Şeriat düzeni ile yönetilen bir ülkede yaşamak ister miydiniz ?

Konu sahibi son olarak 4787 gün önce görüldü

Şeriat düzeni ile yönetilen bir ülkede yaşamak ister miydiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    64
Ben bu ulkede kurallardan duzenlerden sıkılan bır ınsanım seriatta ne asla yasamak ıstemem.

valla zengin değilsen hiç bir düzen iyi değildir Cumhuriyette dahil:D

şimdi nasıl bir şeriat ?
burası önemli

hırsızlık yapanın, adam öldürenin, tecavüz edenin cezaları ağır olacaksa caydırıcı bir etkisi olacaksa tabii isterim

ama bir insanın içkisine, giyim tarzına, yaşam şekline kadar girecekse

KİM İSTER Kİ ??? :D

Öyle saçmalıklara inanmam ve kesinlikle de istemem

Hayir istemem. Yapamam cünkü.

Eski zamanlardaki gibi şeriat kanunları uygulanıyor olsaydı şimdilerde seve seve isterdim.

Eveet. Zor sorulardan biri .
Seriat dediginiz nedir ki ?
ne sekilde kullaniliyor ?
Ona göre iste.

İslamda şeriatin yeri yoktur. Kur'an la ülke yönetilmez. Eğer bir hata olursa kurana şüphe oluşur. Osmanlı bile bireysel olarak din ahlakını esas almış ve kendi yasalarıyla ülke yönetmiştir.

Iyide simdik , seriat denince akla gelen ilk iran vs vs oluyor.
Oysa seriat Allahin emirleri demektir.
Allahin emrilerinde ise kimseyi zorlama yoktur. Ulke seriatla yonetilirse yine herkes istedigi gibi yasayacak, sadece baz olarak temel ahlak kurallari olmus olucak.
Zaten artik seriat vs yonetilmekte imkansiz yani. Herkes kendine gore yorumluyor seriati. abartiliyor.
Dusuncesi guzel , ama insanin nefsi kaldirirmi bilmem. Zorlama olmadiginida goz onunde bulundurursak neden olmasin derim vesselam. Hersey daha huzurlu olur belki, belki aradigimizi buluruz Onun emrilerinde kimbilir..

Şeriat İslam'ın hükümlerine verilen isimdir. Bugün gerçek manası ile şeriatın tatbik edildiği bir ülke göstermek de imkansız. elimizde somut bir veri olmadığı için de ancak önyargılarımızla çarpıtılmış şeriat anlayışını yorumluyor ve kaçınıyoruz.

İslam ahlakının içselleştirildiği bir toplumda yaşamak isterdim ben, herkes kendinden sorumlu olacağı ve kaideler de açıkça belli olduğu için başka bir otoriteye de ihtiyaç duyulmazdı.

Tam anlamıyla şeriatla yönetileceksek, yani hakkını vereceklerse isterim.
Özgürlük bana göre değil.

allahu ekber
tekbirrrrr
allahu ekber

pardon la ben ülkü ocağına girdim sandım
çok sorry

Iyi bir musluman olsaydim dahi; ibadetimi Allah in rızasını kazanmak icin yapmayi dilerdim inzibat korkusu yerine ..

Illa ki hayır..

Geri