Şeriat ın ne olduğunu önce bilmek gerekir.Şeriat kelime anlamı ''Allah ın kuralları'' demektir.
Kur'an insana hitap eder.İnsanlar arasındaki ilişkileri düzenler.Bir devlet yönetme kitabı siyasi kitap değildir.Zaten Kur an, siyaseti falan fani amaçları çıkarları aşmış bir kitaptır.
Ha biz devleti İslam a göre yöneteceğiz dersek Kur an a uymakta hiçbir sakınca yok.Kur an ne diyor ''Adalet i sağla''. Bugün Kuran da olmayan ne var ki tüm yasalarda? hırsızlık yapma,adam öldürme,insanlara saygılı ol,farklılıkların Allah tan olduğunu bil ve saygı duy.Allah 'ben insanı özgür kendi kendine düşünüp karar verebilen bir varlık yarattım.eğer bana inanır yolumda yürürse bunu kendi istediği için ve bana karşı gelip saparsa da yine bunu kendi tercihi olduğu için yapar' der.İşte bu nedenledir ki Allah insandan kuranda halife olarak bahseder ve onu över. çünkü o kendi kararını verebilen hür bir varlıktır.Yaptıklarının ceza ve mükafatının sorumluluğunu üzerine alabilen muhteşem bir varlık.Allah insanı bu nedenle yüceltir.İnsanlar kendilerini ailelerini devletlerini buna göre yönetirse zaten sorun kalmaz şeriat uygulanmış olur.
objektif olarak bakarsak Kur an demokrasiyi övmektedir.krallığı aşağılamaktadır.Kula kulluk Kur'an a aykırıdır.Kur an a göre bir insanın babası yönetici diye yönetici olması güvenilir değildir çünkü zalimden alim doğabileceği gibi alimden zalimde doğabilir.Bir insanın gücü ve silahıyla zorla yönetime gelmesi ve diktalarını uygulatmak için baskı yapması zaten zalimliğin tanımıdır Kur an bunu da kabul etmez.Kur an insanların mukayese yoluyla barışçı şekilde oy çoğunluğuyla birini yönetici seçmesi ve bu yöneticinin de denetlenmesini uygun görür bence.