Şeriat nedir?

Konu sahibi son olarak 2126 gün önce görüldü
Kuran’ın ayetlerine, Hz.i Muhammet (s.a.v) sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, hiç bir zaman değişmeyecek olan kuralların bütünü..“Allah’ın emri”, “İlâhî emir ve yasaklar” gibi manalara geliyor.Bu konuda hem Müslümanım deyip hemde şeriata karşıyım diyenlerin yazıları gözüme çarpıyor.Adamın İslam konusun da bildiklerine imrenirken bir yerden hayrete düşürüyor.Şeriat denilince, sadece, İslâm’ın ceza hukukuna dair hükümlerini anlamak eksik olur. Yalan söylememek de şeriattır. Yalan söylemeyen, gıybet etmeyen, başkasının malına, canına, ırzına, namusuna kötü nazarla bakmayan, helâl kazanç peşinde olan bir insan da şeriat üzeredir ve hakikat yolundadır. Böyle birinin şeriata karşı çıkması, kendisiyle çelişkiye düşmesi demektir.

İslami faşizmin legal halidir.

Şeriat anayasası 4 büyük halifeden sonra refendum yapılmadan değiştirildi. referandum yapılsaydı hayır oyu çıkardı

Tek kelimeyle ifade edecek olursank ; Şeriat hayattır.

Bir yönetim şeklidir.

Yol demektir. Casiye Suresi 18.ayette geçer.
Müslüman olduğu iddiasında olan biri ayetleri inkar etmez. :)

Bu kelime konusunda başka hiçbir tanımı kabul etmiyorum.

Günümüzde çok kötüymüş gibi İslam Alemine lanse ediliyor olsa da "doğru ve tam" manasıyla istediğim bir sistem.

Şeriat yönetiminde hırsızlık yaparsan elini kesiyorlar. Oldukça vahşi bir durum bu...

Faşizimle neden bağdaştırdınız XasthuR?

Şeriat kurallarına uymayınca musluman olmuyormuyuz. Hadi canın. Sende.

El kesilme cezası önüne gelene verilen bir şey değilde .. Bir sürü ayrıntısı var.
El kesilme cezasını merhametsiz bulanların yaşlıların evine girip bir altın bilezik için insanları öldürenler katiller ve hırsızlar konusundaki tavrını merak ediyorum.

Eskiden bana da bu ceza ağır ve acımasız gelirdi. Ancak detaylı ve reel olgularla düşününce çok mantıklı ve merhametli buldum. Gerçekten Allah, hikmetsiz iş yapmıyor.

Hırsızlığı savunan birisinden merhamet öğrenecek değiliz. Hırsızlığın kabul edilebilir bir yanı yoktur.
Keşke hırsızlara gösterdiğiniz merhameti mazlumlardan esirgeyecek kadar acımasız olmasanız. Gerçi mantıklı değerlendirmeler beklemiyorum inlarcı zihniyetten de.. Çünkü anlamak yerine nefretle bakıyorlar. Siz bu düşünce yapısıyla gerçekleri ancak hasret günü tam anlayabileceksiniz.

İslam'da adalet ve ögürlüğün korunması esastır. O yüzden eleştirmeye gerek duymuyorum.
Pratik uygulama da ise Kuran'dan tamamen kopulmuş ve muhalifleri susturma aracı haline gelmiştir. Ona bir şey demem.

Zaten ben dinin sadece Peygamber döneminde güzelce yaşanılıp hak ile tatbik edildiğini düşünüyorum. Ondan sonraki dönemler vasattır.

Zina suçunun cezası 4 şahitle kesin ispat edilirse 100 değnek vurmaktır. Başka cezası yoktur. Recm Kuran'da asla yoktur. Uygulanamaz.

Sunnilik ve Şiilik dinleri Recm konusunda İslam'dan ayrı sapkın bir yoldalar maalesef..
Hatta bu konuyu savunmak için uydurulan hadisler açıkça Kuran'a iftira ve hakarettir.

Yok keçi ayeti yemiş falan bu yalanlara inanlar ile hesap günü hesaplaşacağız.
Peygambere ve sahabeye iftira edenler ile hesaplaşacağız.
İslam içinde de iki ekol vardır.
Bir indirilen dinciler ki onlar Kuran'a ve Elçi'ye teslim olmuşlardır.
Bir de din adamları tarafından uydurulan din..

Kuran müslümanlığı ne kadar merhametliyse, uydurulan dinde o kadar merhametsiz ve nifak doludur.
Ben Kuran'da tek bir kötü hüküm bulamadım aksine çok ileri, gerçekçi ve sorunlara çözüm bulduğumuz bir kitaptır.

Kuran, kendinden önce indirilen Tevrat ve İncil'den çok daha merhametlidir.

Faşizimle neden bağdaştırdınız XasthuR?

Temeli kıyasa dayandığı için , ha birde mualif asmaya yarar yani din bir afyonsa şeriat overdose dur , nirvanadır.
yukarıdaki arkadaşında dediği gibi "cezalarından" kadın kaç sopa yicek miras kime kalıcak 3.ye işlenen suçta hangi uzvu kesicez falan

Şeriata göre bir kadın, yanında bluğ çağına gelmiş bir erkek olmadan dışarı çıkamaz. Şeriata göre köle birisini azad edebilirsin. Bunun sevabı oldukça fazladır... Bir köleyi azad etmeyebilirsin. Bunun günahı yoktur...

Ya yalan yanlış Kuran'da yazmayan şeylerden kafanıza göre din uydurmayın.
Yok öyle bir yasak.. Nereden nasıl uyduruyorsunuz bunları?
Erkek olmadan dışarı çıkamazmış öyle mi?
Hangi ayette yazıyor?

Var olduğunu iddia ediyorsunuz ayetini okuyun da öğrenelim.
İslam'ın tek kaynağı Kuran'dır. Kuran'da olmayan şeyleri sanki dinde varmış gibi sunarak dini kötülemek samimiyetsizliktir. İnanmıyorsanız bile eleştirirken biraz vicdanlı olun.

Temeli kıyasa dayandığı için , ha birde mualif asmaya yarar yani din bir afyonsa şeriat overdose dur , nirvanadır.
yukarıdaki arkadaşında dediği gibi "cezalarından" kadın kaç sopa yicek miras kime kalıcak 3.ye işlenen suçta hangi uzvu kesicez falan

Sorum kapalı.
On dereden su getirmeden cevaplasaydınız bi nebze anlayış gösterebilirdim.
Faşizmin ilk temel kuralı ırkcılıktır ve Şeriatda buna yer yoktur.
Yani yazmış olduğunuz cok absürd ve siz faşizmin nasıl bir ideoloji olduğundan bihabersiniz.

Kendisinden daha iyi yaşam biçimi sunamayan tek sistemdir. Şeytanın karşı çıkıp savaştığı sistemdir. Küffarın en büyük düşmanıdır. Saptırılmak istenen, değiştirilmek istenen, unutturulmak istenen dir.

Bakara 13 ve 14. ayetler ile ondan daha iyisinin olamayacağı söylenendir.

Tatlı su müslümanlarının bayıldığı ama içinde yaşamak istemediği bir hukuk sistemidir. (Dinen nasıl tanımlandığı değil bugün nasıl uygulandığı önemli benim için)

Geri