Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Öyle arada oluyor bana. Psikolojisi çok normal bir insan olmadığımdan. Mazur görmek lazım. Bence..

"Herkesin, bütün canlıların, ister hayvan olsun, ister insan, şefkate gereksinimi vardır."
"Çok doğru," diye düşündüm, "ama ne almasını ne de vermesini biliyoruz. Birisi bize azıcık sevgi göstermeyegörsün, ne oyunlar oynuyoruz."

Kabuk Adam / Aslı Erdoğan

"Bence modern zamandaki en acı durum, karşındaki insanın seni bir alternatif olarak görmesidir. Seni diğer insanlardan farklı görmeyip, hızlıca tüketip başka alternatiflere yönelmesidir. Fast food tüketir gibi insan tüketmeleridir. İnsanlar gerçekten acınası durumdalar."

Hepimiz parça parçayız. İçimizde, dışımızda birtakım şeyleri lehimleyerek yaşıyoruz.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Ben seni, bahara aldanmış erik ağacı kadar utangaç da severim. Haberin olsun.
| Cemal Süreya

Yavaş yavaş bahar geliyor. Balkon soğukları da geçti, hafif esiyor artık. Havada her şey yoluna girecek kokusu var, biraz sabretsek yoluna girecek gibi. Bu hissi seviyorum.

Dünyanın en güzel şeyi; kendini açıklamak zorunda bırakmayacak kadar seni iyi tanıyan, paldır küldür seni yargılamayıp neyi hangi niyetle yaptığını bilen biriyle vakit geçirmek.

Derler ki şefkat, aşktan daha güçlü bir duygu imiş. Aşk yakıp yıkarken, tahrip ederken, şefkat sevilen için kainatı kucaklatırmış. Yakup'un şefkati, Züleyha'nın aşkından evla imiş. Dünyanın en güzel hissidir şefkat. Verilirken de, maruz kalınırken de.

Geri