Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
"Bunalımlar, telaşlar içindeyken; halini fark edip, ince küçük jestlerle gülümseten insanlar, yeryüzüne dayanabilmek için en büyük şanstır."

Malı mülkü değil, kaşı gözü değil, hırkası heybesi de değil, yalnızca merhametidir bir insanı güzelleştiren.

Birisini sevmeye kalkışmak, önemli bir işe girişmek gibidir bilirsin. Enerji kendini veriş, körlük ister. Hatta başlangıçta bir uçurumun üzerinden sıçramanın gerektiği bir an vardır. Düşünmeye kalkarsa atlayamaz insan. Bundan böyle artık bu gerekli sıçrayışı yapmayacağımı biliyorum...

Jean Paul Sartre

"Bir gün herkes bir yerlerden ayrılacak; ailesinden, okulundan, memleketinden, arkadaşlarından, işinden, bir sevdiğinden veya sevdiklerinden ve nihayetinde bir gün dünyadan. Siz ayrıldığınız her yere daha önce görülmemiş güzellikler bırakmaya çalışın."

Romanda adam sevdiği kadın hakkında şöyle bir cümle kuruyor: "Bu kız, kendim olmam için bende eksik olan tek şeydi." Muazzam bir anlatım.

Üstümde çok değişik bir sakinlik var kafamın içi deliriyor ama sakin sakin duruyorum. Hiçbir şeyin yolunda gitmeyişini mi kabullendim yoksa kusursuz bir sinir krizi öncesi sessizliği mi ayırt edemiyorum.

pablo neruda: "iyi insanlar kırıldıkça içine kapanır, dışarıdan bakanlar ukala zanneder." diyor ve dostoyevski ekliyor: "insanlar seni çözemedikleri zaman ön yargılarını kullanırlar.” çünkü; " kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya"

Geri