Ser Mast. Kürsi

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
pirinç lapası tükenir biter
sil gözünü kesana, ağ Lama yeter
sana gelen bana gelsin Dalai Lama'm
ağ Lama, Dalai Lama, Dalai Lama sus ağ Lama

Bu meşhur ve meşru İbrahim Tatlıses türküsünü samıyorum ki helpiniz biliyorsunuzdur.

4369d4b720d.jpeg

Yüce Lama

Lama, Tibet ve Moğolistan denilen güzide yerlerde Budist rahiplere verilen isimdir sevgili azalar. Ve dolayısiyle Lama hayvanları da doğal olarak hem rahip hem de Budist kimselerdir ve Lama hayvanlarının tükürmelerinin sebebi de gereken saygıyı görmemelerinden kaynaklıdır. Ekseriyetle kendisine sırıtarak bakan insanlara "Siz benim kim olduğumu biliyonuz mu? Ruhani liderim ben, ne sırıtıyon gabi!" diyerek sinirlenir ve tükürürler.

Halay Lama genelde dayı ya da sevimsiz eniştelerin master olduğu halay konusunda mütehassıs kimselere verilen ünvandır. O kadar farklı ezgilerle ve hemen her ortamda halaya durmuşlardır ki aile ve çevrelerince Halay Başı olarak da bilinirler.

• Halay ve Mutluluk
  • Her Şeyin Başı Halay
  • 30 Dakikada Halay Başı
  • Hala'ya Değil Halaya Güven
  • Halayınızı Çekerim
gibi birçok eserler vermişlerdir.

Bir de artık yok olmaya yüz tutan Kalay Lama kişileri vardır. Kalaycılıkta en az çeyrek asrı geride bırakan ve her türlü demir ve çelik gereçleri kalaylamış, kalaycılıkla ilgili tüm edinimleri sahip kişilere Kalay Lama denir.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinde az da olsa 1 Kalay Lama'ya rastlama ve onunla sohbet etme şansına nail olabilirsiniz, Kalay Lama'yı bulabilmek için elinize 1 adet çelik cezve almanız ve bulunduğunuz şehrin en eski çarşısına gitmeniz gerekebilir.

Fularlı Jargon Panayırı II

22916a43f96.jpeg

Göksel yükseklikten, yersel düzlemlere kavuşan yağmurun çıkardığı şıpırsal ve huşnî ezgilerin tinde yarattığı rahatlatımlarını tüm benliğime ihtiva ediyorum. Yağmur âbının toprağa kavuştuktan sonra vuku bulan rahiyasal ekspansiyonu teneffüssel faaliyetle edinmiş olmanın tinde yarattığı erinci daha önce deneyim etmemiş efrata tarif etmek nâmümkün.

Bu yağmur deneyimini edinmek, umunçsal ereği dirime entegre etmek ve sıhhatli ânı beklemeyle alakadar bir vaziyet gerçekliliğini ortaya çıkarır. Göksel yükseklik bizlere her gün bir yağmur peşkeş çekmese de dayanç göstererek yağmurun geleceği günü ve bu olağanüstü tabiatsal varyeteden deneyimsel edinim hasılatı almak için beklemeli.

Geri