Sessizliği Dile Döktüm Dinlermisin?

Konu sahibi son olarak 330 gün önce görüldü

SaVaŞ BoYaLaRıMı SüRDüM aRTıK
KaLPLeRiMiZ ÇaRPıŞaBiLiR BiR aŞKTa.

Mustafa KURT​

FaRKLıLıK YaRaTMaK iÇiN BiR ÇaBaYa iHTiYaCıM YoK.
DüNYa BeNDeN GeReĞiNDeN FaZLa FaRKLı
SeVeBiLMeK iÇiN aŞıK oLMaMa GeReK YoK.
SeVGiM GöReBiLeCeĞiN TüM SeVGiLeRDeN FaRKLı.

Mustafa KURT​

76377deedd817544610eb27fbc7e6519.jpg

Ne sıkıcı bir gece. Dışarıda kar fırtınası, pencereden uluma sesleri geliyor neredeyse. Kulağımda çınlayan garip bir müzik, söyleyen belli değil müziği. Uyku desen kayboldu gitti uzaklara. Bu gecede uykusuzluğum da bıraktı beni. Gönül isterdi ki rüyalarımda bile buluşmak, ama nerede hayallerimden bile gitti.

Anlamsız gülüşler kapladı odamı. Sanki karşımda Azrail, kumar oynuyoruz her güne karşılıklı. Sigaramın dumanı sardı dört bir yanı. Sessizliğin ardında bu gece de yalnızlık esir aldı.

Susuyorum bu aralar başta kendime, sonra çevreme, peşine aleme. Arada aklıma geliyor garip soruların:) Gülüyorum bu sefer kızmadan sorularına. Ne bileyim yarına sevip sevmeyeceğimi seni derken kızıyordun ya bana. Halbuki yarın hiç olmuyordu ki sen yanımda olduğunda. Anlamazdın tabi bu durumu. Nereden bilecektin ki zamanın kendisi olduğunu. Zamanın seninle durduğunu.

Şimdi uzaklaştıkça benden zaman ilerliyor hızla. yinede bilmiyorum yarına ne olur, bir yarınım daha var mı acaba. Her neredeysen gel de diyemiyorum ki sana. Gelip de ne yapacaksın sanki yanımda. Ve düşünmek lazım en baştan değer mi gelmeler bir aşka?

Mustafa KURT

Hastayım hemde çok hastayım. Karakterim hasta, düşüncelerim hasta, sözlerim hasta, varlığım hasta, sevmelerim hasta, aşklarım hasta, aldığım nefes hasta, gördüklerim hasta, birikimlerim hasta. Evet sana ilk ve son itirafım ''Benim Her şeyim Hasta''.
Nasıl olmasın ki. Yaşadığım başlangıçlar kötülüklerle doluyken o virüs bir kez vücudumdan geçmişken zihnimi kurcalayıp dururken nasıl olmasın ki hasta. Helede her yeri her düşüncesi hastalıklarla dolup taşan bu dünya da. Sağlıklı olabilme imkanı var mı Allah aşkına.

Mustafa KURT​

SeNiN GeLiŞiNi o KaDaR ÇoK BeKLeMiŞiMKi
SeN YoKKeN Ne YaPTıĞıMı uNuTTuM
DaHaSı Da VaR YüReĞiMiN SaHiBi
BeN VaRLıĞıN Da KaYBoLDuM.

Mustafa KURT

NeRDeSiN DiYe SoRDu.
BoŞLuKTaYıM DeDiM.
HaNGi BoŞLuKTa oLDuĞuMu SoRDu.
YüReĞiNiN BoŞLuĞuN Da DeDiM.
uZuN BiR SeSSiZLiK aLDı BiZi.
SoNRa eLiMi uZaTTıM. SeNDe GeLirMiSiN DeDiM.
NeReYe DiYe SoRDu.
YüReĞiNDe Ki BoŞLuKTa KuRDuĞuM DüNYaYa DeDiM.
aRKaSıNı DöNDü, Ne iŞiM Var oRaDa DeDi.
SuSTuM. HalBuKi BiLSeYDi o DüNYaNıN GüNeŞi oLDuĞuNu.
oNuN VaRLıĞıNıN uMuDuYLa o DüNYaYı YeŞeRTTiĞiMi.
DöNeBiLiRMiYDi SaNMıYoRuM.

Mustafa KURT

Can sıkıntısı kapladı bu aralar içimi. Üstüme düştü ölü toprağı sanki. Kurtaramıyorum kendimi bu durumdan ve ne yapsam alamıyorum tadını bu hayatın. Bıkkınlık var sanki üstümde, doymuşluk var yüreğimde. Kırgınlıklarla dolup taşmış ya yüreğim, çıkmıyor aklımdan hiç biri. Ben neydim, bu duruma nasıl geldim hiç bir fikrim yok inan ki.

Olumsuzluklar da çoğalmadı değil bu aralar. Sanki her an kötü bir şey olacakmış gibi bir his var içimde. taşıyamıyorum artık bu hayatta biçilmiş rolümün yükünü. Her gece bu yük altında ezilmekten huzur, mutluluk kalmadı bedenimde.

Anlatmaya nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Güvensizlik sarmışken beni zaten birine de anlatıp yükümü hafifletemiyorum ki. Bu gidişatın pek iyi olduğunu da zannetmiyorum. Gördüklerim, duyduklarım, yaşadıklarım üstüme yük oldu. O kadar fazlalaştılar ki çizemiyorum üstünü. Kurtulamıyorum kendi gerçeklerimden...

Mustafa KURT​

Savaş boyası iyi olmuş yakışmış nere gidiyon savaşa hayrdr:D

He iyi bari bunlar daha risksiz :p ama ortalık karışık malum dedim yoksaaa :D

He iyi bari bunlar daha risksiz :p ama ortalık karışık malum dedim yoksaaa :D

benim aklımda ki karışıklıklar bana yeterli. bir de ortalıkta ki karışıklıklarla daha arttırmam karışıklığımı. ama kendimden kaçabileceğim bir yer bulursam süper olurdu.

Farkındayım aşk meşk işleri allah kolaylık versin olmuyorsa zorlamican biyerden sonra yipratio;)

Evet diiilmişim gibimi duruom ala alla:D nyse sayfanı öldürmeyelim güzel yazion devam et kolay gelsin:)

Bu hayatta fedakarlık yapıp durmaktan artık bıkkınlık geldi bana. Tutamıyorum da kendimi, durduramıyorum da bu konuda. Pişman değilim de fedakarlıklarımdan yükü omzumda taştı durdu be bu hayatta. Vicdanlı olmak iyidir dedilerde, hiç kimse öğretmedi ki vicdan gösterdikçe oluşacak yükten kurtulmayı. İsyan etmiyorum da bu durumdan ne çok sevdiğim varmış benim uğruna fedakarlık yaptığım. Sevdiklerimi de azaltamıyorum ki. Gün geçtikçe çoğalmasına da engel olamadıktan sonra nasıl bu yükü kaldıracak durama geleceğim acaba. Sınırımı çoktan aştım.

Yalnızlığa çektikçe kendimi oda ayrı bir dert olmaya başladı artık. 13 yıldır tek yaşamanın da ayrı bir yükü oluştu üstümde. Her gece kendi düşüncelerimi dinlemekten bıktım be mübarek. Birini bul dediler buldum. Bu sefer daha fazla arttı düşüncelerim. Hiç bir şey düşünme dediler denedim, kendimi milletin elinde buldum. Sözünü esirgeme, açık sözlü ol dediler. Oldum. Bir baktım ki kendiliğinden mesafe oluşturmuşum. İnsanları iyi incele dediler inceledim. Aşırı detaycı oldum ve milletten uzak durmama sebep oldu. Görme dediler gözlerimi kapadım ve her kapadığımda kendimi kabuslarda buldum.

Kendine hedefler seç dediler. Seçtim, hedeflerim gerçekleştikçe büyütttüm ve bir baktım ki hırsın içinde buldum kendimi. Milleti dinlemeyi bıraktım bu sefer de kendi düşüncelerim de boğuldum. Şimdi okyanusun ortasında öyle duruyorum. Ne yana dönsem aynı, nereye baksam aynı. Her yer de bir yaşanmışlık ve nasıl kurtulacağımı bilmeden öyle durmaya devam ediyorum. Mazim beni boğmaya başladı bunu bir türlü anlatamıyorum...

Mustafa KURT

Bu insanlarda ki ön yargı acaba ne zaman son bulacak. Yada başkalarının lafıyla tanımadıkları insanlara karşı mesafeler koyarak neye ulaşacak. Duyduğuyla, gördüğü arasında ki farkta ne zaman gördüklerini seçmeye başlayacak. Bir iki lafla doldurulmuş zihinlerini boşaltmayı akıl edecekler mi acaba. Yoksa benim iyiliğimi düşünüyor dediği insanların yaşamında ki bir çok şeyi engellediğinin farkına varmak istemeden başkalarının sözlerine hitaben kurduğu mesafelerle yaşamaya devam mı edecek.

Ön yargı duvarı kırılamayacak bir duvar sanırsam. Keşke tanıyarak nefret etseler insanlar benden de yinede o ön yargı duvarı olmasa. Kaybeden kim oluyor acaba böyle bir durum da. İyi niyetli yaklaşımdan kaybedeceğimi sanmam da , yinede kaybettiklerim var etrafım da bu durumdan dolayı. Yine yıkmaya kalkmayacağım ön yargıları. Çünkü bir iki lafa bakarak insanları tanımayı adet edinmiş örümcek kafalı zihinlerin yeri yok etrafımda.

Mustafa KURT

İnsanlar hep soruyor asabiyetimin nedenini. Ancak farketmiyorlar görülen tüm sebepleri. Tüm iyi niyetimle yaklaşımımı kullanan insanlara kızdığım da bu sefer ne kadar asabisin tek dedikleri. Anlamsız kavgalar yaşıyorum insanlarla anlamlı lafların altında. Ya anlatamıyorum duruşumu karşımdakine yada zoruna gidiyor açık sözlülük karşımdakinin kalbinde.

Hatalarımın elbet farkındayım. Ancak hatalarımı yüzüme vuracaklarına bunu gizlemeye çalışan insanların varlığına pek alışkın değilim. Gerçeklik perdesini sineye çekmiş insandan dost olur mu bu hayatta. Sen hatalarımı söylemessen ben nasıl güveneyim seninle atacağım adımlara.

Çok dobra bayanlar tanıdım bu hayatta. Erkeklerin bile dile getiremediği lafları yüzüme vuracak cesaretli ve doğrucu bayanlar. Yarım saat tartışıp beni ezecek dobralıkta bayanlar tanıdım bu hayatta. İçim huzur kapladı söyledikleri laflarla. Millet nasıl izin verdiğimi söylediğinde şaşkınlık içinde kaldım laflarına. Sırf söylediği lafa yanıt vermiş olmak için yalan benden yalan bekleyen insanlara saygı duyabilirmiyim acaba. Gerçeği söylerken biri yüzüme neden bir yalana sığanayım ki karşısın da. Tek zoruma gidende tanımadığım insandan bu lafları duymak oldu. Ya tanıdıklarım ne yaptı o anda. Doğruluğu söyleyen insanlara cephe almaktan başka. Yazık hangi yüzle muhabbet edeyim ben sizin bu davranışınızın karşısında.

Mustafa KURT

Geri