Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hadi sana bir parça bırakayım. Görünce dinlersin.

İnsanlar benim benzerlerim değil, onlar bana bakıp beni yargılayanlar;benim benzerim ise, beni seven ve bana bakmayanlar, beni her şeye karşi sevenler, beni düşkünlüğe, alçaklığa, ihanete karşı da sevenler, yaptıklarımı ya da yapacaklarımı değil, beni sevenler, ben kendimi sevdikçe beni sevecek olanlardır..

Sen benim "Serendipçemsin"
O ne ki ? Dedi.
Akdenizin güneyinde yetişen bir kuru fasulye çeşidi
Dedim..
Yine gözleri güldü iki gözümün çiçeği
Yanında turşu da olur mu diyerek....

"Hayatın her alanında engeller çıkacak yoluna. Sen taşa takılmadan yürümeyi öğrendiğinde büyüyeceksin. Belki düşeceksin ama ayağı kalkmayı bileceksin. Zamanla seni yıkan her şeyin etkisiz olduğunu ve aslında en güzel gücün kendin olduğunu yaşayarak ders edeceksin kendine."

• Beğen
Tepkiler: Min
Cahit Zarifoğlu güzel söylemiş: "Sabah kahvaltıda, çay kaşıklarının sesi birbirine karışıyorsa, bu mutluluğun sesidir. Ve Anneniz karşınızda oturuyorsa, oturduğunuz yer tam olarak cennettir. Gülerek karşılayın, gülle karşılayın eşlerinizi. Çocukları sevin. Dünya ölümlü dünyadır."

O kadar çok ve o kadar aynı şeyleri düşünüyorum ki, kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi gibiyim.
Ne yaparsam az kalıyor ve kafamın içinde bir dünya. Hep aynı taşa takılıyorum ve hep aynı kırık cam elimi kesiyor.
Hep azı istedim, fazlasını nasıl istemem gerekiyor bilmiyorum.

Geri