Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sade kar yağıyor burada. Senle kartopu oynasak, kartopunun içine taş koyarım. Hehe.

Benim sirke tariflerimi her şeyden daha çok seviyor.
Bu tartışılmaz, konu kapanmıştır.

"İnce düşünceli, nazik bir insan olmak inanın hiç zor değil. Değerinizi belirleyen şey paranız pulunuz, onurunuz yahut görüşünüz değil; nezaketiniz. Lütfen, bir birey olarak kendinize yakışanı yapın."

“ açıklaması zor bir
evrende iki noktayız biz,
yakın olmuşuz uzak olmuşuz ne fark eder,
bir çizgi oluşturan iki nokta,
birbirine kâh yaklaşan
kâh uzaklaşan...'

.
j .cortazar “

"İnce düşünceli, nazik bir insan olmak inanın hiç zor değil. Değerinizi belirleyen şey paranız pulunuz, onurunuz yahut görüşünüz değil; nezaketiniz. Lütfen, bir birey olarak kendinize yakışanı yapın."

Bana mı dedin?

“Kendime not; gözünü kapattığın zaman kendi başına yarattığın dünya, gözlerin açıkken görmek zorunda olduğun dünyadan daha güzel, daha gerçek. Tutunabildiğin kadar tutun ona.”

Kimi insanlar vardır, size sadece var olmanızla bile sıra dışı bir şey yapıyor olduğunuz hissini verirler. Adeta içinizdeki güzelliği çekip çıkarır ve yüzünüze tutarlar. İyilik erleri.

Onlar bu çağın soyluları, 'çiçek dirilticileri'dir. Olur da elimizi tutarlarsa bırakmayalım.

Karpuzu kestin. Baktın ki kabak.
Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu?
Canım Fethi Naci'nin bu cümlesinden sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim.
Kitabı da, insanı da...

Mina Urgan

oqtXvA.gif

Hissizleştim.

Elim ayağım değil.

Yüreğim tutmuyor.

“Bu hayatta büyük konuşmayacaksın. Mesela: “Ben asla...” diye başlayan cümleler kurmayacaksın. Başkasının başına gelen her şey benim de başıma gelebilir diyeceksin. Ve hiç kimseyi yaşadıkları için kınamayacaksın. Sözlerin imtihanın, güldüklerin gözyaşın olabilir.”

Geri