Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
“Bir kitabı bitirdikten sonra kapağını kapatıp, eğik durmaktan yorulmuş boynunu arkaya yaslamak ve içinden çıkmış olduğun dünyayı gözden geçirmek... Dünyanın en güzel hislerinden biri.”

Kendim için makyaj yapıyorum, spor yapıyorum, bakım yapıyorum hepsi iyi hissetmek için kimin neyi beğendiği umurumda bile değil aynadaki kadın bana göz kırpıyor bu yeterli..

İşe gitmek için çıktığın eve bir daha dönememe, sabah sarıldığın kızını bir daha öpememe, sevdiğinden geriye bir not kalma ihtimalini unutma.Çok sev, çok konuş, çok özür dile, çok affet. Çok anı biriktir, çok sarıl sevdiklerine. Hayat bir şeyleri ertelemek için uzun değil.

#rasimoztekin

Bir ömür boyu sahip olduğum altı yüz kırk birinci balık. Tanrının yarattığı başka bir canlıya bakmayı ve sevmeyi öğrenmem için ailem yıllar önce ilk balığımı almıştı. Sahip olduğum altı yüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, "İnsanın sevdiği her şeyin bir gün öleceği oldu."

Gösteri Peygamberi, Chuck Palahniuk

İnsanların maddi durumları veya sahip oldukları şeyler bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Daha çok oturup kalkmasını bilmesine, kültür seviyesine, nezaketli olmasına, vicdanına ve merhametine dikkat ediyorum. Efendilik ve iyi niyet beni o kadar etkiliyor ki..

“Yaşamı güzel kılan,
insanların birbirilerinin yüreklerini ısıtmak için
bulabilecekleri iyilik dolu sözcüklerdir.
Kimilerini ölene dek unutamazsınız,
geriye dönüp baktığınızda anımsayacağınız tek şey size neler hissettirdikleri olacaktır...”

Maksim Gorki

FB_IMG_1615985817998.jpg

İnsanları zıvanadan çıkarmanın ve kafalarına kötü düşünceler sokmanın güvenilir bir yöntemi onları uzun süre bekletmektir. Bu, ahlaksızlaştırır.

F. W. Nietzsche / İnsanca, Pek İnsanca

Geri