Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İranlı bir alim öğrencilerine ders verirken şöyle der: "Ben nezaketi ağaçtan öğrendim. Ona tekme attım, o tepemden çiçek yağdırdı. O utanç bana ibretlik ders olarak yetti."

Annoshirvan Miandji

"huzursuz bir an.
kadın başını öne eğdi.
adama yakınlaşması için şans verdi.
ama adam yapamadı, cesareti yoktu.
kadın döndü ve
u z a k l a ş t ı .!”

.
in the mood for lova

Mağlup olduğumu sandığım bütün savaşlardan omurgam dimdik çıkmış, dikenli yollardan yalın ayak geçmişim. Ayağım taşa takılsa gökteki yıldıza inanmışım. Yapamam sandığım, gidemem diye düşündüğüm her şeyi başarmışım. En çok kendimde kaybolup, en sonunda kendime kavuşmuşum. İyi ki.

Ya dışarda lapa lapa kar yağıyor sen ne diyorsun?

Ben bi çuval olsaydım içimde diken olsun isterdim. Kimse dokunsun, sırtlasın, yorulsun istemezdim. Yani ben canım yanıyorken de geçtim kenara oturdum, yemin ederim çok kırıldım ama kendimle bile konuşmadım. Nasıl oluyor da hepinize bu kadar, yani öylece dururken bile yük oldum.

Franz Kafka'nın dediği gibi: "Zerre kadar anlamadıkları şeyler hakkında konuşuyorlar. Sırf aptallıkları sayesinde kendilerinden bu kadar eminler."

_Ama beni çok seviyordu ,aramaması mümkün değil,mutlaka başına bir kaza gelmiştir.
_Bir erkek aramıyorsa başına tek bir kaza gelmiştir :"Memeli bir kaza"

Madame filminden..

birisi kabuk tutmuş yaralarımızı okşamaya başladığında,
cırt diye açılıveriyor ve oluk oluk kanama başlıyor yeniden..
birine teslim olduğumuzda ve içimizi döktüğümüzde bedenimiz ve ruhumuz kan içinde kalıveriyor..
o yüzden değil mi içimizi tutmalarımız, birine teslim olmaktan korkmalarımız, ortalıkta tedirgin ve gergin dolanmalarımız? -
anlatsam mı, anlatmasam mı?- kararsızlığımız, -bu sevgi beni acıtır mı?- kuşkularımız..
her zaman seni üzecek birileri olacaktır..
tek yapmamız gereken; sevginin bize vadettiklerine güvenmeyi sürdürmek, ama kime ikinci defa güveneceğimizi de iyi seçmek..

g. garcia marquez

https://youtu.be/HlD3lWexO9E

Geri