Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Ya rica ediyorum, şu başlığı kapatabilir miyiz?
Birisi kibik titmiş yirilirimizi bidibidi.

"Keşke her şey durulsa, tüm belirsizlikler netleşse. Bir süre sessizlik olsa. İnsanlar teşekkür etmekten, sevgisini belli etmekten, hatasını kabul etmekten ve özür dilemekten bu kadar korkmasa. Birbirini kıranlar tüm kötü izleri sevgiyle silebilse. Çok isterdim bunu."

İçim soğudu. Ne oldu tam olarak bilmiyorum ama bu hissi başka türlü anlatamıyorum. Sadece içim soğudu. Yani, içim şey oldu böyle, eksildi gibi oldu. Kendime dair umudum bir tık daha azaldı. Neden derseniz, ben de bilmiyorum.

“ düşünürseniz
acı çekersiniz. şüphe ederseniz delirirsiniz.
hissederseniz yalnız
kalırsınız.”

.
edıardo galeano

Herkesin belirli dönemleri olur. Gerçekten dibi gördüm dediği, umudu kestiği. İşte o anlarda gerçek olan her şeyi buluyoruz bence. Gerçek dost, gerçek sevgi kimse üzüntüden ölmüyor belki ama o eşikte hayatından çıkardığın insanlar senin yeniden doğuşun oluyor sanki.

sevgili sabahattin ali her şeyi çok güzel özetlemiş, 'tahammül sınırım çoktan aşıldığından beri insanlarla daha az görüşmeye, hislerimi açmamaya ve tuğla tuğla duvar örmeye başladım, beni sıkıntıya sokacak insanları ve durumları elimin tersiyle ittim, pişman değilim..'

"Yabancı anneleri gözlemliyorum, çocuğu yere düşünce asla yardım etmiyor, ağlamayı bırakıp ayağa kalkmasını bekliyor. Bizim anneler ise ya dövüyor ya da ayağa kaldırıyor. Sonuç: 30 yaşında babasından harçlık alan prensler, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan prensesler."

“ben , hiçbir zaman
dünyayı umursamadan hayatın tadını çıkarabilen
rahat bir insan olamadım.
o yürek yok bende! "'

.
pavese “

Anlatamadığım şeyler var. Anlatamadığım için sürekli içimi kemiriyor. Hiçbirini kelimelere yakıştıramıyorum. Anlatamadığım şeylerden bahsederken sadece “anlatamadığım şeyler” diyebiliyorum. Dahası yok. Anlaşılmaya ihtiyacım var. Ama hiçbiri dilime dökülüp ağzımdan çıkmıyor.

Kimseyi tek kalemde silmiyorum silene kadar çok şeyi görmezden gelmişimdir, çok şeyi haberiniz olmadan içimde affetmişimdir, çok şeyi alttan almışımdır, çok şeyi tolere etmişimdir. Siz sizi çok kolay gözden çıkardım sanırsınız ama ben gözden çıkarmamak için çok çabalamışımdır.

Geri