Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
- Bir sayı tut içinden.
- Tuttum.
- İkiyle çarp. On beş ekle. Sonra ikiye böl. Tuttuğun sayıyı çıkar bu sayıdan. Yedi buçuk kalır geriye. Yedi buçuğu al, dondurmacıya git. Vişneli bir dondurma ısmarla kendine.

- Bir renk tut içinden.
- Tuttum.
- İçindeki resmin gökyüzünü boya tuttuğun o renkle. Sonra içine doğru eğil ve boyadığın resmi izle.

- Bir tren tut içinden.
- Tuttum.
- Bin o trene. Tren ağır ağır ayrılsın içindeki istasyondan. Sonra pencereye çık. Ağaçlar, evler ve direkler akıp gitsinler önünden.

- Bir sokak tut içinden.
- Tuttum.
- Bahçeli evler olsun tuttuğun sokakta. Bahçelerde ağaçlar olsun. Ağaçların dallarında kuşlar.. Kuşların ötüşünde bir şarkı.. Şarkıda bir şenlik!..

- Bir çiçek tut içinden.
- Tuttum.
- Akşamsefası mı?
- Nasıl bildin?

- Bir mevsim tut içinden.
- Tuttum.
- Tuhaf bir mevsim olsun. Bir yanımızda kar yağsın, bir yanımızda güneş açsın. Bir yanımızdaki ağaç yapraklarını döksün, bir yanımızdaki ağaç çiçek açsın. Leylekler hem gitsin, hem gelsin. Ah diyelim biz, bu kaçıncı mevsim?

- Bir yıldız tut içinden.
- Tuttum.
- Bir yıldız daha tut içinden. Sonra bir yıldız daha. İçindeki yıldızlar çok olursa, ipil ipil aydınlık olur için.

- Bir kuş tut içinden.
- ….uçuyor, tutamıyorum!...

Burhan Eren / Yıldızlı Atlas

Kendinle kalmanın güçlendirici bir etkisi olduğuna inanıyorum. Kendini dinlemenin, kendinle tartışmanın ve kendinle sorunları çözmenin verdiği o hissiyat derin bir nefes almamı sağladı çoğu zaman..

Birilerine istedikleri gibi davranmadığında, onların keyfine gelince sen onlara koşarak gitmediğinde seni kötü bir insan ilan ediyorlar. İstiyorsunuz ki işimizi gücümüzü kendimize saygımızı kenara bırakıp sizin keyfinize göre davranalım. Yok öyle bir dünya..

Hiç kimse geriye gidip yeni bir başlangıç yapamaz ama, bugün yeni bir son yapıp yeniden başlayabilir...

Frank M Robinson

"Biraz daha güzel olmayı denemeli insan. Biraz daha nazik olmayı, kırılmamayı değil de, kırmamayı öğrenmeli. Sevilmekten öte, güzel sevmeyi bilmeli. İncelikler yapmalı, hoş görmeye çalışmalı. Güzel olduğuna inandığında, o vakit güzellikler gelecektir. Sabır da bir duadır."

Şu bir kaç gündür sürekli beynim aynı şeyleri tekrarlıyor ve bu durum beni ciddi anlamda yoruyor. Strese ve kaygıya neden oluyor kafamı bir turlu boşaltamiyorum çözüm bulmam lazım en acil şekilde..

İnsanlar hep hayatın anlamını aramak için kafa yorar. Aslında her hayat farklı diğerinde farklıdır, o yüzden yaşadıklarımız ve anılarımız hep farklıdır. Bu yaşayanların macerası bazen lüks bir evde bazen bir çadırda başlar ama hep aynı yerde sona erer. Bu süreyi güzel ve değerli kılan şey ise o süreye sığdırdıklarımızdır.

5 Kasımı kaçırdık ama söyleyin kusura bakmasın. Kendisine doğum günü hediyesi olarak iletin.

https://www.youtube.com/watch?v=dFYLx5cE2ek

Şarkı aslen Muhammed İkbal'in şiirinden alıntıdır. Mükemmel bir Ghazel Shaqiri yorumuyla epey iyi toparlanmış,

İyi akşamlar.

İnsanlar hep hayatın anlamını aramak için kafa yorar. Aslında her hayat farklı diğerinde farklıdır, o yüzden yaşadıklarımız ve anılarımız hep farklıdır. Bu yaşayanların macerası bazen lüks bir evde bazen bir çadırda başlar ama hep aynı yerde sona erer. Bu süreyi güzel ve değerli kılan şey ise o süreye sığdırdıklarımızdır.

5 Kasımı kaçırdık ama söyleyin kusura bakmasın. Kendisine doğum günü hediyesi olarak iletin.

https://www.youtube.com/watch?v=dFYLx5cE2ek

Şarkı aslen Muhammed İkbal'in şiirinden alıntıdır. Mükemmel bir Ghazel Shaqiri yorumuyla epey iyi toparlanmış,

İyi akşamlar.

Ah çok teşekkür ederiz bu ince düşünce için:)
Iyi geceler..

En küçük tartışmada yüzüne vurup söylenecekseniz fedakarlık falan yapmayın kimseye. Her hamleniz menfaat üzerine kurulu. Çıkarınız olmasa günahınızı bile vermezsiniz, bütün ilişkileriniz samimiyetsizlik üzerine kurulu ve yaptığınız şeyler içten bile değil.

Ben üstüme düşeni yapıp hızla uzaklaşıyorum o zaman bu konudan. :p jujuuuuuuu

Ya sen beni bu başlıktan engelleyebilir misin acaba? Serendip Sade. Nicomedia sen bakma bu Sade'ye başlığına gelince çok hoşuna gidiyor. Hınzır sadi.

---------- Post added 25 Aralık 2019 at 21:45 ----------

Önce sitede günlükleri arayıp sonra buldum sadi merak etme.

Geri