Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
At gözlüğü takmış sabit fikirli insanlardan uzak durmak, bazen en büyük kafa rahatlığıdır.

-- Ts Eliot

Canım Sezen Aksu'nun “yetinmeyi bilir misin, sana verdiği kadarıyla hayatın?” dedikten hemen sonra “hoş, bilsen de bilmesen de yara bere içinde bu yollardan geçeceksin” dediği gibi..

Bu dünyada iki kişiden harbiden bir halt olmaz: Biri kaslı vücuduyla öne çıkmaya çalışan erkek öteki de dudaklarını öne uzatarak şirinlik yapan kadın. Fiziksel zenginliğini zihinsel melekelerine tercih eden fikir fukaralarından hiçbir zaman hiçbir şey olmaz.

.
Erdal Demirkıran / Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç

Ben, Latife’yi fazla güzel bulmadığım için kendisiyle evlenmeyi düşünüyorum. Bir ressamın portresinde bile bir anlam, bir derinlik varsa onu tutuyoruz. Latife’de bir anlam, bir derinlik sezmekteyim. Eğer sonradan değişmezse bugünkü çerçeve içinde evlenmek için ideal bir portre.

Mustafa Kemal Atatürk

Herkes her şeyi istediği ve işine geldiği gibi anlamakta özgür. Beni yeterince tanıyamamış ve anlamamakta ısrar eden kimse için çaba sarf edemem. Beni tanıyan zaten sınırlarımı bilerek davranır. Anlamak isteyen sessizliğimden bile bir anlam çıkarır. Zorlamaya gerek yok bazen.

ilber ortaylı'nın "lütfen sabah kahvaltı veremeyeceğiniz, akşam masal anlatıp öpmeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyin" sözü dışarda sefalet çeken çocukları, sevgisiz büyümüş yetişkinleri görünce altın değerinde bir söz..

Hayatımın en dip ama en sakin dönemini yaşıyorum. Gitmesi gerekenler çoktan gitmiş, aklı selim kararlar verilmiş, geriye beklemenin belirsiz ama aynı zamanda mesuliyetsizliği kalmış. Kafa karışık olmasın, gerisi bir şekilde hallolur.

Geri