Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Geçmişe baktığım vakit, boşa harcadığım tüm anları,yaşam hakkındaki bilgisizliğim yüzünden yanılmalarla,yanılgılarla, önemsiz işlerle yitirdiğim tüm anları düşündükçe bir kan damlası yüreğimi kaplıyor.En iyiye ulaşmak için değiştireceğim kendimi.Tüm umudum bundadır

|Dostoyevski

---Mesaj 12:18 de Eklendi ---------- Önceki mesaj 12:16 de Eklendi ---

https://youtu.be/jU_fsqyJWvc

-*

Bazen aklımın okunabilmesini o kadar çok istiyorum ki.. Hiçbir şey yokmuş gibi davranırken, aslında içimde neleri bastırdığımı görse karşımdaki insanlar keşke.

Son düzenleme:
Bir kişiyle 6 yıl geçirebilir ve onu gerçekten tanıdığını asla hissetmeyebilirsin. Ya da biriyle 6 gün geçirip onu çocukluğundan beri tanıyormuş gibi hissedebilirsin. Hayat doğrusal değil.

“ sizi sevmediğimi düşünüyorsanız
muhtemelen sevmiyorumdur ,
sevdiklerimi şüpheye
düşürmem ..!”

.
c .bukowski

“Bak uçurtma kaçmış!”
“Hani bakayım! Nereden kaçmış?”
“Bizim göğümüzden kaçmış.Ama sakın onu vurma!”

Uçurtmayı Vurmasınlar / Feride Çiçekoğlu

Öyle büyük hareketlere gerek yok. Seni beş dakika görebilir miyim diye gelinmesi, sesini duyabilir miyim mesajı, hatırlanan ufacık bir detay. Sevginin ufak tefek mutluluklar getiren şovsuz halini seviyorum ben.

"8 yaşında falandım.Babam gözümün önünde anama yumruk vurunca kendimi dışarı attım. Etrafıma baktım. Tavuklar, köpekler, koçlar, sığırlar.. Hiç bir hayvanın erkeği dişisine kuvvetini denemiyor. O zaman dedim ki dişisine vuran erkeğe hayvan bile demek yanlış. Hayvana haksızlık."

-yazan ne güzel demiş..

Cahit Zarifoğlu'nun şu sözü yer etsin gönlümüze: "Sana kitap hediye edeni unutma, sana kitap okuyanı hiç unutma."

-kesinlikle..

Murathan Mungan'ın dediği gibi bazen akışına bırakmak gerek: "Yürüyüp geçeceksin, hep yürüyüp geçeceksin. Ben öyle yaptım. Hep yürüdüm. Herkesin her şeyi anlamasını bekleyemezsin. Sen yürüyüp gideceksin. Anlayan anlayacak, anlamayan anlamayacak; dünyanın hepsine yetişemezsin ki!"

"bir erkeğin
odayı terk ettiğinde, o odadaki her şeyi
geride bıraktığını asla unutma,
bir kadınsa, odadan dışarı çıktığında
o odada olmuş her şeyi
beraberinde
götürür."

.
alice munro / bazı kadınlar ...”

"İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. Yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz. Bizi birbirimizden ayıran tek şey kalplerimizin özelliğidir."

Einstein'ın şu sözünü bir köşeye not alalım: "Mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız hayatınızı bir amaca bağlayın, kişilere veya eşyalara değil."

İnsan kiminle gülüyorsa ona aittir demişler oysa insan, kiminle dertleşebiliyorsa ,kimin yanında kendisi gibi olabiliyorsa ona ait bence.Kötü günümde ,umutsuzluğumda ya da inadımda yanımda olmayan kimseye ait olamadım ben. Ağlarken omzuma elini koyup sarılmayan kimseleri sevemedim.Ben en kötü anımda yanımda olmayana ait olamadım hiç güldüğüm herkes acı yanımı da bildi benim.

bu kelimeyi hiç sevmiyorum. kullanmasak?
-hangisi ?
-ilişki
-sebep ?
-aşağılık bir kelime. kaypak sinsi,
menfaatçı, hain.

.
m .kutlu

Geri