Şeriat nedir?

Konu sahibi son olarak 2129 gün önce görüldü
Eğer ülkemizde şeriat olsaydı ve tam anlamıyla uygulansaydı, bu insanların hepsi elsiz gezerdi. Neyse, ben de kafasız gezerdim. Şeriat kurallarına göre dinden dönenin cezası idamdır ve boynu vurulur zira.

Sorum kapalı.
On dereden su getirmeden cevaplasaydınız bi nebze anlayış gösterebilirdim.
Faşizmin ilk temel kuralı ırkcılıktır ve Şeriatda buna yer yoktur.
Yani yazmış olduğunuz cok absürd ve siz faşizmin nasıl bir ideoloji olduğundan bihabersiniz.

Sende şeriat disnaylande çeviriyor sanıyorsun geldiği yeri annem ben darılıyormuyum sana ?
din faşist olgular aşılar , tıpkı faşizmdeki gibi istemediği değerler ve düşünceleri dışına çıkamassın
biraz yüzeysellikten sıyrıl ama kepek yapar.
ayrıca 1000 dereden su getirsem arınamassın bu düşüncelerinden (yıldız tilbeden örnek verirsek)

Her koyunun kendi bacağından asıldığı ahiret sisteminde şeriat olması çok anlamlı gelmiyor bana. Nasıl olsa cehenneme gideceksek çok kasmayalım. Zaten hali hazırdaki kanunlar da hırsızlığı, cinayeti, tecavüzü tasvip etmiyor tam olarak caydırıcı olmasa da cezaları var bu sistemde.

Sende şeriat disnaylande çeviriyor sanıyorsun geldiği yeri annem ben darılıyormuyum sana ?
din faşist olgular aşılar , tıpkı faşizmdeki gibi istemediği değerler ve düşünceleri dışına çıkamassın
biraz yüzeysellikten sıyrıl ama kepek yapar.
ayrıca 1000 dereden su getirsem arınamassın bu düşüncelerinden (yıldız tilbeden örnek verirsek)

Tamam anlaşıldı roger.

Nereye ait olduğunu belirlemeden, fıhrist bilgilerle kendimi geliştirdim sanıp,eleştiri deneyleri yapmaya kalkanlara gülüyoruz.

flood yasak yalnız annem.

Şeriat, İslam Dini inancına göre Allah'ın emrettiği kurallar ve cezalar buyruğundaki yönetim şeklidir. Kendini İslam Ülkesi olarak tanımlayan ülkelerde geçerlidir. Laik bir devlet olduğumuz için Türkiye Cumhuriyetinde şeriat uygulanamaz, uygulanması teklif dahi edilemez.

Biraz açayım şu konuyu yanlış anlamak yanlış lanse etmekten biraz geri durulur belki..

Ben konuda şeriatla yönetilmekten bahsetmiyorum.Konuda da bahsettim eccük ''Dilin yalan söylememesi ve doğru konuşması şeriattır.Şeriat denilince Sadece İslamın ceza hukuku anlamak yanlış olur. '' vb.
Yani insanların şeriat deyince sadece yönetme yönetilme gibi algılamasına dikkat çekmek istedim.İslamın temeli şeriatın esası insanın yaratılışına dayanır.
Allah'ın razı olmadığı sahalardan kaçınmasını ikaz eden bir emir ve yasaklar zinciridir.Şeriatın devlet yönetim esasında sadece %5 bir kısın olduğunu biliyorum.umarım biraz aydınlatabilmişimdir.Ben çok iyi bildiğimi iddaa etmiyorum ama doğru bildiğiniz yanlışların olduğuna eminim.

Kelime olarak baktığımız zaman anlamı güzel tabi. "Şeri at" kötülüğü at manasında ama günümüzde ne derece uygulanabiliyor orası tartışılır.

Aslında Allah'ın kanunu demektir. Şeriatın anlamını şeriat ile yönetildiğini söyleyen kaç ülke biliyor ki? Tamamen imamlarının üstüne kurulu kuralları var.

Şer-i at

Şer saçan atlara denir Allah belamı Helsinki.

Ruhunda kötülük, fenalık barındıran bu yaramaz atlar doğada tek başına yaşarlar, evcilleşmez, ahır sevmez, üzerine binmeye çalışanlara çifte atarak ve zıplayıp üzerinden düşürmeye çalışarak karşılık verirler. Uzak durulması gerekmektedir.

Allahü tealanın Cebrail aleyhisselam adındaki meleği ile bir peygamberine bildirdiği emir ve yasakların hepsine din yada şeriat denir . Şeriat dinin eşanlamlısıdır.Bir diğer ismi ahkamı İslamiyedir . Haram ve farzların hepsine ahkamı İslamiye yani şeriat denir

Mukayeseli hukuk türünü barındıran anlayıştır. Kesin kural ve yasalarla ( Kuran hükümleri hariç ) altı çizilmediği için çok esnek ve kural koyucuların suistimaline açıktır. Diyanet işlerinin 70.000 hadisin yalan! olduğunu açıklaması, nüzul sırasının hangi amaçla değiştiğine dair bir cevap alınamaması vs. şeriatın gayet riskli bir yapı olduğunu ortaya koymaktadır. Üstelik ayetlerde defalarca "Kuran size yeter" " O apaçık bir kitaptır" diye insanlar uyarılmasına rağmen neden kulluk için şerii hükümlere baş vurulsun ki.

KUR'AN BİZE YETER,BENİM MÜRŞİDİM KUR'ÂN DİYENLERE,KUR'ÂNDAN İLHÂM ALMALIYIZ,BAŞKA BİR ŞEY'E GEREK YOK DİYENlLERE...BAKARA SÛRESİ,151 : " ...HİKMETİ VE AYRICA BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRETEN BİR RASÛL GÖNDERDİK." ; İBRÂHÎM SÛRESİ,4 : " ALLÂH'IN EMRLERİNİ İYİCE AÇIKLASIN DİYE HER KAVMİN DİLİ ÜZERE RASÛL GÖNDERDİK." ; NAHL SÛRESİ,44,46 : " İNSÂNLARA AÇIKLAMAN İÇİN KUR'ÂNI İNDİRDİK." ; CÜM'A,2 : " BİLMEYENLERE,KUR'ÂNI VE HİKMETİ ÖĞRETEN RASÛL GÖNDEREN..." BU ÂYET-İ KERÎMELERDE RASÛLÜLLÂH'A,,HADÎS-İ ŞERÎFLERE UYMAMIZ EMR EDİLMEKDEDİR,KARŞI ÇIKANLARIN,HADÎS-İ ŞERÎFLERE UYDURMA DİYENLERİN,KUR'ÂN-İ KERÎME KARŞI OLDUKLARI AP-AÇIK ORTADADIR...BUNLAR MASONLAR,DÎN DÜŞMÂNLARI,RÂFİZÎLER (ŞÎ'ÎLER),MEZHEBSİZLER,VEHHÂBÎLER,SELEFÎLERDİR..

Şeriat insanların insafına kalmışsa ne denle adil olabilir mutlak güç suç işlerse kim yargılar saçma sapan bir sistem Araplar birşey üretmez derler birde adamlar bir din bulmuşlar alayı ona çalışıyor

tamam arkadaşım ;

" ...HİKMETİ VE AYRICA BİLMEDİKLERİNİZİ ÖĞRETEN BİR RASÛL GÖNDERDİK." ;

evet geldi ve açıkladı .. Buna itirazı olan yokta , bu ayetlerin neresinde "Kuran size yetmez " " Gönderdiğimiz resulun yaptığını yapın, o ne derse odur" diye bir şey yazıyor ? Peygamber görevini bu ayetleri açıkladığında yerine getirmiştir zaten ki defalarca elçi olduğu söylenmiştir kuranda, ne yani Allah ayetler de noksan mı kaldı da , bir açıklayıcının davranışlarına bel bağladı ? ... Şu yazdığın bütün ayetler peygamerin sadece bir aktarıcı/iletici olduğunu söylüyor, peki sen bunu nasıl anlamıyorsun bunu aklım almıyor arkadaşım.

“Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olrak indirdik.†(Nahl, 16/89)

Bu sana yeter sanırım.

Aranızda Kur'an ı anlayan varmı ? bilmiyorum ama konu bence her taraf için açıklayıcı olmuş. Bundan ötesi atışmaya girer. Bir de ben bir yorum yazayım : Kendiniz yaşamadığınız bir şeyi (olayı) anlayamazsınız. Mesela ben "sırf meraktan" sarhoş olana kadar içmiştim. Yine de bir insanın neden bedensel işlevlerini devre dışı bırakmaya gereksinim duysun, anlayamamıştım. Hala anlayamıyorum. Hiç bir eğlenceli yönü yoktu. Sallanıyorsun işte, o kadar.

Geri