimdir. İnsan eğitim ve öğretim görmedikçe barbarlaşır ve insanlığından çıkar. İnsanı ilk tanıyan öncelikli olarak sosyolojidir. Sosyoloji de ahlak ve empati üzerine oturtulmuştur. Materyalizm, insanlar için en büyük tehlikedir sosyoloji de. Atatürk'ü put olarak görmenin en büyük temeli, onun hiç hatasız olduğunu düşünmen ve dediğim konulara herhangi bir karşıt cevap vermemendir. Bilim evet en geçerli konulardan biridir, lakin içinde ahlak ve sosyal bilimler olduktan sonra.atatürk'ü putlaştırdığım veya ilah olarak gördüğüm kanısına nasıl kapıldın anlaması gerçekten güç. bu ülkenin değerleri vardır onlardan bir tanesi de atatürk'tür, ister sev ister sevme umurumda değil, zaten kimse kimseyi sevmek zorunda da değil ama bu sana atatürk'e hakaret etme hakkını tanımıyor. sen zaten neredeyse ülkenin her şehrinde kurulmuş üniversite vesilesiyle mezunları okumuş kesim sanıyorsan vay halimize. türkiye'nin üniversiteleri, avrupa'nın ortaokul seviyesinden bile geride.
okumuş insan kimdir ben sana bir örnek vereyim, celal şengör'dür, aziz nesin'dir, ilber ortaylı'dır, aziz sancar'dır, canan dağdeviren'dir, hulusi behçet'dir, afet inan'dır, feryal özel'dir, adamın orada bahsettiği kişi aydın, okumuş akademisyen kişilerdir. söylemek isteyip de söyleyemediği kesim aslında bu. televizyon programlarında pazarda satılıyormuşcasına prof ünvanı alıp kıravat takan kişiler değildir.
siz cumhuriyet ile demokrasiyi bir biriyle karıştırıyor olmayasınız ? cumhuriyet'den anladığınız nedir tam olarak ? mesela benim anlatabileceğim en sade ve basit şekliyle saltanatın olmadığı, yönetimin babadan oğula geçmediği, birbirinden bağımsız olarak devlet kollarını kontrol eden, dağıtılmış iktidar temeli ve doktrinlerini hukuktan alan yönetim sistemi. bunun neyinden rahatsızsınız ? yeryüzünde ortaya çıkaltılmış veya ortaya atılmış daha iyi bir yönetim sistemi veya biçimi var da biz mi bilmiyoruz ? cumhuriyeti destekliyor olmamız hilafet kafası olarak mı atfediliyor, benzetiliyor bu nasıl bir mantıktır ?
karşısına çıkmama gerek yok zaten adam teke tek programına çıktı yusuf halaçoğlu ve murat bardakçı tarafından nasıl göt edildiğini zevkle izleyebilirler merak edenler.
okumuş kesimi eleştirmede sarf ettiğiniz enerjinin birazını cahil kesimi eğitmeye harcasaydınız belki şu an çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk ülkece.
Konu içerisinde ilk mesaj dışında kimsenin mesajını okumadım. Çoğunlukla ikinizin de mesajlarını okumuyorum. Dolayısıyla sizlere katılmak gibi bir durumum söz konusu değil.Hayatın en temel kavramlarından birisi eğitimdir. İnsan eğitim ve öğretim görmedikçe barbarlaşır ve insanlığından çıkar. İnsanı ilk tanıyan öncelikli olarak sosyolojidir. Sosyoloji de ahlak ve empati üzerine oturtulmuştur. Materyalizm, insanlar için en büyük tehlikedir sosyoloji de. Atatürk'ü put olarak görmenin en büyük temeli, onun hiç hatasız olduğunu düşünmen ve dediğim konulara herhangi bir karşıt cevap vermemendir. Bilim evet en geçerli konulardan biridir, lakin içinde ahlak ve sosyal bilimler olduktan sonra.
Bunu neden mi diyorum? Kendine tarihçi diyen Celal Şengör'ün çarpıtmalarından ötürü. Bilim adamı dediklerinin içinden en çok sevdiklerimden birisi Müslüman olmama rağmen Aziz Nesin'dir. Niye mi? Kemalizm ve Atatürkçülüğe en çok eleştiri getiren odur. Sen onun hiç "Böyle Gelmiş Böyle Gitmez" isimli hatıratını okudun mu? Kemalizm ve Atatürk putçuluğuna en sert eleştiriyi o kitabında getirmiştir. Lakin senin bugün savunduğun Celal Şengör tarih bilimi konusunda tam bir Kemalist cahildir. Sırf Osmanlı & Selçuklu medeniyetini eleştirmek için (bak devlet demiyorum dikkat et) bir asır ayakta kalıp onunda altmış yılını tek parça halinde yaşamış olan Moğolları; Cihan İmparatorluğu olarak görecek kadar g..zekalıdır. Aslında g..zekalı değil, tam tarih çarpıtmacısıdır da ben öyle diyorum. Yahu medeniyeti olmayan, yazılı veya sözlü edebiyatını geçtim kültürü sadece yağma ve talan katliamlarına dayanan ve tam da bu sebepten bir asır bile ayakta kalamayan Moğollar büyük devlet; Ama yükselişi üç yüz yıl düşüşü ise üç yüz elli yıl süren Osmanlı ya da yükselişi yüz elli yıl, düşüşü iki yüz yıl süren Selçuklu cihan imparatorluğu değil öyle mi?
Celal Şengör çok iyi bir Jeolog ve dünya çapında bir yer bilimcidir. Buna itirazım yok. Lakin bu onun bir tarihçi olduğu anlamına gelmez. Sırf cumhuriyet ve Kemalizm'i övüyor diye de iyi olmaz. Kendisi güya dinler konusunda çok iyi bir bilgiye sahip olduğunu söylüyor. Lakin İslam dinini nereden öğrendiniz diye sorulduğunda Diyanet külliyatı var evimde diyor. Ben Diyanet külliyatını değil evime, arkadaşlarımın evine bile sokmam. Diyanet dediğin kurum İslam dinini bu ülkede yıkmak için kurulmuş yegane kurumdur. Eğer sen İslamiyet dinini Diyanet külliyatından öğreniyorsan hiç öğrenme daha iyi. Neden mi? Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş; Geçmişte Hristiyanlığı öven ve İslam dininden fazla öven bir sürü kitabı ve tezi vardır. İşte benim okumuş cahillik dediğim bu. Siz sadece gördüğünüze ve nefsinize hoş gelen her konuda yorum yapan herkesi doğru kabul ediyorsunuz. Ben ise bir kişi bir şeyi söyledi mi, önce onun ne kadar doğru olduğunu test ediyorum.
İlber hoca; Fransız ekolünden geldiği için, insanların hoşuna gidenleri söyler. Gerçekleri ise sorana söyler. Ona kızmıyorum sonuçta akademisyen. Lakin bu onun TV programlarına her çıktığında doğru söylediği anlamına da gelmez. Aziz Sancar hoca da büyük adamdır. Lakin aşılar konusunda bir anda geri dönüş yaptı. Kendisini takip ederdim. Bir aralar "DSÖ Bu aşı konusuna alet oluyor amaç insan ırkının temizlenmesi" gibisinden bir twit attı. Sonra bu twiti sildiği gibi, bir anda aşı yanlısı oldu. Ne yani? Şimdi ilk dediği ile çelişen Aziz Hoca'nın bu lafına da mı itibar edeceğiz?
Canan Dağdeviren ve Hulusi Behçet tabii ki çok değerli bilim insanlarımız. Lakin Sen Osman Nuri Darcan hocayı bilir misin? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde doçent olup (Yönetim Bilişim Sistemleri bugünkü Yapay Zeka sisteminin temelini oluştursan akademik alan) Amerika'da öldürülen!!!! hocamızı? Ya da 2007 yılındaki uçak kazasında öldürülen Engin Abat hocamızı? Madem bilimden konuşuyoruz, al sana biri yapay sinir ağları diğeri ise enerji alanındaki iki hocamızın öldürülmesi (şehit edilişleri) konularında sualler? Celal Şengör'ü dinleye dinleye beyniniz öyle bir sulanmış ki, bilimi sadece Kemalizm ve Atatürkçülükten ibaret sayıyorsun. Madem öyleydi de, bu Cumhuriyet niye koruyamadı bu hocalarımızı?
Sana çok çok daha uzun cevap verirdim, eğitim sisteminden tut okullardaki rezilliklere kadar. Ama zaman kaybı. Ha senin gibi yorum yapanlara da anca anca @No Pasaran gibi şoparlar zaten katılır. Bilim ve bilimselliğin ne olduğunu bilen, sana fazla fazla cevap verir.
Ön Lisansını Ege Üniversitesinde, Lisansını yurtdışında Slav ülkesinde okumuş en az iki dil bilen birisi olarak diyorum sana bunu.
Hayatın en temel kavramlarından birisi eğitimdir. İnsan eğitim ve öğretim görmedikçe barbarlaşır ve insanlığından çıkar. İnsanı ilk tanıyan öncelikli olarak sosyolojidir. Sosyoloji de ahlak ve empati üzerine oturtulmuştur. Materyalizm, insanlar için en büyük tehlikedir sosyoloji de. Atatürk'ü put olarak görmenin en büyük temeli, onun hiç hatasız olduğunu düşünmen ve dediğim konulara herhangi bir karşıt cevap vermemendir. Bilim evet en geçerli konulardan biridir, lakin içinde ahlak ve sosyal bilimler olduktan sonra.
Bunu neden mi diyorum? Kendine tarihçi diyen Celal Şengör'ün çarpıtmalarından ötürü. Bilim adamı dediklerinin içinden en çok sevdiklerimden birisi Müslüman olmama rağmen Aziz Nesin'dir. Niye mi? Kemalizm ve Atatürkçülüğe en çok eleştiri getiren odur. Sen onun hiç "Böyle Gelmiş Böyle Gitmez" isimli hatıratını okudun mu? Kemalizm ve Atatürk putçuluğuna en sert eleştiriyi o kitabında getirmiştir. Lakin senin bugün savunduğun Celal Şengör tarih bilimi konusunda tam bir Kemalist cahildir. Sırf Osmanlı & Selçuklu medeniyetini eleştirmek için (bak devlet demiyorum dikkat et) bir asır ayakta kalıp onunda altmış yılını tek parça halinde yaşamış olan Moğolları; Cihan İmparatorluğu olarak görecek kadar g..zekalıdır. Aslında g..zekalı değil, tam tarih çarpıtmacısıdır da ben öyle diyorum. Yahu medeniyeti olmayan, yazılı veya sözlü edebiyatını geçtim kültürü sadece yağma ve talan katliamlarına dayanan ve tam da bu sebepten bir asır bile ayakta kalamayan Moğollar büyük devlet; Ama yükselişi üç yüz yıl düşüşü ise üç yüz elli yıl süren Osmanlı ya da yükselişi yüz elli yıl, düşüşü iki yüz yıl süren Selçuklu cihan imparatorluğu değil öyle mi?
Celal Şengör çok iyi bir Jeolog ve dünya çapında bir yer bilimcidir. Buna itirazım yok. Lakin bu onun bir tarihçi olduğu anlamına gelmez. Sırf cumhuriyet ve Kemalizm'i övüyor diye de iyi olmaz. Kendisi güya dinler konusunda çok iyi bir bilgiye sahip olduğunu söylüyor. Lakin İslam dinini nereden öğrendiniz diye sorulduğunda Diyanet külliyatı var evimde diyor. Ben Diyanet külliyatını değil evime, arkadaşlarımın evine bile sokmam. Diyanet dediğin kurum İslam dinini bu ülkede yıkmak için kurulmuş yegane kurumdur. Eğer sen İslamiyet dinini Diyanet külliyatından öğreniyorsan hiç öğrenme daha iyi. Neden mi? Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş; Geçmişte Hristiyanlığı öven ve İslam dininden fazla öven bir sürü kitabı ve tezi vardır. İşte benim okumuş cahillik dediğim bu. Siz sadece gördüğünüze ve nefsinize hoş gelen her konuda yorum yapan herkesi doğru kabul ediyorsunuz. Ben ise bir kişi bir şeyi söyledi mi, önce onun ne kadar doğru olduğunu test ediyorum.
İlber hoca; Fransız ekolünden geldiği için, insanların hoşuna gidenleri söyler. Gerçekleri ise sorana söyler. Ona kızmıyorum sonuçta akademisyen. Lakin bu onun TV programlarına her çıktığında doğru söylediği anlamına da gelmez. Aziz Sancar hoca da büyük adamdır. Lakin aşılar konusunda bir anda geri dönüş yaptı. Kendisini takip ederdim. Bir aralar "DSÖ Bu aşı konusuna alet oluyor amaç insan ırkının temizlenmesi" gibisinden bir twit attı. Sonra bu twiti sildiği gibi, bir anda aşı yanlısı oldu. Ne yani? Şimdi ilk dediği ile çelişen Aziz Hoca'nın bu lafına da mı itibar edeceğiz?
Canan Dağdeviren ve Hulusi Behçet tabii ki çok değerli bilim insanlarımız. Lakin Sen Osman Nuri Darcan hocayı bilir misin? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde doçent olup (Yönetim Bilişim Sistemleri bugünkü Yapay Zeka sisteminin temelini oluştursan akademik alan) Amerika'da öldürülen!!!! hocamızı? Ya da 2007 yılındaki uçak kazasında öldürülen Engin Abat hocamızı? Madem bilimden konuşuyoruz, al sana biri yapay sinir ağları diğeri ise enerji alanındaki iki hocamızın öldürülmesi (şehit edilişleri) konularında sualler? Celal Şengör'ü dinleye dinleye beyniniz öyle bir sulanmış ki, bilimi sadece Kemalizm ve Atatürkçülükten ibaret sayıyorsun. Madem öyleydi de, bu Cumhuriyet niye koruyamadı bu hocalarımızı?
Sana çok çok daha uzun cevap verirdim, eğitim sisteminden tut okullardaki rezilliklere kadar. Ama zaman kaybı. Ha senin gibi yorum yapanlara da anca anca @No Pasaran gibi şoparlar zaten katılır. Bilim ve bilimselliğin ne olduğunu bilen, sana fazla fazla cevap verir.
Ön Lisansını Ege Üniversitesinde, Lisansını yurtdışında Slav ülkesinde okumuş en az iki dil bilen birisi olarak diyorum sana bunu.
Yok abi, ben katılmıyorum. Önemli oranı muhalif kanatta. Kendilerinden çok eminler ve hiç geliştirmiyorlar. Belki beni de cahil gören vardır bilemem ama izlenimim bu yönde.nedense
cahil kötü
bi boktan anlamaz
hep karşı tarafta