Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
“ benim aklı başımda olduğumu söylüyorsunuz,
ama ne kadar gereksiz şeylere can atmaktayım,
zararlı şeyleri istemekteyim,
ben bilirim.

.
seneca “

“Sizinle çıktığı o yolda sizi eksiltmek yerine, eksiklerinizi tamamlayabilecek birini bulduğunuzda her şey çok daha güzel olacak..”

Sabahattin Ali

Kimse senin nelerle başa çıkmaya çalıştığını, neleri yendiği, yenemediğini, kimlerin yanında olmak istediğini, nelerin ağrıttığını başını, neler hissettiğini, neleri hissetmekten korktuğunu, içini, senden daha iyi bilemez. O yüzden dik yürü hep, kendine, sadece kendin lazımsın.

Herkes seni yanlış anlarken olsun ben senin yüreğini biliyorum diyen bir insanın olmasının tarifsiz güzelliği..

Olgunlaştıkça kimseyle uğraşasın gelmiyor. Kendini yetiştirememiş insanlardan uzaklaşıyorsun. Seni hasta edecek insanlarla birlikte olmaktan vazgeçiyorsun.

Sigmund Freud

Bulunduğu yeri güzelleştiremeyen insan, cennete gitse de cehennemi yaşayacaktır. Çünkü mutluluk insanın içindeki o cevherdir. Onu aramayan, bulamayan ilelebet huzursuz olur. Eski bir Latince söze kulak verelim; “Taşındığım her yerde çiçek açacağım.” Bahar insanın kendi içinde.

Sırf seviyorum diye ne kimsenin sizi ezmesine, ne de bencilliğine göz yumup alttan almak zorunda değilsiniz. Bu hayata hiçbir şeyden memnun olmayan insanları mutlu etmeye de gelmediniz. Sevgi suistimale gelmez, aklınızda bulunsun.

Cama kafasını yasladı. Yine hayal etti. Hayal etmek kadar güzel bir şey yoktu. İnsanı insan eden hayal etmekti...

Semaver / Sait Faik Abasıyanık

Güneşe çevirdi yüzünü.Baktı ve gülümsedi.Çünkü gülmek gülümsemek kadar güzel bir şey yoktu.
İnsanı insan eden gülebilmekti.

Ankastre Davlumbaz / Süleyman Sana Fenayanık

"Bu yaşıma kadar öğrendiğim en büyük ders hiçbir şeyi zorlamamamız gerektiğidir.. Konuşmalar, arkadaşlıklar, ilişkiler, dikkat, sevgi. Zorunlu olması gereken şeyler için savaşmaya değmez, çünkü gerçekleşmesi gereken her şey olacak, olmayacak şeyler zaten olmayacak."

Geri